Мінфін - Курси валют України

Встановити
12 березня 2018, 20:02

Найголовніше за понеділок: Падіння долара, законопроект «про валюту», зростання цін і мільярд євро від ЄС

Кращий банк для вкладників

Банківська система підбила підсумки 2017 року: мінус 14 фінустанов, збиток і значний приріст депозитів фізосіб. Якщо судити по цифрах, найкращі показники продемонстрували «дочки» західних банків. Але банківські клієнти можуть думати зовсім інакше. «Мінфін» вирішив перевірити.

Долар падає, але скоро вже дно

Минулий короткий тиждень на валютному ринку виявився дуже позитивним для гривні. За період з 5 по 7 березня долар на міжбанку подешевшав на 60 копійок — з 26,61 / 26,65 гривень до 26,01 / 26,05. Курс міг «пробити» і психологічний поріг в 26 гривень, якби Нацбанк активно не скуповував надлишки валюти, що і врятувало долар.

Хто насправді платить найбільше податків в Україні

ДФС регулярно публікує списки найбільших платників податків. І багато українців переконані, що саме компанії, а не вони, звичайні громадяни, наповнюють бюджет. Чи так це насправді, «Мінфіну» розповів голова Асоціації платників податків України Григол Катамадзе.

Президент підписав закон «Про валюту»

Президент Петро Порошенко підписав і запропонував Верховній раді законопроект «Про валюту». Про це він написав у своєму Twitter.

У лютому ціни зросли на 0,9%

У лютому 2018 року споживчі ціни підвищилися на 0,9%. Про це йдеться в даних Держстату. Згідно із даними, на споживчому ринку в лютому ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1%. Найбільше (на 6,8%) подорожчали фрукти.

ЄК запропонувала Україні мільярд євро фіндопомоги

Європейська комісія затвердила пропозицію щодо нової програми макрофінансової допомоги (MFA) для України на суму до 1 млрд євро для підтримки економічної стабілізації та структурних реформ.

Порошенко підписав закон про товариства з обмеженою відповідальністю

Президент Порошенко підписав прийнятий Верховною Радою закон про товариства з обмеженою та додатковою відповідальністю.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися