Мінфін - Курси валют України

Встановити
10 грудня 2018, 13:57

Народний банк Китаю поновив договір про валютний своп з НБУ

Національний банк України та Народний банк Китаю поновили двосторонній договір про валютний своп для валют юань/гривня ще на три роки. Максимальна сума лінії валютного свопу залишається незмінною: на рівні 15 мільярдів юанів або 62 мільярдів гривень, повідомляє НБУ.

Національний банк України та Народний банк Китаю поновили двосторонній договір про валютний своп для валют юань/гривня ще на три роки.
Фото: НБУ

Відповідний договір сьогодні підписали голова Національного банку Яків Смолій та Голова Народного банку Китаю Ї Ґан під час робочого візиту Смолія до Пекіну, КНР.

«Китай — це другий найбільший торговий партнер України за товарообігом, а роль юаня в міжнародній торгівлі зростає. Доступ до коштів, отриманих за договором, сприятиме здійсненню торгівлі між Україною та Китаєм в юанях. Договір сприятиме подальшій економічній співпраці між нашими двома країнами», — прокоментував Смолій.

За словами Голови Народного банку Китаю, економічне співробітництво між Китаєм та Україною зміцнюється.

«Поновлення нашого двосторонньої валютного свопу сприятиме подальшому розвитку торгівлі та інвестицій між двома країнами та поглибленню двосторонніх економічних зв'язків», — зазначив Ї Ґан.

Підписаний договір — уже третя подібна угода між Національним банком України та Народним банком Китаю в рамках двосторонньої співпраці між центральними банками. Термін дії попереднього трирічного договору про валютний своп на суму до 54 мільярдів гривень та 15 мільярдів юанів сплив у червні 2018 року.

Автор:
Роман Мирончук
Редактор стрічки новин Роман Мирончук
Пише на теми: Економіка, фінанси, банки, криптовалюти, інвестиції, технології

Коментарі - 3

+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
10 грудня 2018, 14:13
#
Знову зрада…
+
+15
Qwerty1999
Qwerty1999
10 грудня 2018, 15:52
#
И ощутимый удар по экономике США из-за частичного отказа от расчётов через доллар США…
+
0
ns5465456
ns5465456
10 грудня 2018, 16:34
#
Еще скажите что в юанях удобней рассчитываться чем баксах…
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися