Мінфін - Курси валют України

Встановити
12 березня 2018, 19:21

Україна закликає ЄС відмовитися від будівництва «Північного потоку-2»

Під час перемовин із віце-президентом Європейської Комісії Федерікою Могеріні президент України Петро Порошенко закликав Європейську Комісію та країни-члени Євросоюзу відмовитися від будівництва «Північного потоку-2».

Під час перемовин із віце-президентом Європейської Комісії Федерікою Могеріні президент України Петро Порошенко закликав Європейську Комісію та країни-члени Євросоюзу відмовитися від будівництва «Північного потоку-2».
Фото: president.gov.ua

«Ми не могли оминути нашою увагою необхідність посилення співпраці у питаннях енергетичної безпеки України та ЄС, особливо у зв’язку із останніми цинічними діями російського «Газпрому», — зазначив Порошенко.

«Ми маємо зробити надзвичайно важливі висновки з цієї газової кризи. Росія є ненадійним постачальником і лише об’єднані дії України і ЄС зможуть забезпечити енергетичну безпеку як України, так і Європейського Союзу», — наголосив президент.

За його словами, під час найближчого Саміту планується обговорення секторальних напрямків співпраці і можливість приєднання України і до цифрового, і до енергетичного союзів, й інші форми співпраці, «по яким уже за розпорядженням Президента Єврокомісії розпочалася відповідна робота».

«Враховуючи поточну ситуацію, ми маємо зробити важливі висновки. По-перше, Газпром остаточно втратив імідж надійного партнера в енергетичній сфері для Європейського Союзу і для України. По-друге, Газпром, а якщо точніше Кремль, чітко засвідчив намір використовувати і в майбутньому питання газопостачання до Європи як засіб геополітичної боротьби, свідомо нехтуючи і контрактними зобов’язаннями, і правосуддям», — наголосив глава держави.

«Враховуючи це, Україна ще раз звернулася до Європейської Комісії, держав-членів ЄС відмовитися від намірів будівництва «Північного потоку-2», як проекту, що загрожує енергетичній безпеці як України, так і ЄС», — додав Порошенко.

Коментарі - 7

+
+123
TOMAgavk
TOMAgavk
12 березня 2018, 20:46
#
Неужели он думает, что Германия, Италия и другие страны ЕС, откажутся ради Украины от дешёвого российского газа? Прежде чем говорить такое, подумал бы своей головой.(((
+
+15
semenvekselberg
semenvekselberg
12 березня 2018, 21:21
#
В западном мире есть три вида политиков:
первый (говорят и делают то, что думают, и вскоре оказываются вне политики либо по сфабрикованным, либо по реальным правонарушениям, коррупции и прочей хренотени...Политики по убеждениям);
второй (говорят то, что не думают. Но это политкорректно говорить в той или иной ситуации. Умные марионетки за деньги);
третий (красиво говорят, думают и поступают ошибочно в силу своей глупости, будучи глупыми марионетками за деньги или без них в чьих-то руках).
В последние годы популярность набирают как раз политики третьей группы, хотя наших я отношу ко второй…
+
+56
ballistic
ballistic
13 березня 2018, 0:34
#
В русскам мірє перший вид політиків відсутній як явище взагалі.
+
+15
Kharkivcity
Kharkivcity
13 березня 2018, 0:47
#
Откажутся
+
+55
KovelRivne
KovelRivne
13 березня 2018, 9:14
#
«… Украина еще раз обратилась к Европейской Комиссии, государств-членов ЕС отказаться от намерений строительства «Северного потока-2», как проекта, который угрожает энергетической безопасности Украины...» Порошенко (с).

Интересно, он сам понимает, что все эти мольбы и унижения напрасны?
+
+15
Владимир Снисарь
Владимир Снисарь
13 березня 2018, 10:50
#
Прочитал аналитика одного, что путина сдерживает от полномасштабного нападения только ГТС Украины (возможность какчать в Европу. А если сделают трубу в обход, то… все может быть… к сожалению.
Втянули Украину в авантюру с Нато, раздразнили бешенного соседа, который даже по своей военной доктрине официально считает Нато врагом. А он пойдет на все, что бы «враг» не стоял у ворот… Эта реакция была предсказуема, кто это не понимает, тот втягивает планомерно Украину в войну. Не поможет никто! Все будут только озабочены. А постардает только народ Украины.
+
0
ballistic
ballistic
13 березня 2018, 12:05
#
"А он пойдет на все, что бы «враг» не стоял у ворот"
— частка «не» тут зайва.

До початку вторгнення Путіна в Крим і Донбас половина жителів України дружелюбно відносилась до Росії і не хотіла в НАТО, а в Східній Європі не було протиракетних комплексів НАТО.

А дивлячись на ефект від останніх операцій Кремля все більше приходить переконання, що Путін таки дійсно наривається.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися