Мінфін - Курси валют України

Встановити
19 квітня 2019, 17:44

МВФ підтримує націоналізацію Приватбанку

Ключовий кредитор України — Міжнародний валютний фонд — висловив підтримку націоналізації Приватбанку. Про це йдеться в заяві постійного представника МВФ в Україні Йости Люнгмана, передає «Уніан».

Ключовий кредитор України — Міжнародний валютний фонд — висловив підтримку націоналізації Приватбанку.
Фото: korrespondent.net

«У 2016 році міжнародні партнери України підтримали рішення уряду і Національного банку України по націоналізації Приватбанку, оскільки це був єдиний ефективний спосіб захистити вкладників банку — українських юридичних і фізичних осіб — і стабільність фінансової системи», — йдеться в заяві.

Читайте також: НБУ планує продовжити співпрацю з МВФ у 2020-2021 роках

«І хоча це рішення вимагало витратити 160 млрд грн українських платників податків на відновлення платоспроможності банку, воно забезпечило життєздатність Приватбанку на тривалу перспективу… З огляду на такі результати, ми вітаємо реформу корпоративного управління Приватбанку, яку очолює незалежна наглядова рада, і трансформацію бізнес-моделі банку, яка вже позитивно позначилася на показниках і стійкості банківської системи в цілому », — сказав Люнгман.

Також він додав, що МВФ підтримує зусилля Нацбанку щодо реформування фінансового сектору України, запровадження принципів пруденційного корпоративного управління, а також зусилля Міністерства фінансів, спрямовані на реформування корпоративного управління в держбанках.

Читайте також: Мінфін планує сформувати наглядові ради в держбанках до кінця травня

«Важливо, щоб влада продовжувала свої зусилля по відшкодуванню втрат колишніми власниками і пов'язаними особами проблемних банків. Міжнародні партнери України будуть ретельно відстежувати події в цій сфері», — сказав Люнгман.

Нагадаємо, Окружний адміністративний суд Києва задовольнив позов Ігоря Коломойського до Національного банку і Кабінету Міністрів щодо націоналізації Приватбанку.

Читайте також: 30 днів на роздуми: Сценарії розвитку подій навколо Приватбанку

Національний банк та Міністерство фінансів озвучили спільну заяву про те, що не погоджуються з рішенням суду і подаватимуть апеляцію.

Також стало відомо, що суд задовольнив вимоги Ігоря Коломойського в частині скасування рішення НБУ, яким визначено перелік пов'язаних з Приватбанком фізичних і юридичних осіб.

Коментарі - 4

+
+15
bonv
bonv
19 квітня 2019, 23:45
#
Світова спільнота чітко заявила свою позицію про правильність рішення націоналізувати Приват…
А Баба Яга проти…
+
+8
rredrred
rredrred
20 квітня 2019, 15:21
#
Вони підтримали націоналіззацію, коли стояв вибір ліквідація чи націоналізація. а от дії посадвоих осіб, які визнали неплатоспроможним банк при наявності достатньої ліквідності на момент ухвалення рішення, є злочинними, які призвели до втрати коштів платників податків. вони не могли не бачити наявність ліквідності, що очевидно і мав врахувати суд, який лише перевіряє подані сторонами докази та надає їм оцінку.
от коли суди не здійснюють перевірку доказів, а керуються лише голослівними доводами сторін, викладених у листах на адресу суду, це є упередженість суду та неправосідне рішення.
у даному випадку, колегія досліджувала факт платоспроможності банку на момент ухвалення рішення, і ліквідність підтвердилась. з гонтарєвої та рожкової тепер стягуйте кошти платників податків
+
+15
zaNOza :)
zaNOza :)
20 квітня 2019, 16:07
#
Коли суди не здійснюють перевірку доказів — вони не зобов«язані, вони можуть призначити перевірку на вимогу одної зі сторін і в разі недостовірності доказу приймаєть рішення по кількох кодексах у тому числі і карному до сторони, що надала недостовірну інфу
+
+53
bonv
bonv
20 квітня 2019, 17:00
#
Тобто Коломойський і Боголюбов ніяких грошей з Привату не виводили?
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися