Мінфін - Курси валют України

Встановити
29 липня 2018, 11:39

Тисячі шведів імплантують в себе мікрочіпи. Навіщо вони це роблять

Тисячі людей в Швеції вживили в себе мікрочіпи, які можуть виконувати функцію безконтактної кредитної картки, перепустки і навіть проїзного в їх тілі, пише AIN.

Тисячі людей в Швеції вживили в себе мікрочіпи, які можуть виконувати функцію безконтактної кредитної картки, перепустки і навіть проїзного в їх тілі, пише AIN.
Фото: itc.ua

Причиною виникнення цієї нової тенденції стало те, що Швеція є заможною державою. Але насправді причини, через які приблизно 3 500 шведів мають імплантовані мікрочіпи, значно складніші.

Цей феномен відображає шведську унікальну «біохакінговую» ситуацію. Якщо копнути глибше, то любов шведів до всього цифровому далеко не обмежується цими мікрочіпами.

Біохакерами називають біологів-любителів, які проводять експерименти в галузі біомедицини, але роблять це за межами традиційних установ: університетів, медичних компаній та інших науково контрольованих середовищ.

Так само, як комп'ютерні хакери зламують комп'ютери, біохакери зламують щось біологічне. Біохакінг також є різноманітною культурою з безліччю підгруп з різними інтересами, цілями і ідеологіями. Але в цьому розмаїтті є дві основні групи: «призначені для користувача хакери» і трансгуманісти.

Призначені для користувача хакери — любителі біології, які будують лабораторне встаткування зі побутового начиння. Вони здійснюють так звану «ощадливу науку», за допомогою якої знаходять недорогі рішення, які покращують рівень життя людей в країнах, що розвиваються.

Але вони також проводять більш грайливі експерименти, в яких рослини генетично модифікуються, щоб стати флуоресцентними, або водорості використовуються для виробництва нових видів пива.

Інша група — трансгуманісти, зосереджені на зміцненні і вдосконаленні людського тіла з метою, в кінцевому рахунку, поліпшити людську расу. Тільки шляхом поліпшення самих себе і виходу з біологічних меж люди зможуть конкурувати зі штучним інтелектом в майбутньому.

Часто різні біохакерскі сцени відображають різні суспільства і культури, в яких вони розвиваються. Так, наприклад, європейські біохакери зазвичай відрізняються від своїх північноамериканських колег. Північноамериканські групи займаються розробкою альтернатив сформованим методам надання медичної допомоги. Тим часом, європейські групи більше орієнтовані на пошук способів надання допомоги людям у розвитку країн або участі в творчих біопроектах.

Але шведська біохакерская культура значно відрізняється від європейської. Шведські біохакери, як правило, є частиною трансгуманістичного руху. І це ті трансгуманісти, а якщо конкретніше, «гріндери», які вставляли чіпи NFC десь між великим і вказівним пальцем тисяч шведів. Це ті ж мікрочіпи, які десятиліттями використовувалися для відстеження тварин і посилок.

Навіщо це шведам: Одна з теорій полягає в тому, що шведи більш схильні ділитися своїми особистими даними через те, як структурована шведська система соціального забезпечення.

Цей міф про «наївного шведа», який невинно довіряє уряду і національним інституціям Швеції, є перебільшенням, що навіть було відзначено міністерством закордонних справ Швеції.

Якщо це часткове пояснення, то, звичайно, не вся правда. Більш переконливим є той факт, що в Швеції люди твердо вірять в усе цифрове. Шведи глибоко переконані в позитивному потенціалі технологій.

За останні два десятиліття шведський уряд вклав значні кошти в технологічну інфраструктуру, і це помітно. Шведська економіка в даний час в значній мірі заснована на цифровому експорті, цифрових послугах і цифрових технологіях.

Швеція стала однією з найуспішніших країн в світі по створенню і експорту цифрових продуктів. Відомі компанії, на кшталт Ericsson і Spotify, були засновані в Швеції.

Віра в цифрові технології і довіру до його потенціалу сильно вплинули на шведську культуру. І трансгуманістичний рух заснований на цьому. Насправді, Швеція відіграла важливу роль у формуванні трансгуманістичної ідеології.

Всесвітня трансгуманістична організація Humanity + була заснована одним шведом Ніком Бострем в 1998 році. З тих пір багато шведів переконалися, що їм слід намагатися поліпшити свої біологічні тіла.

Коментарі - 13

+
0
semenvekselberg
semenvekselberg
29 липня 2018, 18:59
#
Чёртовы коммуняки…
https://minfin.com.ua/blogs/semenvekselberg/107468/
+
+40
AleksandrBank
AleksandrBank
29 липня 2018, 21:56
#
Фильм видели Я Робот или тот фильм когда на руках было время и им можно рассчитываться, идём к этому
+
0
qZen
qZen
30 липня 2018, 8:37
#
На лето все книжки прочитал?
+
+34
yanochka2015
yanochka2015
30 липня 2018, 9:33
#
Полностью с вами согласна! Про это было написано монахами, как пророчество, когда компьютеры только начали появляться. Сейчас наблюдаю за происходящим и поражаюсь, как все к этому и идет. Сейчас, пока есть нал и различный доход без учета — люди сложно контролируемы. В будущем уверенна будут стремиться к полной ликвидации нала и вот тогда будет стремно. Никаких шабашек, никаких личних денег — все только в электронном виде и только через СИСТЕМУ! А там уже будет, как вы написали, как в фильме время. И самое страшное, что это реальность. Тот комментатор про «книжки на лето» 100% типичный либо майнер, либо недальновидный бот. Считаю, что криптовалюты — это своего рода такое же начало зомбирование людей на полный отказ от бумажек. Эту систему сделали популярной и подсадили всех дав кусок сыра, типа на шару, но бесплатный сыр бывает только в мышеловке. Когда миллионы будут в системе, так можно будет легко настроить их на согласие полностью отказаться от бумажек, что сейчас изо всех сил пропагандируют. Но что считают реально ваши компьютеры и кто реально этим управляет — не знает НИКТО! Поэтому голову нужно включать начинать уже немедленно
+
+30
Leha PWNZ
Leha PWNZ
30 липня 2018, 10:04
#
Сара, будущее не определено. Нет судьбы, кроме той, что мы творим сами. © Кайл Риз.
+
0
Andrey M
Andrey M
30 липня 2018, 10:30
#
«Полностью с вами согласна! Про это было написано монахами, как пророчество...» — а еще монахи сжигали за утверждения что Земля круглая :) ) )
+
0
yanochka2015
yanochka2015
30 липня 2018, 11:21
#
Я не знаю, кто точно это предсказал, монахи или кто-то еще, но факт на лицо. Это таки происходит уже сейчас, но можно оставаться в розовых очках и дальше, согласна, так удобней.
+
+23
yanochka2015
yanochka2015
30 липня 2018, 11:14
#
Ну да, судя по реалиям, которые происходят в мире, а хоть даже наша страна :) Многие думают до сих пор, что майдан — это дело рук простых украинцев! Наша страна — это явный пример, как все в наших руках) Но вы держитесь! Главное верить! Сидеть дома и верить :) Все будет хорошо.
+
+15
Captain  Cisco
Captain Cisco
30 липня 2018, 11:00
#
Вживляют, потому что оболтусы. Жертвы пропаганды гаджетов, не читавшие естественно «1984».
+
0
Andrey M
Andrey M
30 липня 2018, 12:18
#
Вот на россии прочитали и… внедрили в жизнь! :)
+
0
Rybalove
Rybalove
30 липня 2018, 12:29
#
Биохакинг понятие более широкое, — это мейнстрим ближайшего будущего.
Границ нет, жить все интересней, прогресс идет по экспоненте — каждые 10 лет новая технологическая революция.
Никто не хочет умирать — все хотят досмотреть :)
+
0
42077136
42077136
31 липня 2018, 18:04
#
Це печать антихриста.
+
0
Andrey M
Andrey M
1 серпня 2018, 13:39
#
Ага, поэтому тем кто отказывается от ИНН как метки сатаны нужно еще отказаться от денежных знаков — там тоже есть и серия и номер, больше того — сам номинал это число!
Эх, жаль нет купюры в 666 :) ) )
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися