Мінфін - Курси валют України

Встановити
10 грудня 2018, 20:04

Найголовніше за понеділок: Валютний ринок, податковий кодекс, МВФ, тарифи на тепло і кобейджингові карти

Валютний ринок: чого варто боятися на цьому тижні

Минулого тижня гривня активно тіснила долар. Її не зупинили ні скупка валюти «дочками» іноземних компаній під вивід дивідендів, ні дуже маленькі коррахунки банків (всі дні перебували в межах 50-52,2 млрд гривень), ні щоденні ранкові спроби спекулянтів і експортерів сколихнути ринок. Валюта наполегливо дешевшала як на міжбанку, так і на готівковому ринку.

Старі накопичують, молодь позичає

Близько 30% жителів України, а це 9,5 млн дорослого населення країни, не користуються фінансовими продуктами взагалі або використовують їх мінімально. Рівень фінансової інклюзії, тобто доступності фінансових послуг для населення, в Україні невисокий.

«Простір» та китайська UnionPay домовилися про емісію кобейджингових карток

Національна платіжна система «Український платіжний Простір» та китайська UnionPay International уклали договір про емісію кобейджингових карток. Про це йдеться у повідомленні регулятора.

Нацкомісія підвищила тарифи на тепло

Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг 10 грудня змінила тарифи на виробництво тепла для 18 виробників теплоенергії.

Президент підписав зміни до Податкового кодексу

Президент Петро Порошенко підписав закон № 9260 «Про внесення змін до Податкового кодексу та деяких інших законодавчих актів України щодо поліпшення адміністрування та перегляду ставок окремих податків і зборів».

МВФ обговорить співпрацю з Україною 18 грудня

Засідання Ради директорів Міжнародного валютного фонду щодо співпраці з Україною за програмою Stand-By Agreement призначено на 18 грудня 2018 року.

ЗМІ: Україна виплатила МВФ понад 150 мільйонів доларів

Україна 3 грудня виплатила Міжнародному валютному фонду більше 150 млн доларів, або 114,333 СПЗ (спецправа запозичення) за програмою Stand by від 2014 року. Про це «Українським новинам» повідомила прес-служба НБУ.

Коментарі - 1

+
+14
AleksandrBank
AleksandrBank
10 грудня 2018, 20:15
#
Порошенко подписал закон о прекращении дружбы с РФ
https://korrespondent.net/amp/4041808/
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися