Мінфін - Курси валют України

Встановити
23 жовтня 2018, 14:02

У Раді назвали, скільки «евроблях» ввезли в Україну з початку року

Менш ніж за рік в Україну було завезено понад півмільйона автомобілів на єврономерах. Про це заявила глава Комітету з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна.

Менш ніж за рік в Україну було завезено понад півмільйона автомобілів на єврономерах.
Фото: vesti-ukr.com

За її словами, вона критикує постанову Верховного суду про використання автомобіля з іноземною реєстрацією і наполягає на прийнятті закону, який вирішив би цю проблему, на найближчому сесійному тижні парламенту, пише «Інтерфакс-Україна».

«Людям треба пояснювати, що вони порушують при ввезенні таких авто, в режимі „транзиту“ або тимчасового ввезення, і яка відповідальність настає за порушення законодавства. Тому дана постанова Верховного суду містить гірші положення для громадян України, ніж ви собі уявляєте! Кожен громадянин повинен знати про відповідальність — це великі суми штрафу. Тому потрібно якомога швидше прийняти закони про „евробляхи“ у другому читанні, і вирішити цю проблему, і рухатися далі. У найближчий сесійний тиждень будуть прийматися закони, вони повинні вирішити цю проблему», — сказала Южаніна.

Як повідомляється, мова йде про законопроекти №8487 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування акцизним податком легкових транспортних засобів» і №8488 «Про внесення змін до Митного кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо ввезення транспортних засобів на митну територію України».

Парламентарій також звернула увагу на те, що в даний час Національна поліція України не має доступу до бази митників, щоб перевірити авто на єврономерах, «тому ці норми враховані в проектах законів».

Вона також зазначила, що менш ніж за рік в Україну було завезено понад півмільйона автомобілів на Єврономер.

«Інформація різна, але за ті кілька місяців, за неповний 2018 рік, завезено більше, ніж півмільйона автомобілів. Чи справді це кількість досягла двох мільйонів, або менше, я не можу стверджувати. Тому що статистика громадських активістів, власників таких автомобілів і Державної фіскальної служби абсолютно різна», — повідомила Южаніна.

Як повідомлялося, 13 июля 2018 року Верховна Рада України підтримала в першому читанні законопроекти про зниження акцизного податку з автомобілів (№8487) та про посилення контролю над переміщенням і використанням авто, зареєстрованого в інших державах (№8488).

Коментарі - 2

+
0
Олег Шишов
Олег Шишов
23 жовтня 2018, 15:02
#
«Более полумиллиона» — это сколько? Миллион? Полтора? Не удивлюсь, если они и сами толком не владеют точным учётом ввоза-вывоза.
+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
23 жовтня 2018, 15:53
#
Принимайте уже нормальный закон, чтобы можно было также контролировать и понимать кто управляет средством и кто владелец.
Хватит идти на уступки людей, который зарабатывают на контрабанде авто, дают взятки таможенникам и тем самым поддерживают теневой рынок
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися