Мінфін - Курси валют України

Встановити
14 листопада 2018, 12:09

МВФ рекомендує центробанкам вивчити питання про створення цифрової валюти

Центральним банкам варто вивчити питання про емісію власної цифрової валюти, щоб компенсувати зниження використання готівки. Про це заявила директор-розпорядник МВФ Крістін Лагард, пише «Інтерфакс-Україна».

Центральним банкам варто вивчити питання про емісію власної цифрової валюти, щоб компенсувати зниження використання готівки.
Фото: dsnews.ua

«Різні центральні банки по всьому світу всерйоз розглядають ці ідеї, в тому числі в Канаді, Китаї, Швеції і Уругваї. Вони, як і МВФ, йдуть в ногу зі змінами і новим способом мислення», — сказала вона.

За її словами, держави і центральні банки можуть знайти свою роль в формуванні цифрової економіки, щоб уникнути ситуації, коли «занадто багато влади сконцентровано в руках невеликої кількості роздутих приватних операторів платежів».

Лагард підкреслила, що у МВФ немає повної впевненості в тому, як слід працювати з новими видами платежів і валют, і що у центробанків можуть виникнути різноманітні складності.

У тому числі буде непросто знайти баланс між захистом конфіденційності користувачів валюти і заходами щодо запобігання злочинів і порушень.

Коментарі - 4

+
+15
bonv
bonv
14 листопада 2018, 12:23
#
От вам і криптовалюта:)…
+
+15
bonv
bonv
14 листопада 2018, 12:24
#
Найголовніше правило успішної людини полягають в тому, що гроші ЗАВЖДИ повинні працювати.
Для цього ви повинні правильно ними розпоряджатися і грамотно їх вкладати.
+
+15
bonv
bonv
14 листопада 2018, 12:47
#
Глава МВФ назвала основні переваги цифрових валют: фінансова інклюзивність (доступність і рівність можливостей доступу до фінансових послуг); безпека та захист споживачів; конфіденційність платежів.
У той же час Лагард зазначила, що очевидними ризиками криптовалют є ризики втрати фінансової централізації, а також фінансової стабільності. Крім того, кріптовалюти можуть негативно впливати на можливості інновацій.
+
0
semenvekselberg
semenvekselberg
14 листопада 2018, 13:23
#
А зачем им рекомендовать??? Они и так знают, что это им нужно делать в противовес биткоину…
Театр одного актёра погорелого театра…
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися