Мінфін - Курси валют України

Встановити
5 серпня 2018, 14:40

У США стрімко зростають інвестиції в блокчейн — дослідження

За шість місяців поточного року обсяг інвестицій в американські блокчейн-компанії в два рази перевершив показники за весь попередній рік. Про це йдеться в звіті The Pulse of Fintech голландського аудиторського гіганта KPMG, пише Forklog.

За шість місяців поточного року обсяг інвестицій в американські блокчейн-компанії в два рази перевершив показники за весь попередній рік.
Фото: crypto-house.net

Згідно з дослідженням, значне зростання притоку інвестицій в індустрію блокчейна в США стався за рахунок раундів фінансування, проведених консорціумом R3 і стартапом Circle. Останній зібрав 110 млн доларів, а R3 в минулому році привернув рекордні на той час 107 млн ​​доларів венчурних інвестицій.

Аналітики KPMG зазначили, що бум блокчейн-інвестицій також викликаний широкомасштабним впровадженням рішень на базі технології розподіленого реєстру у фінансовій сфері.

Дослідження також показало, що США займають лідируючі позиції за обсягами інвестицій в індустрію. В цілому, KPMG прийшла до висновку, що в майбутньому розвиток блокчейна, поряд з такими напрямками як regtech і insurtech, буде набирати обертів.

Тим часом, дослідницька компанія Forrester Research заявила, що 90% американських блокчейн-експериментів припинять своє існування і не ляжуть в основу працюючих бізнес-моделей.

У звіті говориться, що деяким компаніям довелося переглянути своє бачення і відмовитися від своїх планів по впровадженню блокчейна. Експерти навели як приклад біржу Nasdaq Inc., яка ще в 2016 році заявила про плани використовувати DLT-технологію для голосування на зборах акціонерів, однак так і не реалізувала цю ідею.

Forrester Research вважає, що 2018 рік стане періодом розплати за блокчейн-ініціативи.

Коментарі - 2

+
0
lukapacioli
lukapacioli
6 серпня 2018, 10:30
#
«что 90% американских блокчейн-экспериментов прекратят свое существование и не лягут в основу работающих бизнес-моделей.»— небольшое уточнение — правильно читать не 90, а 100%!
— вот теперь всё верно.
Можно статью забацать — «аналитики украинского minfina, считают, что блокчейн — тупиковая ветвь в прикладной информатике и в ближайшее время все топуги на эту тему завершатся ввиду бесперспективности.»
+
+30
ballistic
ballistic
6 серпня 2018, 12:14
#
До чого тут аналітики Мінфіна, якщо це копіпаст з Forklog, які в свою чергу посилаються на звіт KPMG?

І чому у Вас пригоріло від 90%? В будь-якій галузі лише невеличка частка експериментів отримує путівку в життя, сфера блокчейн не виключення.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися