Мінфін - Курси валют України

Встановити
23 травня 2019, 13:19

ФГВФО управлятиме банками без ліквідаторів

Фонд гарантування вкладів реалізує пілотний проект з переходу до управління банками без ліквідаторів «Банк = Фонд». Першим банком, в якому ФГВФО безпосередньо виконує функції ліквідатора, став ПроФін Банк. Про це повідомляє прес-служба Фонду.

Фонд гарантування вкладів реалізує пілотний проект з переходу до управління банками без ліквідаторів «Банк = Фонд».
Фото: bankruptcy-ua.com

Що це означає

«Ми маємо намір удосконалити підходи до управління неплатоспроможними банками для максимального зниження можливих корупційних та операційних ризиків процедури їх ліквідації. Для цього ми вивчаємо і впроваджуємо передовий світовий досвід у цій сфері. Зокрема, в світовій практиці, безпосереднє управління банками в ліквідації здійснює такий флагман ліквідаційної процедури як FDIC (Федеральна корпорація страхування депозитів (США) », — зазначила заступник директора-розпорядника Фонду Світлана Рекрут.

Цілі проекту «Банк = Фонд»

  • скоротити витрати, пов'язані з процедурою ліквідації банку;
  • значно знизити вплив людського фактора на цей процес;
  • сприяючи максимальній інтеграції Фонду безпосередньо в операційні процеси банку з метою оптимізації та уніфікації процедур виведення його з ринку.

Читайте також: Фонд розпочав ліквідацію банку «Фінансова ініціатива»

У Фонді зазначили, що він безпосередньо буде виконувати функції ліквідатора ПроФін Банку. У зв'язку з цим відкликані повноваження ліквідатора уповноваженої особи Фонду на ліквідацію.

Кредитори і вкладники ПроФін Банку відтепер можуть звертатися з будь-яких питань безпосередньо до Фонду гарантування вкладів.

Коментарі - 1

+
+15
Qwerty1999
Qwerty1999
23 травня 2019, 19:26
#
И где же вы были раньше с такими прогрессивными идеями...
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися