Мінфін - Курси валют України

Встановити
8 грудня 2018, 12:19

Криптовалютні майнери — одна з рушійних сил ведмежого ринку

Нове покоління майнерів все рідше «ходлить» здобуті монети, вважаючи за краще хеджування цінових ризиків за допомогою відкриття коротких позицій, пише Forklog.

Нове покоління майнерів все рідше «ходлить» здобуті монети, вважаючи за краще хеджування цінових ризиків за допомогою відкриття коротких позицій, пише Forklog.
Фото: cso.com.au

Щоб пережити горезвісну «криптовалютну зиму», майнерам все частіше доводиться ставати експертами фінансового ринку і ризик-менеджерами, використовуючи на максимум функціональність торгових платформ. Короткі позиції часом шкодять самим майнерам, які щосили намагаються зберегти рентабельність діяльності.

Читайте також: Ведмежий ринок — золота пора для біткоін-інвесторів

«Всі грають на пониження. Робиться це з метою самозбереження, проте це призводить до подальшого зниження ціни криптовалют. Переставши відкривати короткі позиції, ми в підсумку вийдемо з гри. Однак якщо кожен буде продовжувати робити це, все закінчиться крахом. Це дуже ризиковано», — сказав китайський майнер Цзінь Синь.

Історія майнера

Як зазначив Синь, він видобуває криптовалюту частково на відеокартах. Майнер почав свою діяльність в жовтні 2017 року. Якщо вірити його словам, то за перші два місяці Цзінь Синь заробив більше, ніж за останні три роки в інших сферах діяльності.

Однак в поточному році ситуація кардинально змінилася і майнеру довелося розробити власну стратегію виживання на ведмежому ринку. Для нарощування потужностей він скуповував задешево старі GPU-ферми у тих, хто побажав вийти з гри. Відразу після того, як ціна опускалася нижче точки беззбитковості, Синь вимикав ферми і продавав відеокарти любителям відеоігор. Дочекавшись деякого відновлення цін, він знову скуповував відеокарти на вторинному ринку і продавав їх майнерам.

Коментарі - 11

+
0
bonv
bonv
8 грудня 2018, 13:27
#
Кожен заробляє як може:) В минулі роки заробітки були просто шикарні але в цьому році не те… Переживуть 2018 рік і знову будуть продавати на рості:)
+
0
kingcity
kingcity
9 грудня 2018, 19:07
#
От тільки заробітки ці більше віртуальні — вивести їх не так легко.Як приклад, був відгук, що людині картку заблокували за те, що на протязі тривалого часу криптовалюти на 90 000 грн. вивела Можливо Ви читали цей відгук, це з карткою Монобанку історія була. А подібних історій і у інших банках багато.
+
0
bonv
bonv
9 грудня 2018, 19:27
#
Я за інших не можу розписуватись… Тому і написав що кожен заробляє як вміє/може:)
+
0
kingcity
kingcity
9 грудня 2018, 20:14
#
Що тут можу сказати — успіхів!
+
+29
Андрей Иванов
Андрей Иванов
8 грудня 2018, 13:29
#
Суть статьи такая — чтобы МММ продолжало работать и приносить доход, нужны новые жертвы, а поскольку началось и продолжается падение, то желающих стать дураком нет. Это МММ, но более завуалированное, поэтому и падение не мгновенное, а растянутое во времени. 99 % участников не понимает во что они играют, значит одни криптовалюты будут уходить и возникать новые чудо крипты. Это надолго. Земля рождает каждый год дополнительно 100 млн. потенциальных буратино.
+
+14
Qwerty1999
Qwerty1999
8 грудня 2018, 18:28
#
Главное, найти виновных в падении стоимости биткоина.

Во всём виноваты майнеры, они майнят и сразу же продают намайненное.
Нет что-бы попридержать годик-другой — а они майнят и продают, майнят и продают.
С таким подходом биткоин ещё долго будет падать, пока не намайнят весь биток, до последнего сатоши.
Ну а там только в рост если не придумают ещё несколько хардфорков биткоина.
+
0
igor
igor
10 грудня 2018, 10:05
#
Как бы финансовый сайт, а сути написанного так никто и не понял, наверное и сам автор статьи тоже, а процесс очень простой, майнер берет оборудование, сразу же хеджит объем криптовалюты через короткую позицию (фиксирует цену, то есть у него примерно стабильная доходность) и потом закрывает короткую позицию частями, которые отмайнит, потому так сильно растут короткие позиции по крипте, у Китайцев оборудование дешевле. очень много майнеров, наоборот неплохо заработали на этом падении.

П.С.: по сути очень многие майнеры еще не полностью закрыли короткие позиции, открытые по цене 17-14-12-10-8-7000$ и т.д. за Биткон, потому как не отмайнили объем.
+
0
igor
igor
10 грудня 2018, 10:11
#
Но количество коротких позиций, которые открывают майнеры «под оборудование», уже начинает падать, хотя с падением стоимости оборудование, накатывают, новые волны продаж.
+
+30
Qwerty1999
Qwerty1999
10 грудня 2018, 12:10
#
Ну если вы один разобрались в сути проблемы, например, что «короткие позиции» по биткоину приводят к постепенному и неуклонному снижению курса биткоина до уровня безубыточности майнинга, то получается что майнеры сами и убивают доходность своего бизнеса.

+
0
bonv
bonv
8 грудня 2018, 19:43
#
Специфика банкирской работы. Когда «деньги делают деньги», банкиры рядом со свечками стоят.
+
0
bonv
bonv
8 грудня 2018, 19:51
#
Зарплата в месяц как и биток: 500 долларов — нормально. 1000 долларов — хорошо. 5000 долларов — отлично. 20 000 долларов — ну, уже неплохо...:)
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися