Мінфін - Курси валют України

Встановити
25 грудня 2017, 11:38

Telegram може випустити власний токен і вийти на ICO

Колишній співробітник Telegram Антон Розенберг написав в Facebook, що у нього є інформація про передбачуваний вихід Telegram на ICO.

Колишній співробітник Telegram Антон Розенберг написав в Facebook, що у нього є інформація про передбачуваний вихід Telegram на ICO.
Фото: cryptoplanet.info

Як доказ він прикріпив посилання на рекламний ролик проекту під назвою Telegram Open Network, повідомляє Хайтек.

Для Telegram, соціальної мережі засновника і колишнього керівника «Вконтакте» Павла Дурова, випуск власної криптовалюти став би єдиним можливим способом монетизації проекту, пише Розенберг.

«За тими ж чутками, суть ідеї була в тому, щоб випустити свою криптовалюту, вбудувати її в месенджер і відразу оголосити про найбільшу за кількістю користувачів систему, спробувавши таким чином витіснити Ethereum. І сьогодні я отримав підтвердження того, що ці чутки мали під собою всі підстави: проект буде називатися TON (Telegram Open Network), і вже є гарний рекламний ролик в стилі «Зоряних воєн», правда, без будь-якої конкретики», - говорить він.

Сам Дуров в інтерв'ю Bloomberg заявляв, що в 2018 році збирається серйозно зайнятися монетизацією Telegram, який ось уже п'ять років працює в збиток.

Він також натякнув на те, що все криптовалютне співтовариство зараз сидить в Telegram. Це особливо актуально для Китаю, де введена заборона на обмін біткоіну, в зв'язку з чим користувачі переключилися на позабіржову торгівлю через месенджери. А шифровка Telegram дозволяє здійснювати великі угоди інкогніто, не боячись стеження з боку китайського уряду.

Розенберг стверджує, що у проекті можуть виникнути складності, так як основна аудиторія Telegram, за його словами, знаходиться в Ірані та Узбекистані, а в останньому тільки почалася грошова реформа і паралельний обіг криптовалюти може викликати негативну реакцію у місцевої влади.

Втім, слід пам'ятати, що Розенберг - колишній співробітник Telegram, який в минулому судився з компанією, і може бути зацікавленою особою в поширенні дезінформації.

Зокрема, він не вказує джерело на отриману інформацію, а повна версія прикріпленого ролика вперше викладена новинним сайтом «Zephir». Пізніше в Telegram з'явилася більш повна версія ролика.

Проте, інформація про вихід Telegram на ICO стала підтверджуватися з інших джерел. За даними Cointelegraph, криптовалюта буде називатися Gram, а сама платформа буде інтегрована в популярні месенджери (які - поки невідомо). Для зберігання криптовалюти використовуватимуть легкі гаманці (light wallets), так що користувачам не доведеться завантажувати громіздкий блокчейн.

Проект може виявитися успішним, так як криптовалюта буде представлена ​​відразу широкій аудиторії Telegram, яка налічує 180 млн користувачів.

Раніше Павло Дуров заявляв, що заробив $35 млн на інвестиціях в біткоін і, що він не продасть Telegram навіть за $20 млрд.

Коментарі - 3

+
0
Ukrmercy
Ukrmercy
25 грудня 2017, 12:25
#
Понятно что хочет монетизировать, но зачем город городить, когда уже есть решение, притом с работающим прототипом.
https://icobench.com/ico/tigereum описание, ico уже закончилось
https://www.facebook.com/tigereum/ работающий прототип
+
0
JDTamerlan
JDTamerlan
25 грудня 2017, 12:46
#
«зачем город городить»

Потому что мессенджеров до Телеграмма было много и где они сейчас? Потому что качество реализации (в открытом мире) решает ~все. А Дуров в этом плане — большой молодец!
+
0
Ukrmercy
Ukrmercy
25 грудня 2017, 12:54
#
А теперь подумайте: зачем тратить средства, если можно просто усыновить проект, поделившись прибылью, и не составлять себе самому конкуренцию. И нюанс: тигереум можно встроить в любой современный мессенджер, включая gifto uplive, а бот телеграмма- нет, потому что он будет заточен только под телеграм. Т.е. если мне нужно передать часть денег человеку из телеграма и часть из фб и часть из вк- то выбор- тигереум становится очевидным
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися