Мінфін - Курси валют України

Встановити
24 жовтня 2018, 8:27

ДФС радить власникам «євроблях» не тішитись рішенням суду

Постанова Верховного суду України про скасування штрафу власникам «євроблях» не привід не виконувати вимоги митного законодавства. Про це йдеться у повідомленні прес-служби ДФС.

Постанова Верховного суду України про скасування штрафу власникам «євроблях» не привід не виконувати вимоги митного законодавства.
Фото: dsnews.ua

Як зазначили у службі, вказана постанова стосується одного конкретного факту притягнення до адміністративної відповідальності.

Йдеться про рішення Верховного суду від 1 жовтня 2018 року, який скасував штраф власнику «євробляхи» через те, що водію інкримінували статтю, яку він не порушував.

Зокрема, на нього склали протокол за користування автомобілем, ввезеним у митному режимі «транзит» та митне оформлення якого не завершене.

 Кредитні картки для водіїв

Проте суд не побачив ознак правопорушення за ч. 2 ст. 469 Митного кодексу «Неправомірні операції з товарами, митне оформлення яких не закінчено, або з товарами, що перебувають на тимчасовому зберіганні під митним контролем».

У ДФС стверджують, що таке рішення ВСУ не звільнить від відповідальності інших осіб за порушення строків транзитного ввезення та від виконання від вимог законодавства при переміщенні автомобілів в режимах «транзит» та «тимчасове ввезення». Йдеться про порушення за ст. 470 МК та за ст. 485 МК.

Читайте також: Верховний Суд визнав законним користування транзитним авто на «евробляхах»

Як відомо, 23 жовтня глава Комітету з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна заявила, що вона критикує постанову Верховного суду про використання автомобіля з іноземною реєстрацією і наполягає на прийнятті закону, який вирішив би цю проблему, на найближчому сесійному тижні парламенту

Нагадаємо, 13 липня 2018 року Рада підтримала в першому читанні законопроекти про зниження акцизного податку з автомобілів (№8487) та про посилення контролю над переміщенням і використанням авто, зареєстрованого в інших державах (№8488).

Коментарі - 2

+
0
rredrred
rredrred
24 жовтня 2018, 11:28
#
Пока петух не клюнет законы на голосование не вносятся. интересно оставят ли временную регистрацию и уберут ли акцизы, и не маловажно какую сумму будут брать в базу расчета ндс (договора или как назначат в дфс и такими дутыми показателями гордится таможня умалчивая что суды массово тычут их носом что это незаконно). есть инсайдеры в комитете вр?
+
0
yarg
yarg
24 жовтня 2018, 12:03
#
Причем здесь акцизы? бляхи в Украину официально не ввезены (они в режиме транзита), они даже не куплены (везде фиктивные доверенности).
Акцизы и ндс — это для ввезенного товара, а бляхи это контрабанда.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися