Мінфін - Курси валют України

Встановити
22 квітня 2018, 12:23

ФСБ має намір заблокувати Telegram через плани Дурова створити криптовалюту

Справжньою причиною для блокування месенджера Telegram в Росії можуть бути плани його власника запустити свою криптовалюту.

Справжньою причиною для блокування месенджера Telegram в Росії можуть бути плани його власника запустити свою криптовалюту.
Фото: gazeta.ru

Безуспішне блокування месенджера Telegram в Росії, яке вже кілька днів супроводжується попутним блокуванням IP-адрес хмарних сервісів Amazon, Google і інших провайдерів, в останні дні активно обговорювалося між співробітниками 12-го центру ФСБ і представниками інших профільних відомств, повідомляє РБК.

Зокрема, 18 квітня співробітник 12-го центру ФСБ Роман Антипкін відправив колегам лист, в якому роз'яснив, що справжня причина блокування Telegram в Росії полягає в бажанні Павла Дурова запустити на основі месенджера «повністю неконтрольовану фінансову систему».

«Колеги, так історія взагалі не про це, як ви не розумієте! Історія не про ключі і тероризм <...>. Паша Дуров вирішив стати новим Мавроді. Запустивши свою крипту, ми в Росії отримаємо повністю неконтрольовану фінансову систему. І це не біткоіни для маргіналів, це буде просто, надійно і безконтрольно. Це загроза безпеці країни <...>. Вся наркота, обнал, торгівля органами піде через Пашин крипту, а він буде говорити: «Я ні до чого, забороніть слова, їх використовують терористи», — йдеться в листі, підписаному Романом Антипкіним.

Текст листа є у РБК, його справжність підтвердили федеральний чиновник і топ-менеджер одного з операторів зв'язку.

Про бажання Павла Дурова запустити власну блокчейн-платформу під назвою Telegram Open Network (TON) з криптовалютою Gram стало відомо в кінці 2017 року.

Раніше «Мінфін» також повідомляв, що Telegram запустив другий секретний попередній продаж криптовалюти Gram перед проведенням публічного розміщення токенів (ICO) проекту TON.

Коментарі - 20

+
0
ballistic
ballistic
22 квітня 2018, 13:06
#
"Справжньою причиною… можуть бути плани..."
— :) ) )

В перекладі ФСБ посилає месидж народним масам: «Дуров і його продукти настільки круті, що ми в ФСБ боїмося навіть планів. Тєлєга — найзахищеніший месенджер в світі, який ми ніяк не можемо заблокувати. А криптограм — це найкрутіша в світі крипта, яку ми теж будемо намагатися блокувати, але 100% не зможемо. Тому всім кому потрібна надійна безпека, дружно іржіть над недолугим Роскомнадзором та швиденько встановлюйте собі Тєлєгу і вкладайтеся в криптограми».
:)
+
0
Kievcha
Kievcha
22 квітня 2018, 13:23
#
Если бы вы действительно интересовались темой, то посмотрели бы отчеты qsp по аудиту уязвимостей. А так- хорошая теория заговора: если бы не знал вас, посчитал бы что вас укусил семён =)
+
0
ballistic
ballistic
22 квітня 2018, 17:16
#
«укусил семён»
— :) ) )

Згоден, що озвучена мною версія конспірологічна. Але ж не я її вигадав, з Тєлєгою та Дуровим забагато дивних «совпадєній».
І пояснення, що причиною блокування є «плани» — це ще більш куменда відмазка. «Плани» з'явилися лише 4 місяці назад, а ФСБ та РКН «рекламують» Тєлєгу вже майже рік — нестиковочка.

А про «репорти qsp» цікаво, дайте посилання, де розкрито, що криптограм — це реально щось найкрутіше та унікальне.
+
0
Kievcha
Kievcha
22 квітня 2018, 18:31
#
В данный момент, на рынке блокчейна есть продукт QSP который проводит аудит смарт-контрактов. В результате частного аудита, qsp подтвердила закрытость контрактов, и подтвердила их распределённость по участникам github которые учавствуют в разработке mvp. Q3 2018 — testing and security audit for TON будет открытый аудит безопасности для пересичных. Т.е. если бы рашкостан пиарил телеграм и захотели-бы уязвимость оставить и этим пользоваться, то это не будет иметь смысла, ибо qsp- отдельная контора, которые проводят автоматизированные аудиты приложений и смарт-контрактов, и выявили бы как раз те уязвимости. После общественного аудита, т.е. результата который будет доступен общественности- можно будет пальцами потыркать всё. ПыСы: судя по родмапу, TON- убийца крипты, ибо большинство крипт- неконкурентны по продукту, услугам и непосредственно- самим разработчикам. Дуров красавец, и заманил brainbot team- команду, которая создавала эфир и кучу других продуктов (в данный момент RDN), и они подтвердили своё участие. Т.е. он смог собрать средства, лучшие умы блокчейна, железо и подкрепить это все законом. Я еще могу поверить в то, что это форсируется такими дядями как Алекперов и ко, но никак не как расеянская святая идея (несвятых у них нет, хехе).
+
0
ballistic
ballistic
22 квітня 2018, 19:26
#
«qsp подтвердила закрытость контрактов, и подтвердила их распределённость по участникам github»
— це не тягне на щось унікальне чи екстраординарне.

Поки що єдина унікальна характеристика проекту TON — це заявлений розмір ICO. Допускаю, що залучене велике бабло дозволить створити щось дійсно унікальне. Але тільки час покаже, чи стане TON «вбивцею крипти». І навіть якщо стане — нема ніякої гарантії, що не з'явиться щось нове та крутіше. Тому як кажуть у народі — «не кажи гоп...» :)

Повертаючись до теми статті. Наскільки я зрозумів архітектурно Тєлєга буде збоку в TON, тобто криптограми можна буде юзати і без Тєлєгі. В перспективі навіть назву змінять на ON.
І скажіть, який сенс блокувати Тєлєгу зараз, якщо TON ще не запущений і він буде існувати окремо від Тєлєгі?

На даний момент від цього «недоблокування» Тєлєга отримала набагато більше профіту ніж реальних проблем. І тепер ще й TON отримує потужний імпульс піару від роздутого мегахайпу.

Повторюсь, що тільки час покаже як воно є насправді. Але сліпо вірити в продукти Дурова точно не варто.
+
0
Kievcha
Kievcha
22 квітня 2018, 20:24
#
TON, в данный момент привлекла лучших разработчиков блокчейна. Не одних из лучших, а именно 3 топовые команды кодеров. И судя по whitepaper- телегу апнут тоном, т.е. функционал расширят. И нюанс: TON не выгоден никому, с политической точки зрения, он выгоден только бизнесменам. Внутренние идентификаторы- помогут уклонятся он налогов, и появится эдакий olx мирового масштаба. Т.е. никак не отличить передачи денег родным, и покупку. Встроенные боты- помогут пополнить счет или провести конвертацию, рабочие боты представила компания Tigereum- с помощью этой окнторы уже можно в фб, телеге пересылать средства ботом. Архитектура сети такова, что заблокировать TON невозможно будет, вернее блокировать его должны будут абсолютно все, и так как там будет POS система, то даже в случае запретов- люди сами будут искать методы обойти блокировку, ибо это будет влиять на их доход.
+
0
ballistic
ballistic
22 квітня 2018, 22:24
#
Давайте два роки почекаємо і побачимо як воно складеться.
Я скептично налаштований.
+
0
Kievcha
Kievcha
22 квітня 2018, 22:33
#
Я примерно такое в 2014ом сыну говорил про биток =) Но при этом в сына вложился, и не пожалел.
+
0
ballistic
ballistic
22 квітня 2018, 22:38
#
А яка доля чекає на біток далі можете спрогнозувати?
+
0
Kievcha
Kievcha
22 квітня 2018, 23:04
#
Затухание. В данный момент, есть множество сетей блокчейна, которые могут точно также передавать стоимость в себе, только при этом не так подвержены влиянию инфляции, размер блока/скорость сети больше, масштабируемость и куча-куча всего. Биток- самая известная криптовалюта и первая в своём роде, но этим и ограничивается её историческое значение, и чем дальше, тем менее конкурентной она будет.
+
0
ballistic
ballistic
22 квітня 2018, 23:41
#
Теж вважаю, що недосконала архітектура бітка обумовлює його неминучу смерть.
Криптограм називають криптою нового покоління, але з того що я знаю він теж не виглядає досконалим.
Я схиляюсь до думки, що майбутнє за криптою, що буде частково регульованою розподіленими міждержавними центрами.
+
0
Kievcha
Kievcha
23 квітня 2018, 1:23
#
http://neocrypt.org/eksklyuzyv-whitepaper-telegram-ico-ton-raskryvaet-ambytsyoznye-plany/
очень советую к прочтению
+
0
ballistic
ballistic
23 квітня 2018, 14:38
#
Я подібних оглядів достатньо прочитав.

У мене до Вас питання — якби Ви взнали, що Дуров співпрацює з ФСБ — Ви б користувались його продуктами?
+
0
Kievcha
Kievcha
23 квітня 2018, 14:55
#
Конечно пользовался бы. Единственное что имеет значение: распределённый реестр шифрования, т.е. ФСБ может выступать как спонсор, а не участник, в этом и фишка. Это как перестать пользоваться газом добытым в расее.
+
0
ballistic
ballistic
23 квітня 2018, 16:54
#
Якщо російському газу буде альтернатива, то сенс відмовитися очевидний.

Наскільки я розумію, відсутність повної децентралізації не дозволить забезпечити 100% анонімність. Сенс не юзати ФСБ-шний продукт для мене більше, ніж не юзати російський газ.
+
0
Kievcha
Kievcha
23 квітня 2018, 18:07
#
Как раз наоборот- архитектура такова, что судя по текущим ценам вхождения ico и стоимости POS, ориентировочная цена вскрытия 1ой ячейки информации- 80 лямов баксов. И это только 1 ячейка =) В данный момент, в мире не существует более безопасного варианта.
+
0
ballistic
ballistic
23 квітня 2018, 21:00
#
Давайте два роки почекаємо…
+
0
correspondent
correspondent
23 квітня 2018, 11:51
#
Есть еще 2 причины.
Одна из них — Телеграмм, как ВКонтакте раньше, хочет кто-то «отжать». Но ВКонтакте отжали семейка Добродеевых-«Лиходеевых» («Мастер и Маргарита): папаша сидит в ВГТРК и защищает ЛГБТ, аборты поддерживает, всякую инфу, способствующую распаду семей, изменам запускает, а сыночек рулит ВК, ОК и прочими. Их МойМирМэйл никому не нужен, не знаю, идет ли поддержка сейчас — ну, руки не оттуда, мозгов нету, вот люди и ушли.
А Пашкин ВКонтакте тоже испоганили и щас ноют, что люди из соцсетей ушли.
Понятное дело, что ушли — во первых, функционал испохабили, рекламы натыкали, музыку платной сделали, а еще ФСБ за всеми переписками и фото следит — кому оно, нафиг, понадобится? Если, сорри, я сейчас на белом коне сижу, а ФСБ смотрит — приятно будет?

А Пашка правильно делает, что послал и Жарова с его Роскомнадзором, и ФСБ. 10 миллионов россиян
уж точно при его помощи обойдут все блокировки, а деньги — ну, что ж, у российских налогоплательщиков бабосов много, вот они и проплатят РКН все расходы. Деньги на ветер — потому как на Пашку работают самые крутые программисты.

А там есть одна шавка, которому мало было, что Паша ему платил за ля-ля, так он продался и тявкает. Фамилию не помню. Начал говорить, что якобы брат Паши к его жене клинья подбивал. Ахах)

А еще… Медиаимперия Паши — это 100 миллионов человек. Так, на минутку.
+
0
SergValin
SergValin
22 квітня 2018, 18:23
#
Да ну это утка. В спецслужбах «истинные причины» разъясняет не какой-то «сотрудник», а начальство на совещаниях. И про Telegram Open Network тоже утка, которую сам Дуров и разоблачал.
Жёлтенько как-то.
+
0
ballistic
ballistic
28 квітня 2018, 10:36
#
Ха-ха — зробили гучну рекламу, тепер «вимушено» дозволяють користуватися «незламним» і «непідконтрольним» месенжером :)
У Росії визнали, що заблокувати Telegram не вийде
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися