Мінфін - Курси валют України

Встановити
24 лютого 2019, 11:11

Україна обговорює зі Світовим банком нову програму гарантій

Світовий банк (СБ) веде переговори з Міністерством фінансів України про ініціювання нової програми гарантій під державні запозичення. Про це повідомила директор СБ у справах Білорусі, Молдови та України Сату Кахконен, передає «Інтерфакс-Україна».

Світовий банк (СБ) веде переговори з Міністерством фінансів України про ініціювання нової програми гарантій під державні запозичення.
Фото: aif.ua

Що це означає

  • «Зараз ми ведемо переговори з урядом про нову програму Policy-Based Guarantee (PBG) для підтримки реформ в країні», — повідомила представник СБ.
  • За словами Кахконен, прогрес в переговорах буде залежати від прогресу реформ. При цьому СБ буде готовий обговорювати таку програму і з новим урядом, якщо необхідні реформи не будуть імплементовані в межах каденції чинного.
  • У цілому, вона розраховує, що нова програма буде затверджена до кінця поточного року.

Нагадаємо, в грудні 2018 року Світовий банк видав Україні 750 мільйонів доларів гарантій.

Коментарі - 7

+
+30
bonv
bonv
24 лютого 2019, 11:21
#
Прогрес в переговорах буде залежати від прогресу реформ — чітко і зрозуміло.
+
+15
semenvekselberg
semenvekselberg
24 лютого 2019, 12:33
#
А «гарантии» это что??? Т.е. ничего не выдал…

12 марта 2017, 12:22
#
Давайте условно смоделируем ситуацию, которая может повториться где угодно в любой момент.
Представим себе, что Украине под определённый проект реальной экономики, скажем обновление изношенных шпал на УЖД, необходимо 27 млрд гривен. В нынешней ситуации, НБУ возьмёт, скажем у МВФ, гарантий на 1 млрд долларов США и произведёт эмиссию гривны на эту сумму. Компании подрядчиков поставят шпалы, другой необходимый для работы материал, предоставят квалифицированную рабочую силу и работа будет выполнена качественно и в срок. Государство оплатит все инвойсы и делу конец — все довольны, проект выполнен.
Но государству Украина необходимо будет выплачивать МВФ долг в 1 млрд долларов, плюс проценты и уже «живыми» деньгами. С какой стати скажите мне пожалуйста??? МВФ поставил хоть одну шпалу, дал хоть одного разнорабочего??? Нет конечно. Просто Украина захотела быть в системе, и непонятно почему подарить все эти деньги МВФ…
Кстати, эта ситуация не была мной придумана — она из реальной жизни и произошла с одной из европейских стран несколько лет тому назад.
+
+20
semenvekselberg
semenvekselberg
24 лютого 2019, 13:06
#
8 января 2015, 11:05
# Германия предоставила Украине кредитные гарантии на 500 млн евро

В сегодняшнем западном обществе (и украинском уже, к сожалению) «достижением правительств» в развитии стран считается не что иное, как получение внешнего финансирования в виде кредитов, гарантий, внешних финансовых интервенций и т.д., и т.п. Классические экономические успехи государств, как следствие подмены понятий, ушли на третий план как неактуальные…
https://minfin.com.ua/blogs/semenvekselberg/112247/
+
0
preyvanamor
preyvanamor
25 лютого 2019, 1:08
#
Давайте практично подивимось на ситуацію, яка відбувається прямо зараз у Франції.
Фактично у Франції йде будівництво першого експериментального термоядерного реактора, яке оцінюється в більше ніж 20 млрд. доларів. В нинішній ситуації уряди країн-учасників беруть кредит у своїх центральних банків, щоб провести емісію (надрукувати) свої власні валюти. Компанії підрядчики поставлять бетон і арматуру, інший необхідний для роботи матеріал, надають кваліфіковану робочу силу і робота буде виконана якісно і по термінах. Держави оплатять всі рахунки і справі кінець, всі задоволені, проект виконано.
Але державам-учасникам необхідно буде оплачувати банкам борг в мільярди доларів з відсотками і вже «живими» грошима. Якого біса скажіть мені будь ласка??? Банк поставив хоч одну арматуру, дав хоча б одного робітника??? Звісно ж ні. Просто країни-учасники захотіли бути в системі і незрозуміло чому подарувати всі ці гроші банку…
До речі повторюю, що ця ситуація повністю реальна, мною не придумана і відбувається прямо на наших очах з економічно найсильнішими країнами світу!!!1
+
0
Zhmunya
Zhmunya
24 лютого 2019, 12:43
#
Под гарантии размещаются облигации, которые покупают инвесторы и таким образом получают деньги. Расчет происходит не с гарантом, а с интернетом, но под гарантии, что уменьшает стоимость заимствования.
Это как ипотека и кредит наличными — разницу понимаете?
+
0
Григорий П
Григорий П
24 лютого 2019, 15:08
#
«Государство оплатит все инвойсы и делу конец — все довольны, проект выполнен.
Но государству Украина необходимо будет выплачивать МВФ долг в 1 млрд долларов, плюс проценты и уже «живыми» деньгами. С какой стати скажите мне пожалуйста??? МВФ поставил хоть одну шпалу, дал хоть одного разнорабочего???» Такой вопрос, априори, можно задать любой банковской структуре. Да, они ничего не производят и не поставляют, но они предоставляют услуги, и их услуги — качественны и недороги в обслуживании.
+
+22
silvershadow
silvershadow
25 лютого 2019, 7:22
#
Опять долги? Они не спасут и не позволят ускориться.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися