Мінфін - Курси валют України

Встановити
3 травня 2019, 18:22

Нафтогаз не надсилав жодних договорів про зниження ціни — облгази

«Нафтогаз України» поки не знизив ціну на газ, як раніше планувалося, з 1 травня. Про це повідомили представники облгазів, передають «Українські новини».

«Нафтогаз України» поки не знизив ціну на газ, як раніше планувалося, з 1 травня.
Фото: ua-energy.org

Що відомо

«Жодних договорів» Нафтогаз «не надсилав і постанову офіційно не опубліковано, це було тільки на рівні заяв у ЗМІ», — повідомили в газорозподільній компанії «Миколаївгаз».

У «Волиньгаз» також повідомили, що «Нафтогаз» не направив договори на покупку газу за зниженою ціною.

Представник «Волиньгазу» також повідомив, що вони очікують публікації офіційного документа про зниження ціни на газ найближчими днями.

Нагадаємо, що відповідною постановою Кабміну з 1 травня 2019 року в Україні знизили ціну на газ для населення і теплової генерації з 8550 до 8247 гривень за тисячу кубометрів.

Це зниження ціни обгрунтовано тим, що порядок формування цін на газ для населення, затверджений Кабміном в 2016 році, був визнаний незаконним.

Раніше «Мінфін» повідомляв, що 23 квітня Нафтогаз погодив з Кабміном зниження ціни на газ для населення.

У команді новообраного президента Володимира Зеленського звернулися до НАК «Нафтогаз» із закликом знайти можливості для зниження цін на газ для населення з 1 травня.

Пізніше прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що зниження ціни на газ на 300 гривень за тисячу кубів з травня є хорошим початком для подальших знижень.

Коментарі - 8

+
+14
Богдан Перчук
Богдан Перчук
3 травня 2019, 19:16
#
«В команде избранного президента Владимира Зеленского обращались к НАК «Нафтогаз» с призывом найти возможности для снижения цен на газ для населения с 1 мая.»

Самый верный путь для снижения это ограничить рентабельность «Укргазвыдобування»(дочки «Нафтогаза»). Операционная рентабельность за 2018 год превышала 40% (в 2017 была 53%). Все равно, после поднятия тарифов, вместо того чтобы инвестировать в добычу, огромная часть прибыли изымается «Нафтогазом», а после перечисляется в бюджет, читай -проедается. Или снизить ренту на добычу полезных ископаемых. Которая в себестоимости занимает 70%.
Подробнее: https://minfin.com.ua/blogs/reformator/117479/
+
0
20150224
20150224
5 травня 2019, 9:56
#
А как должны появляться средства на субсидии?

«система субсидій в Україні працює наступним чином: Нафтогаз надає видобутий Укргазвидобуванням та імпортований газ за ціною значно нижче ринкової визначеним урядом посередникам – регіональним газопостачальним підприємствам (облгаззбутам), Нафтогаз та Укргазвидобування перераховують до державного бюджету ренту, ПДВ, податок на прибуток, дивіденди і інші платежі, які разом складають 15-20% сукупних доходів держбюджету, і з цих надходжень Уряд фінансує, крім іншого, свої соціальні програми, в тому числі, житлові субсидії побутовим споживачам газу, які напряму надходять з бюджету облгаззбутам, а ті, в свою чергу, розраховуються з Нафтогазом за поставлений газ. Тобто, Нафтогаз не отримує напряму з бюджету гроші від фінансування субсидій населенню- їх отримують надавачі послуг, підприємства виробники тепла та облгаззбути, які в свою чергу, мають розраховуватись цими грошима за Нафтогазом за газ, але дуже часто використовують ці отримані гроші на інші цілі і збільшують таким чином заборгованість Нафтогазу. „

http://www.naftogaz.com/www/3/nakweb.nsf/0/5ABB2B17CE2374BCC225831A00324796?OpenDocument&Expand=4&

ипланы
+
0
Денис Денис
Денис Денис
3 травня 2019, 19:32
#
Без изменений

https://energy.kyivgaz.ua/ofitsijna-informatsiya/tsini-ta-tarifi-na-gaz.html
+
+44
Zhmunya
Zhmunya
4 травня 2019, 6:01
#
Обидно, что украинский газ украинцам продают по европейским ценам, хотя это их собственность согласно Конституцн.
В цену так же включен тариф за транспортировку в ЕС и обратно.
Думаю 50% скидки можно спокойно сделать от текущей цены для населения, а не 300 грн.
+
+53
barbav
barbav
4 травня 2019, 9:55
#
Укргазвыдобування должно поставлять украинский газ по адекватной цене для населения. Прокладка нафтогаз, которая за счет укргазвыдобування создает себе миллиардные прибыли, часть которой успешно разворовывается коболевым и компанией должна быть ликвидирована. Тогда и будет дешевый газ. Почему облгазы должны покупать газ у нафтогаза для населения, а не напрямую у укргазвыдобування?
Пусть коболев покупает европейский газ и продает его ахметову по европейской цене.
+
0
Игорь Коляда
Игорь Коляда
5 травня 2019, 21:52
#
«Рынок», етить-колотить.:)
+
+18
Transfer Go
Transfer Go
4 травня 2019, 10:40
#
От мальчиков уходит власть, хотят они по максимуму спизд..., ой, украсть
+
+30
greenozon
greenozon
5 травня 2019, 7:15
#
Зе-кономіка має працювати
якщо стару шоблу не розігнати — прогниє ще більше
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися