Мінфін - Курси валют України

Встановити
14 грудня 2018, 9:21

Глава НБУ: Своп із Китаєм сприятиме підвищенню фінстабільності

Підписання угоди про валютний своп з Народним банком Китаю на рівні 15 мільярдів юанів (62 млрд гривень) сприятиме підвищенню фінансової стабільності України. Про це під час брифінгу в Нацбанку заявив голова НБУ Яків Смолій.

Підписання угоди про валютний своп з Народним банком Китаю на рівні 15 мільярдів юанів (62 млрд гривень) сприятиме підвищенню фінансової стабільності України.
Фото: rbc.ua

«Я б хотів пояснити, що таке операція своп - це обмін двома валютами юань/гривня  на суму 15 млрд юанів. Це третє продовження даного свопа з Китайским народним банком, і використання цих коштів має декілька спрямувань», - пояснив Смолій.

За його словами,  у 2015 році Нацбанк використовував ці кошти для поповнення золотовалютних резервів. 

«Китайський юань входить у корзину валют МВФ, тому в разі розкриття свопа ми можемо поповнити золотовалютні резерви», - сказав Смолій, підкресливши, що наразі такої потреби немає.

«Наразі ми не відкриваємо цей своп - він підписаний, доступний нам протягом трьох років», - зазначив голова НБУ.

Що це значить?

  • Ці кошти можуть використовуватися для розрахунків по торговим операціям з Китаєм, що сприятиме зменшенню витрат бізнесу на конвертацію валют.

Нагадаємо, раніше «Мінфін» повідомляв, що 10 грудня Народний банк Китаю поновив договір про валютний своп з НБУ.

Коментарі - 2

+
0
bonv
bonv
14 грудня 2018, 11:54
#
Ринок буде готуватися до наступного тижня, коли ФРС прийме рішення про ставку, яка, як очікується переважною більшістю інвесторів, буде підвищена на 0.25%.
+
+15
bonv
bonv
14 грудня 2018, 12:25
#
Білорусь отримує від Росії кредити за ставками, які в три рази вище, ніж пропонуєМіжнародний валютний фонд (МВФ). Про це заявив президент Республіки Білорусь(РБ) Олександр Лукашенко на зустрічі з представниками російських ЗМІ.
«Росія надає кредити за пристойною ставкою, російська ставка вище в три рази, ніж у МВФ.… Якщо ми від Росії отримуємо 4-5 млрд доларів кредитів, то щороку миза обслуговування цих кредитів платимо 1,2 млрд доларів», — сказав президентБілорусі.
Це про «дешеві» кредити від росії і дуже «дорогі» від МВФ...:)
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися