Мінфін - Курси валют України

Встановити
23 квітня 2018, 20:04

Найголовніше за понеділок: Прогноз девальвації гривні, підвищення ціни на газ і рейтинги України

Долар почне зростати. Чи допоможе НБУ нацвалюті

Минулий тиждень послабив позиції гривні на міжбанку, незважаючи на період проведення клієнтами податкових платежів. Зазвичай в цей час гривня зміцнюється на міжбанкую Обсяги продажів валюти експортерами для сплати зобов'язань перед бюджетом в цей час зростають. А можливості щодо її скупки імпортерами — знижуються. Тим більше, що в квітні до календарних місячних платежів додаються ще й розрахунки за перший квартал.

У НБУ не виключають подальшого підвищення облікової ставки

Члени комітету монетарної політики НБУ вважають, що в разі посилення фундаментальних інфляційних ризиків Національний банк може продовжити підвищення облікової ставки для повернення інфляції до встановлених середньострокових цілей.

S&P прогнозує девальвацію гривні

Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's прогнозує девальвацію гривні на кінець 2018 року до рівня 29,5 грн/$ при зростанні ВВП 3,1%.

Банкір року: Хто отримав престижну премію

«Банкір року» — щорічна премія FinAwards, яка присуджується фінансистам, чий внесок в розвиток свого банку і банківської системи в цілому був найбільшим. Цього року титул «Банкіра року» отримав Андрій Пишний — глава Ощадбанку.

S&P підтвердило рейтинги України на рівні «B-/B»

Міжнародне рейтингове агентство S&P Global Ratings підтвердило довгострокові і короткострокові суверенні кредитні рейтинги України за зобов'язаннями в іноземній і національній валюті на рівні «B-/B», прогноз — «стабільний».

«Нафтогаз» підвищив ціну газу на 5,5%

НАК «Нафтогаз України» підвищив ціну на свій природний газ із травня на 5,5%. Тепер компанія пропонує ресурс на 400 грн/тис. куб. м дорожче ціни видобувних компаній, які торгують газом на «Українській енергетичній біржі».

Смолій: Україна і МВФ продовжують переговори

Україна і МВФ продовжують переговори щодо приїзду місії МВФ до Києва для подальшої співпраці в рамках програми. Про це повідомив глава Національного банку України Яків Смолій за підсумками проведених у Вашингтоні переговорів.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися