Мінфін - Курси валют України

Встановити
10 квітня 2019, 12:15

Смартфон замість касового апарата: ДФС тестує нові технології

Фіскальна служба України запустила експеримент: дозволила використовувати смартфони, комп'ютери і планшети в якості касового апарату. Про це йдеться в повідомленні служби.

Фіскальна служба України запустила експеримент: дозволила використовувати смартфони, комп'ютери і планшети в якості касового апарату.
Фото: inshe.tv

Що це означає

  • ДФС включила до держреєстру 8 новітніх моделей програмно-технічних комплексів, що дозволяють реєстрацію розрахункових операцій із застосуванням персональних комп'ютерів, планшетів і смартфонів.
  • До цього переліку увійшли комплекс обробки фіскальної інформації ІКС ПРРО, реєстратор розрахункових операцій спеціалізований СРРО, програмний комплекс Вебкаса (Webkassa), фіскальний сервер iNNOVATE!, Смарт КАСА, Easy S1, Укртрімекс РР і розроблена УКРІНФОРМ система E-Receipt (е-Чек) електронний чек.

Де будуть застосовувати

  • Зазначається, що нові моделі програмно-технічних комплексів будуть застосовувати учасники експериментального проекту зі впровадження інноваційних технологічних рішень для реєстрації розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування, купівлі-продажу валюти, торгівлі через автомати, прийому готівки для подальшого переказу, перевезення пасажирів.

Експериментальний проект триватиме до 31 грудня 2019 року, і за його результатами Мінфін прийме рішення про промислову експлуатацію тих чи інших моделей.

Раніше повідомлялося, що в шести з рекомендованих проектів фіскальні функції виконуються за допомогою електронного підпису з використанням захищених носіїв особистих ключів, зокрема в одному реалізована технологія MobileID. Два інших проекти представляють собою «модифіковану» технологію Нацбанку.

Коментарі - 3

+
+22
Oligarh
Oligarh
10 квітня 2019, 12:21
#
21 век наконец то таки пришел… в украину
+
+10
ballistic
ballistic
10 квітня 2019, 14:35
#
Цікаво, чи багато в світі країн, куди вже дійшла ця технологія 21-го століття?
+
+22
Veresoleg
Veresoleg
10 квітня 2019, 13:23
#
В своё время, нашу компанию оштрафовали за использование NFC платежей. Было давно, штраф сам по себе небольшой, но вот осадочек остался.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися