Мінфін - Курси валют України

Встановити
20 липня 2018, 20:03

Найголовніше за тиждень: Заробіток на депозиті, поправки в закон про «евробляхи», прогноз курсу долара і шахрайство в Приват24

Як заробити більше на депозиті

Банки продовжують знижувати дохідність вкладів. Український індекс ставок за депозитами фізичних осіб (UIRD) для річних вкладів у гривні рік тому складав 15,55%. Станом на липень 2018 року ставка впала на 1,49% — до 14,06% річних. Валютних вкладників також нема чим порадувати. За рік доларові заощадження на 12 місяців подешевшали на 0,72%, а євродепозити — на 0,96%.

Кабмін хоче посилити контроль за статками заможних українців

З 1 січня 2019 року багаті українці можуть опинитися під посиленим контролем податківців. Такий проект закону напередодні розробив Мінфін.

В Україні запустили оновлену базу оцінки нерухомості

Фонд державного майна запустив оновлену Єдину базу даних оцінки нерухомості, яка виключає сумнівні угоди з оподатковуваним майном. 

Депутати підготували поправки в закон про «евробляхи»

У Комітеті Податкової політики Верховної Ради підготували поправки до законопроекту №8477о щодо зниження акцизів на автомобілі, який був проголосований у першому читанні.

Що буде з цінами на нерухомість

«Мінфін» звернувся до забудовників і експертів з проханням спрогнозувати динаміку цін на первинному ринку. На українському ринку нерухомості поки без потрясінь. У червні Нацбанк опублікував звіт про фінансову стабільність, в якому говориться, що ціни на житло стабілізувалися вперше за останні чотири роки.

Інтерес до біткоіна повертається

Цей тиждень повернув позитив на криптовалютний ринок — за два дні курс біткоіна виріс на 18% до $7450. Зросли і обсяги торгів. Про те, що відбувається на ринку криптовалюти і які подальші перспективи біткоіна, розповів старший аналітик Альпарі Роман Ткачук.

В Україні з'явився новий платіжний оператор

Нацбанк зареєстрував нового платіжного оператора — ТОВ «Ізі Софт». Компанія буде здійснювати операційні та інші технологічні функції, що забезпечують використання електронних грошей.

ПриватБанкпопередив клієнтів про нову схему шахрайства

Фахівці кібербезпеки ПриватБанку повідомили про появу в Україні нової шахрайської схеми з використанням підроблених листів про «випадковий» переказ грошей і підроблених сайтів, які зовні нагадують веб-сайт Приват24.

ЗМІ назвали прізвища можливих заступників міністра фінансів

Сергій Верланов та Юрій Джигир як претенденти на посади заступників міністра фінансів заповнили декларації за 2017 рік.

Мінфін провів розіграш серед вкладників банку Альянс

Фінансовий портал «Мінфін» провів акцію для вкладників банку Альянс — учасників програми «Бонус до депозитів». У кожного вкладника була можливість виграти до двох тисяч гривень. Акція проводилася з 1 червня по 30 червня 2018 року.

Гривня, долари і євро. Як змінилися максимальні ставки

Максимальні ставки за «довгими» депозитами в гривні зросли. Дохідність річних вкладів різко підскочила в двох банках — ВТБ і Глобусі. За рахунок цього в десятці найбільш щедрих фінустанов відбулися кардинальні зміни.

НБУпоказав оновлену «двадцятку». Фото, відео

Національний банк представив оновлену банкноту в 20 гривень. За словами директора Департаменту грошового обігу НБУ Віктора Зайвенко, банкнота отримала оновлений дизайн і вдосконалену систему захисту.

В Україні хочуть змінити норми споживання газу для населення

Міністерство енергетики та вугільної промисловості України пропонує Кабінету міністрів України вкотре змінити норми споживання газу для населення без лічильників.

Бізнес очікує курс долара в межах 26-29 гривень — НБУ

57,5% респондентів прогнозує, що обмінний курс гривні до долара у наступні 12 місяців буде в межах 26-29 грн/дол. Про це йдеться в результатах опитування керівників підприємств, проведеного НБУ у IІ кварталі 2018 року.

Банкіри розповіли, на що вплине підвищення облікової ставки

Підвищення облікової ставки до 17,5% матиме стримувальний вплив на темпи інфляції, проте істотно не позначиться на кредитних і депозитних ставках.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися