Мінфін - Курси валют України

Встановити
7 лютого 2019, 11:34

Відкривати «дитячі» депозити вигідніше у гривні — банкір

Ставки за гривневими вкладами в 5,5 раз вище, ніж ставки за аналогічними вкладами у доларах США. До того ж у більшості співгромадян поточні доходи саме в гривні, — розповів керівник департаменту заощаджень Приватбанку Андрій Шульга.

Ставки за гривневими вкладами в 5,5 раз вище, ніж ставки за аналогічними вкладами у доларах США.
Фото: ukrinform.ua

За його словами, зараз набагато частіше відкривають «дитячі» вклади в гривні. Банк встановив ставки по депозитах в гривні на рівні 16,5%, в доларах США — 3%, а в євро — 1,25%.

«Але оскільки ми говоримо про реально довгострокових накопичення, має сенс подумати про вклади у 2-х валютах. Гривнева частина дасть високий дохід, а іноземна валюта забезпечить стабільність заощаджень» — радить банкір.

Оформити депозит та отримати бонус

Оновлена ​​програма «Джуніор» стартувала з листопада 2018 року. Один з батьків або інша особа оформлює депозит на своє ім'я, а при настанні конкретної дати всі права за вкладом автоматично переходять до дитини. «Вкладник сам обирає дату, але не раніше 18-річчя: дитина може стати власником накопиченої суми в 20 років або, наприклад, після закінчення навчання»- зазначив Шульга.

Вклад «Джуніор» можна оформити на користь дітей, онуків, племінників, хрещеників тощо. Головне правило: сам вкладник і дитина повинні бути ідентифіковані в банку.

Вклад оформлюється на 12 місяців і щорічно автоматично продовжується на новий термін. Відсотки нараховуються раз на рік після закінчення кожного терміну вкладу та додаються до суми вкладу (капіталізація).

«Це збільшує дохід за вкладом і дозволяє забезпечити максимальну суму накопичень. До дати переходу прав на депозит дитині вкладник самостійно в повному обсязі розпоряджається коштами на рахунку. Тому можна не боятися довгого терміну накопичення» — пояснив банків.

При достроковому розірванні дитячого вкладу до передачі прав на депозит дитині, відсотки будуть перераховані за ставкою «до вимоги». Якщо ж рахунок закриває дитина, яка отримала права на депозит, відсоткова ставка не знижується.

Більше про дитячі депозити читайте у статті: Легкий старт: дитячий депозит як подарунок до повноліття

Коментарі - 5

+
0
ballistic
ballistic
7 лютого 2019, 12:08
#
У мене питання щодо гарантованого ліміту ФГВФО — кошти батька та дитини в одному банку сумуються, чи дитина може розраховувати на свої гарантовані 200 тис. грн.?
+
0
Aleksandro55555
Aleksandro55555
7 лютого 2019, 12:11
#
Кошти родичів не сумуються)
+
0
Тетяна Делл
Тетяна Делл
7 лютого 2019, 12:34
#
На жаль не сумуються. Дитина може отримати компенсацію з ФГВФО тільки якщо права на депозит вже перейшли до неї
+
0
ballistic
ballistic
7 лютого 2019, 14:50
#
«тільки якщо права на депозит вже перейшли до неї»
— а хіба права на депозит не належать дитині з самого початку?

В такому разі це одне питання — чи може дитина (чи її опікун) розірвати дитячий депозит достроково?
+
+79
Aleksandro55555
Aleksandro55555
7 лютого 2019, 12:09
#
Заказная статья хуже рекламы
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися