Мінфін - Курси валют України

Встановити
3 грудня 2018, 19:11

10 корисних речей на «Мінфіні», про які ви могли не знати

За 10 років роботи «Мінфін» створив безліч корисних сервісів, які відомі далеко не всім.

Ми зібрали фішки «Мінфіну», з якими приймати фінансові рішення простіше і вигідніше.

1. Відгуки та Народний рейтинг банків допомагають клієнтам вирішувати проблеми

«Мінфін» стежить за ставками банків і знає, де вигідно оформити депозит. А про сервіс банків краще за всіх знають наші читачі. Вони пишуть відгуки про обслуговування і ставлять фінустановам оцінки. Ми хочемо, щоб клієнти активніше ділилися досвідом роботи з банками, тому кожен місяць вручаємо автору кращого відгуку 3000 грн. Ще 2 призи по 1000 гривень розігруються випадковим чином серед авторів відгуків за місяць.

Але і це ще не все. У серпні на базі відгуків «Мінфін» створив Народний рейтинг банків. На даний момент у рейтингу бере участь 21 установи, про які читачі залишили більше сотні підтверджених модераторами коментарів.

Написавши відгук, клієнти можуть залишити заявку на вирішення проблеми і «Мінфін» перешле її банку. Якщо фінустанова закриє питання і клієнт підтвердить це «Мінфіну», до оцінки відгуку додасться 2 бали. Іноді користувачі банківських послуг вирішують через нас проблеми, які до цього тижнями висіли мертвим вантажем. З серпня банки вже вирішили 258 проблем клієнтів.

2. Ставки, індекси, тарифи: ключові показники в одному розділі

Індекси — корисна рубрика нашого сайту, яку користувачі незаслужено ігнорують. Адже саме тут зібрана актуальна інформація по вартості палива і продуктів харчування, показниками держбюджету, індексу інфляції, мінімальної зарплати та безліч інших потрібних даних.

Найактивніше користувачі відвідують рубрику з цінами на паливо. Ось на цій сторінці сайту можна подивитися і порівняти вартість бензину, дизеля і газу на різних мережах АЗС по всім областям України. А можна відфільтрувати дані тільки по АЗС або по регіонах.

Ще один популярний підрозділ — комунальні тарифи для жителів столиці. Кияни можуть подивитися вартість електроенергії для кожної категорії населення, а також легко розрахувати щомісячний платіж за допомогою зручного калькулятора.

У розділі індексів можна знайти вартість продуктових наборів: крім звичного «Борщового набору», представлені ще дві улюблених українцями страви: «Шашличний набір» та «Олів'є». На сайті можна побачити ціну кожного інгредієнта, в яких магазинах вигідніше купувати ці продукти, а також динаміку зміни середньомісячної вартості наборів.

3. З «Мінфіном» відсоток за депозитним вкладом завжди вище. Плюс є шанс отримати грошовий приз

У 2014 році «Мінфін» створив бонусну програму, вигідну і вкладникам, і банкам. На нашому сайті можна оформити заявку на відкриття вкладу в одному з банків-учасників програми «Бонус до депозитів». У цьому випадку «Мінфін» гарантує надбавку до базової ставки за вкладом в розмірі від 0,5% до 1,8% річних в гривні і від 0,5% до 0,7% у валюті. Цей бонус «Мінфін» платить вкладникові з комісії, яку отримує від банку за залучення нових клієнтів. З 2014 року ми виплатили вкладникам бонуси на суму 9 мільйонів гривень.

Хочу оформити вклад з підвищеною дохідністю

Ми цінуємо наших читачів і допомагаємо їм заробляти більше. Тому не тільки ділимося інформацією про найприбутковіші вклади, але й регулярно проводимо розіграші грошових призів серед вкладників. Наприклад, зараз проходить акція «Розіграш від топ-банків»: щоб стати її учасником, потрібно залишити заявку на сайті «Мінфіну» і відкрити депозит в одному з банків-учасників до 10 грудня. 14 переможців отримають приз від 1 500 до 20 000 гривень.

Хочу брати участь у розіграші 20 000 гривень

Деякі банки, з якими ми співпрацюємо, періодично проводять розіграші грошових призів для своїх вкладників. Наприклад, до 9 грудня проходить акція від monobank (Універсалбанк), з призовим фондом від 1 000 до 5 000 грн.

4. Курси валют — візитна картка «Мінфіну»

І перше, з чим асоціюють портал старожили. Це найбільш відвідувана рубрика сайту. У ній можна знайти курси більшості світових валют в банках України та на «чорному ринку». Курси основних валют на міжбанку супроводжуються коментарями нашого аналітика.

Далеко не всім відомо, що у нас на сайті можна також подивитися курс криптовалют — в списку актуальні дані по 2071 криптовалюті.

У підрозділі «Курси для договорів» представлені котирування, на які можна спиратися при укладанні угод та оформленні угод. Курси публікуються о 15:00 з понеділка по п'ятницю. У вихідні та святкові дні для розрахунків можна використовувати котирування попереднього робочого дня.

«Курс конвертації банківських карт» покаже можливі втрати при подвійній конвертації, якщо ви плануєте розраховуватися гривневою карткою за кордоном. У цьому підрозділі представлені курси конвертації за картками міжнародних платіжних систем Visa та MasterCard для 7 іноземних валют.

А ще на «Мінфіні» найзручніший і «наворочений» конвертер валют. Якщо потрібно обміняти валюту, досить ввести суму, обрати валюту та вид операції. Знизу з'явиться дуже докладна інформація про котирування у відділеннях банків та обмінників, курсом валюти на «чорному ринку», на міжбанку і т.д. Наші читачі завжди знають, де, в залежності від мети, вигідно міняти валюту.

5. Інформери курсів валют та API: актуальні дані у вас на сайті

Інформер — це інтерактивна табличка з курсами валют, яку можна встановити на будь-якому сайті. Для цього потрібно зайти в підрозділ «Курси для сайтів», визначити потрібні параметри, скопіювати код і вставити його на свій сайт. Дані будуть оновлюватися автоматично.

Програмісти можуть отримувати курси валют від «Мінфіну» по API та використовувати в своїх програмах. Ми передаємо курси в банках, курс НБУ та міжбанку, а також середні курси валютного аукціону.

6. Валютний аукціон — майданчик для тих, хто хоче купити або продати валюту

Валютний аукціон — насправді не аукціон, а дошка оголошень, де можна знайти пропозиції щодо купівлі або продажу різних валют. Завдяки великій кількості оголошень середній курс валютного аукціону став індикатором ринкового курсу долара для багатьох українців. Наші співробітники відслідковують, щоб не було серйозних відхилень — курс не був сильно завищений або занижений.

На валютному форумі можна дізнатися кількість заявок на купівлю/продаж валюти і доступні на даний момент часу обсяги. «Мінфін» не виступає посередником в операціях з обміну валют, ми надаємо майданчик, де користувачі можуть домовитися самі.

Для тих, хто займається обміном валюти професійно, є окремий сервіс — «Валютний аукціон Pro». Pro-користувачі бачать в 3 рази більше оголошень (до наших анонсів додається інформація з інших сайтів), можуть редагувати свої оголошення, дізнаватися про нові на 5 хвилин раніше за інших і позначати потрібні контакти на майбутнє.

7. Рейтинг стійкості банків — щоквартальна комплексна оцінка найбільших фінустанов

У рейтингу представлені банки, в кожному з яких зберігається більше 1 млрд гривень депозитів фізосіб. Дослідження будується на базі фінзвітності банків, яку публікує НБУ, та оцінках експертів. Рейтинг оновлюється щоквартально. Крім того, ми залучаємо до оцінки банків незалежних фінансових аналітиків та рейтингові агентства.

Присутність банку в рейтингу стійкості не гарантує його надійність для вкладників. Завдання рейтингу — оцінити якість активів фінустанови, показати рівень його ліквідності і платіжної репутації, наявність зовнішньої підтримки, динаміку приросту вкладів. І порівняти динаміку цих показників. Ми надаємо об'єктивні дані, які допомагають обрати банк для оформлення вкладу.

8. Рейтинг забудовників — гід на ринку нерухомості столиці та передмістя

Поки «Мінфін» складає рейтинг надійності тільки забудовників, які працюють на ринку столиці та її передмість. У нього ходять тільки ті будівельні компанії, які за звітний період здали хоча б один об'єкт і отримали сертифікат або декларацію ДАБІ.

Чим більша кількість зданих об'єктів, тим вище позиція компанії в рейтингу. Дослідження проводиться кожні півроку.

По кожному забудовнику можна подивитися кількість зданих в експлуатацію будинків і квартир, а також об'єктів, які знаходяться в процесі будівництва. Крім того, на сайті зібрана повна інформація по житловим комплексам — як готовим, так і тим, що будуються.

Хочу отримати вигідні пропозиції від забудовників

9. Розсилки для тих, хто хоче завжди бути у курсі подій

Якщо немає часу відстежувати новини на сайтах — підпишіться на розсилку від «Мінфіну». Ви будете отримувати щоденну порцію корисних матеріалів на емейл з понеділка по четвер, а підсумкову розсилку за тиждень — по п'ятницях.

Якщо ви хочете знати, що відбувається на валютному ринку, підпишіться на розсилку по курсам валют. Щовечора з понеділка по п'ятницю 13 тисяч наших підписників отримують детальні таблиці з курсами валют в банках, на «чорному ринку» і на міжбанку, а також коментар і прогноз експерта.

Для тих, хто віддає перевагу перегляду останніх новини в соцмережах і месенджерах, є сторінки «Мінфін» у Facebook, Twitter і канал в Telegram.

10. Блоги як майданчик для самовираження

Якщо вам подобається писати на фінансові теми і у вас є оригінальна думка щодо важливих подій на ринку — ласкаво просимо в розділ блогів на нашому сайті. Тут можна озвучити свою думку або покритикувати чужу. Щоб створити свій блог, потрібно зареєструватися на сайті і зайти в особистий кабінет. Якщо редакція вважатиме тему актуальною, а текст цікавим, він буде опублікований на головній сторінці. Рекламні статті в блогах ми не приймаємо.

Можливо, хтось із наших читачів згадає про інші «корисності» на «Мінфін», які ми не згадали. Пишіть, нам цікаво. Ми також будемо вдячні за думки — чого не вистачає на сайті і яку корисну інформацію слід додати на «Мінфін».

Світлана Волкова

Коментарі - 7

+
+19
mary27
mary27
3 грудня 2018, 22:02
#
Хотелось бы еще инфы по действующим ПИФам как на investfunds.ua (да, я знаю, что сейчас не 2007й), желательно с динамикой СЧА.
+
+22
Lamo
Lamo
4 грудня 2018, 9:29
#
Бонусы к депозитам это хорошо, только там обычно фигурируют те банки, в которые относить свои деньги совсем не хочется — ничего личного
+
0
ramarren
ramarren
4 грудня 2018, 13:26
#
Согласен, Аваль и ОТП — не те банки, которые заслуживают доверия, то ли дело были Миха и ВиЭйБи — скалы, а не банки!
+
0
Lamo
Lamo
4 грудня 2018, 13:33
#
Да, сейчас у ОТП есть бонус и в нем депозиты тоже открывал, но только потому что во всех других, оучших по моим критериям, уже тоже депозиты были.
Но остальные банки, по которым бонусный % предлагается — это мусор
+
0
mary27
mary27
4 грудня 2018, 16:31
#
Нууууу, срочный депозит под 9% годовых в «Авале» очень «заманчивое» предложение.
Уровня «мобильных сбережений» «Ощадбанка», только это «до востребования».
+
0
Rabotyahoff
Rabotyahoff
4 грудня 2018, 10:10
#
А ещё есть раздел «Телеком», но он в полурабочем состоянии:
— есть страница билайна, но нет страницы 3mob
— тут https://minfin.com.ua/telecom/tariff ссылка на тарифы киевстара не работает
+
0
1On
1On
7 грудня 2018, 23:04
#
Мне понравился раздел со страховыми, сравнительная таблица с выплатами и др. показателями
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися