Мінфін - Курси валют України

Встановити
23 листопада 2018, 20:04

Найголовніше за тиждень: Держбюджет-2019, курс долара, ставки за депозитами, податковий кодекс і «Чорна п'ятниця»

Парламент ухвалив держбюджет-2019

Верховна рада підтримала проект державного бюджету на 2019 рік у другому читанні та в цілому. За відповідне рішення проголосували 240 народних депутата.

Зміни до податкового кодексу: Пільговий період для електромобілів, відміна норми про посилки

Верховна Рада прийняла в цілому закон №9260, який вносить зміни до Податкового кодексу, і продовжує дію пільгового ввезення до України електромобілів на чотири роки. «За» закон проголосували 236 народних депутатів.

Став відомий курс долара, закладений у держбюджет-2019

Затверджений Верховною Радою державний бюджет України на 2019 рік передбачає курс долара на кінець 2019 року на рівні 29,4 грн/долар.

Рада призначила нового міністра фінансів

Верховна Рада призначила міністром фінансів Оксану Маркарову, яка виконувала обов'язки голови Мінфіну. «За» проголосувало 242 народних депутата.

Від Молдови до Кореї. Де шукати валютну альтернативу долару

Від 5 до 7% — стільки заробили на курсових коливаннях ті, хто в листопаді 2017 року обміняв гривню на долар. Але це лише номінальний дохід: з поправкою на інфляцію, яка, за даними НБУ склала в жовтні 9,5%, доларова інвестиція не принесла за рік жодного плюса. Навіть навпаки — частково знецінилася.

Нові правила сплати ЄСВ: Мінсоцполітики розвінчало міфи

Нещодавно Міністерство соціальної політики запропонувало відкоригувати адміністрування єдиного соціального внеску. Уряд підтримав таку ініціативу.

Частка безготівкових платежів збільшилася до 902,7 мільярдів гривень

Частка безготівкових розрахунків у загальному обсязі операцій із використанням платіжних карток, емітованих українськими банками, зросла на 5,0 в. п. у порівнянні з підсумком 2017 року (39,3%) та становила 44,3%. Про це повідомляє НБУ.

Рада прийняла зміни до Бюджетного кодексу

Верховна Рада України прийняла зміни до Бюджетного кодексу, що нормують відносини між державним і місцевими бюджетами для цілей формування держбюджету на 2019 рік.

Максимальні ставки за депозитами: у кого більше

Ідея Банк вирішив поборотися за гривню. Фінустанова підвищила ставки за річними депозитами у національній валюті і посіла третє місце в десятці найбільш щедрих банків.

«Чорна п'ятниця»: Що і як потрібно купувати

23 листопада в США і багатьох інших країнах почнуться різдвяні розпродажі. Знижки на деякі товари можуть доходити до 70-90%. Щоб отримати з цього дня максимальну вигоду, до нього потрібно підготуватися.

Рада так і не дійшла до закону про СПЛІТ

22 листопада Верховна Рада так і не дійшла до голосування законопроекту про СПЛІТ.

Чи будуть гроші на виплату пенсій у грудні

Щоб не допустити повторення затримки у виплаті пенсій в наступному місяці, в середу уряд приймає декілька рішень. Вони мають забезпечити грошима Пенсійний фонд. Які наслідки матимуть ці рішення, та чи вдасться урядовцям вирішити проблему, в своєму блозі на LB написав експерт з державного управління та публічних фінансів Віктор Мазярчук.

monobank показав металеву картку для VIP-клієнтів. Презентація

monobank готує картку для віп-клієнтів — iron card. Про це на FinRetail 2018 заявив співзасновник банку Олег Гороховський.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися