Мінфін - Курси валют України

Встановити
27 березня 2019, 17:51

Мінфін передав на тестування 8 програм для заміни касових апаратів

Міжвідомча робоча група за участю Міністерства фінансів рекомендувала внести в реєстр для подальшого тестування 8 проектів нових реєстраторів розрахункових операцій (РРО) для заміни касових апаратів. Про це йдеться в повідомленні міністерства в Facebook.

Міжвідомча робоча група за участю Міністерства фінансів рекомендувала внести в реєстр для подальшого тестування 8 проектів нових реєстраторів розрахункових операцій (РРО) для заміни касових апаратів.
Фото: dpchas.com.ua

Що відомо

  • У шести з рекомендованих проектів фіскальні функції виконуються за допомогою електронного підпису з використанням захищених носіїв особистих ключів, зокрема в одному реалізована технологія MobileID.
  • Два інших проекти представляють собою «модифіковану» технологію Нацбанку.
  • ДФС повинна забезпечити реєстрацію цих моделей в державному реєстрі РРО до 1 квітня.

Нагадаємо, у вересні 2018 року ДФС запустила в тестовому режимі інформаційну систему для онлайн-реєстрації розрахункових операцій E-Receipt, що дає змогу платникам зареєструвати касу і касирів в режимі онлайн.

Крім того, в електронному кабінеті платника на сайті ДФС введено сервіс, за допомогою якого покупці можуть перевірити справжність касових чеків, виданих при проведенні розрахунків, і проінформувати органи ДФС про їх можливу підробку.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися