Мінфін - Курси валют України

Встановити
20 жовтня 2018, 10:14

Київміськрада в 100 разів зменшила податок на землю під багатоповерхівки

Київська міська рада ухвалила в другому читанні рішення встановити ставку податку на землю, яка використовується для будівництва й обслуговування багатоквартирних будинків, на рівні 0,01% проти 1% раніше.

Київська міська рада ухвалила в другому читанні рішення встановити ставку податку на землю, яка використовується для будівництва й обслуговування багатоквартирних будинків, на рівні 0,01% проти 1% раніше.
Фото: strana.ua

Про це повідомив член депутатської групи «Київська команда» Леонід Антоненко на своїй сторінці в Facebook.

«Забудовники отримали подарунок: у 100 разів зменшений податок на землю, відведену під будівництво й обслуговування багатоквартирних будинків», – написав Антоненко.

Він нагадав, що перше зменшення – з 1% до 0,1% – було проголосовано в липні у процедурі першого читання. Тоді воно обґрунтовувалося необхідністю надання пільги для ОСББ, які обслуговують багатоквартирні будинки.

Інвестувати в нерухомість. об'єкти Київміськбуду 

«Але новий класифікатор цільових призначень земель не містить окремого класу для ОСББ. Новий клас об’єднує будівництво і обслуговування в єдиний пакет. Саме тому пільга, начебто адресована ОСББ, пакетно поширилася і на забудовників», – зауважив Антоненко.

Він також додав, що окремі депутати до другого читання запропонували зменшити податок ще в 10 разів, щоб надати більше пільг ОСББ. Цю ініціативу також підтримали.

Коментарі - 3

+
0
krendel
krendel
20 жовтня 2018, 11:33
#
Довольно странное решение. Пролоббировали его застройщики — город будет получать от них меньше денег да и всё…
+
0
semenvekselberg
semenvekselberg
20 жовтня 2018, 12:01
#
16 июля 2018, 14:30
# Рынок жилья в июне. Предложение растет

Рынок жилой недвижимости Украины подбирается к критической точке, а государство не предпринимает ничего для возможной стабилизации ситуации. Напротив, оно продолжает её (ситуацию) разогревать. Так, например, годовые налоги на недвижимость (как минимум в Киеве) были снижены в три раза по сравнению с прошлым годом: с 3-х процентов от минимальной зарплаты в 2017 году, до 1-го процента от минималки в 2018. О чём свидетельствует такой щедрый подход к дефициту нашего бюджета???
C моей точки зрения, только об одном: украинское правительство прямо или косвенно заинтересовано в продлении функционирования агонирующего рынка жилой недвижимости украины как удобного инструмента для дальнейшего отмывания денежных средств…
+
+10
ballistic
ballistic
20 жовтня 2018, 19:32
#
Доходи від сплати податків на нерухомість фізсобами — це крапля в бюджетному морі.

Сємьон, я так розумію, що цією некомпетентною заявою Ви намагаєтесь виправдати свою минулу брехню:
«в пятилетней перспективе недвижимость в Киеве будет стоить в несколько раз дешевле».
Вже майже 4 роки пройшло, а ціни все ніяк не обваляться, на новобудови навіть виросли. І податок на нерухомість тут точно не грає ніякої ролі.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися