Мінфін - Курси валют України

Встановити
20 лютого 2018, 10:24

Криптовалютний хіт-парад: 10 найбільш перспективних активів

Нещодавно здавалося, що заробляти на криптовалютах просто: купи біткоіни, почекай, поки вони подорожчають і продай з вигодою. Але на початку 2018 року біткоін помітно «втратив у вазі», а слідом за ним і інші популярні цифрові активи.

Еще недавно казалось, что зарабатывать на криптовалютах просто: купи биткоины, подожди, пока они подорожают и продай с выгодой.
Фото: pinterest.com

Стало очевидно — щоб отримувати прибуток на ринку криптовалют, ставки лише на одну «конячку» недостатньо.

Але як з багатьох тисяч криптовалют вибрати ті, які з великою часткою ймовірності принесуть прибуток? 

Свій рейтинг найбільш перспективних криптовалют для «Мінфину» підготували аналітики інвестиційного фонду Crypto Art.

10 криптовалют, на які варто звернути увагу в 2018 році:

1. Ethereum — криптовалюта, яка вийшла із зони комфорту.

У 2014 році стартував краудсейл Ethereum — проекту, який видавався революційним навіть для молодого криптовалютного світу. У той час крім Bitcoin вже існували десятки критовалют, але це були розрізнені блокчейн-проекти. Ідея Віталіка Бутерина, співзасновника Ethereum, полягала в тому, щоб створити універсальну платформу, за допомогою якої можна здійснювати транзакції і використовувати блокчейн в різних сферах.

Деякий час Ethereum порівнювали з Bitcoin, але незабаром стало зрозумілим: це абсолютно самостійний і дуже перспективний продукт. На смарт-контрактах Ethereum працює більшість блокчейн-проектів. Наприклад, пай криптовалютного фонду Crypto Art являє собою токен ERC20, створений на базі смарт-контракту Ethereum.

Ethereum — один з рекордсменів зростання: з січня по жовтень 2017 року ціна його підписання збільшилася більше ніж на 3500%. На даний час ця криптовалюта займає друге місце за капіталізацією і вважається одним з визнаних фаворитів ринку з величезним інвестиційним потенціалом.

2. NEO — «китайський Ethereum»

Ім'я NEO значиться в списку криптовалют з 2017 року, але називати цей актив новим не зовсім вірно. Справа в тому, що NEO — це, свого роду, продукт еволюції цікавого китайського проекту AntShares, відомого з 2014 року.

В основі AntShares — схожа з Ethereum ідея створення блокчейн-платформи, яка за допомогою смарт-контрактів допоможе інтегрувати цифрові засоби в традиційну фінансову систему.

NEO відразу привернув увагу криптоаналітиків. Не завадило навіть тимчасове падіння курсу на тлі санкцій китайської влади щодо ICO і криптовалют. Зараз NEO займає гідну позицію у рейтингу криптоактивів і помітну частку у багатьох інвестиційних портфелях.

3. EOS — «Ethereum на стероїдах»

Криптовалюта пов'язана з однойменним проектом команди Даніеля Ларимера, який брав участь в розробці успішних проектів BitShares і Steem. В основі — все та ж ідея Ethereum, але вдосконалена.

Творці EOS вирішили врахувати головну слабкість «старшого брата» — чутливість до збільшення числа транзакцій у мережі. Щоб звести до мінімуму ймовірність збоїв на піку активності, розробники збільшили «пропускну здатність системи до мільйона транзакцій за секунду. Це означає, що EOS, виконуючи ті ж функції, що і Ethereum, імовірно, буде працювати набагато швидше і стабільніше. Причому всі транзакції — безкоштовні. Звучить дуже заманливо, що і забезпечило криптовалюте підвищений інтерес інвесторів.

На даний час проект знаходиться у стадії ICO, що стартував влітку 2017 року. У нього хороша дорожня карта і докладні звіти про етапи реалізації. Ми в Crypto Art вважаємо, що це дуже цікавий актив, особливо в довгостроковій перспективі.

4. Litecoin — другий з форков Bitcoin

Криптовалюта з'явилася як форк Bitcoin в жовтні 2011 року. Можна сказати, що це мастодонт молодого криптовалютного ринку.

Головна причина появи цього форку — необхідність збільшення швидкодії системи Bitcoin. На той момент задача була вирішена, і Litecoin отримав схвалення аналітиків та інвесторів, що призвело до планомірного зростання курсу.

Ось вже кілька років Litecoin входить до числа найбільш цінних і популярних криптовалют. Ця стабільність дає всі підстави вважати його надійним активом і включати в базову частину інвестиційного портфелю.

5. Stellar — піонер децентралізованих бірж

Криптовалюта з'явилася в 2014 році, одночасно із запуском однойменної платформи, яка повинна була стати альтернативою централізованим біржам. Спочатку платформа функціонувала як відгалуження Ripple, але з 2015 року отримала власний протокол.

Поява цього активу на біржах навесні 2017 року викликало різкий стрибок курсу.

В основі інтересу до Stellar — зручність і безпека, які може забезпечити децентралізована біржа. Платформа дозволяє безпосередньо обмінювати кріптовалюти і здійснювати транзакції, не передаючи контроль над засобами біржі.

На початку 2018 року Stellar, як і ряд інших провідних криптовативов, просів, але зараз його курс знову пішов вгору. Ця криптовалюта пов'язана з діючою платформою, яка вже добре себе зарекомендувала, а, отже, є всі підстави вважати, що її вартість буде зростати й надалі.

6. Dash — Містер-Х або темна конячка в забігу з Bitcoin?

Ця криптовалюта створена Еваном Даффилдом в цілях зробити транзакції більш захищеними і анонімними, ніж у системі Bitcoin. Не випадково серед перших варіантів назви були XCoin і Darkcoin.

На відміну від Bitcoin, що з'явився на початку 2014 року Dash використовує відразу кілька криптографічних алгоритмів, що забезпечує транзакціях підвищену безпеку. Крім того, у нього менш енергозатратний майнінг, а це відчутна перевага в часи енергетичної кризи.

На думку аналітиків фонду Crypto Art, Dash входить до числа тих високоліквідних і стабільних активів, які можуть лягти в основу інвестиційного портфелю. У вересні 2017 року, коли багато постраждали від різкої просідання курсу Bitcoin, саме стабільність Dash допомогла фонду не просто компенсувати втрати, але і зафіксувати прибуток.

7. Monero — рекордсмен в анонімності

Криптовалюта з'явилася в квітні 2014 року як форк ByteCoin. Через кілька місяців після запуску система пройшла так звану «перевірку хакерами»: серйозна атака не вдалася, але розкрила кілька слабких місць в коді. Після цього Monero став ще більш захищеними і зараз його іноді згадують, як еталон невразливості.

Головна «фішка» кріптовалюти — кодування з використанням кільцевих підписів, які дозволяють домогтися 100-відсоткової анонімності всіх транзакцій. Ще одна важлива особливість — висока рентабельність майнінгу: для видобутку Monero не потрібні спеціальні обчислювальні комплекси, як у випадку з більшістю криптовалют.

Особливості майнінгу і рекордна захищеність роблять Monero одним з фаворитів крипторинку. Через принципові технічні відмінності цю криптовалюту можна було б назвати конкурентом Bitcoin. Але з точки зору інвестування, ці активи відмінно «співпрацюють», нівелюючи осідання один одного.

8. OmiseGo — для мультивалютних платежів

Дитя таїландської компанії Omise, яка з 2013 року надає послуги валютних переказів по всьому світу. До старту ICO на початку 2017 року компанія працювала лише з фіатними валютами, а з 27 липня минулого року в обіг надійшла нова криптовалюта зі звучним і трохи кумедним позначенням OMG.

Від більшості криптовалют OmiseGo вигідно відрізняється тим, що об'єднує світи цифрових і фіатних грошей. Цей проект відповідає одному з головних трендів криптовалютного ринку 2018 року — практичному застосуванню блокчейна.

Можливість покласти криптовалюту в умовний мультивалютний гаманець і використовувати при оплаті товарів і послуг нарівні з звичними грошима — дуже приваблива. І це вже працюючий бізнес, що має підтримку банківських структур і платіжних систем. Тому ми в Crypto Art вважаємо OMG вельми перспективним активом для довгострокового інвестування.

9. Bitshares — децентралізація в дії

Мабуть, найвідоміший проект Дена Ларимера, співзасновник EOS. В основі ідеї — можливість створення децентралізованих торгових майданчиків, використовуючи готові модулі відкритого коду.

Криптовалюта пов'язана з успішно працюючою децентралізованої біржею Bitshares DEX та її русифікованим аналогом RuDEX. У числі переваг платформи — відсутність зовнішнього впливу, мінімальний ризик викрадення активів (оскільки кошти не зберігаються на гаманцях біржі, а проходять безпосередньо від учасника до учасника), висока швидкість обробки транзакцій.

Загальна ринкова тенденція розвитку децентралізованих додатків дає підстави вважати, що у Bitshares великий потенціал для розвитку. Ця криптовалюта представляє певний інвестиційний інтерес і заслуговує свого місця в портфелі.

10. NEM — блокчейн по-азійськи

NEM — це абревіатура назви, яка українською перекладається як «Новий економічний рух». І це дійсно так. Ініціаторами створення цієї блокчейн-платформи виступила компанія Tech Bureau, зацікавлена в тому, щоб отримати систему з високим рівнем безпеки транзакцій.

NEM знайшла популярність в японських фінансових структурах після успішного тестування, при якому безвідмовно опрацювала більше 2 000 000 транзакцій у день. У 2016 році в біржовий обіг надійшла пов'язана з проектом криптовалюта і з тих пір показує впевнене зростання курсу.

З 2017 року NEM увійшов і впевнено закріпився в десятці криптовалют з найбільшою капіталізацією. І хоча в оглядах ця назва зустрічається рідше, ніж, наприклад, Litecoin або Ripple, NEM, безумовно, заслуговує уваги інвесторів.

Висновки

Звичайно, на криптовалютном ринку є ще чимало потенційно цікавих проектів і криптовалют. При такому розмаїтті вибір інвестиційних активів перетворюється на серйозну аналітичну задачу.

«Наші експерти постійно досліджують ринок, вибираючи для аналізу найбільш цікаві об'єкти. Щомісяця ми вивчаємо до 20 проектів, перевіряючи кожен за 15 критеріями. У їх числі: економічна модель, структура блокчейна, технічні параметри токену, волатильність кріптовалюти, цільова аудиторія проекту та інші. У результаті інвестиційний портфель поповнюють від 2 до 5 криптовалют, які з великою часткою ймовірності принесуть прибуток», — ділиться Алеко Сокурашвили, провідний аналітик криптовалютного фонду Crypto Art.

Коментарі - 14

+
0
Ukrmercy
Ukrmercy
20 лютого 2018, 10:55
#
«Monero — рекордсмен в анонимности»- нет же, ZEC рекордсмен.
Эфир скоро на POS переходит, так что на ходл не расчитан, токсичен.
Забыли еще TRX упомянуть- 31го марта свою сеть запускают и мигрируют с эфира.
Эфир классик- также забыли упомянуть, а он сейчас в росте.
+
0
paulball
paulball
20 лютого 2018, 11:51
#
Сейчас все в росте
+
0
FINBEN
FINBEN
20 лютого 2018, 13:44
#
Добавил еще бы еще: icx, sub, xrp, ada тоже есть шансы на хорошие иксы при сопутствующей обстановке.
А что думаете насчет ТРОНа? Волей случая стал обладателем несколькими к. монет, есть ли смысл держать до апреля /-? Пока слышал только, что в течении марта — сжигание монет, а как это будет происходить и т.п. — пока не знаю.
+
0
Ukrmercy
Ukrmercy
20 лютого 2018, 23:26
#
Информация насчёт трона у меня от сына, который тоже успешно провёл ico и работает в этой сфере. Так вот, в репозитории github у трона появился раздел с alipay. Также есть 14 блокчейн-проектов которые работают вместе с троном в данный момент, т.е. когда те будут переезжать с эфира на свою сеть, те 14 проектов также уйдут туда. Также, в трон вложились weibo и alibaba, что по-моему мнению очень бодро. Лично я жду взлёта до 0.25$ и откат, а продавать намерен по 0.2$ с последующим откупом. XRP выше 2 бакинских вряд-ли увидим, ибо у них уже 4 конкурента, и непонятно чем они сейчас будут конкурировать- ceo проекта как-то совсем вяленько дела ведёт. Кардано- вероятен рост, на дипе тоже прикупил на хорошую сумму, х3 думаю будет.
+
+24
Ferox
Ferox
20 лютого 2018, 13:01
#
Вот какую бы я монету прикупил на долгую перспективу, то это IOTA. Во первых основана на абсолютно новой технологии, во вторых имеет нулевые комиссии, в третьих создана для определенных целей, а не для соревнования с битком, в четвертых технология еще не доказала свою надежность, а значит есть большой риск, что она умрет… но чем выше риск, тем больше профит, если окажется, что эта монета разработана надежной и невзламываемой!
+
0
Ukrmercy
Ukrmercy
20 лютого 2018, 23:27
#
IOTA тоже прикупил на дипе. Еще неплох на дипе был нео- 2 марта немного халявки на нем будет
+
+15
semenvekselberg
semenvekselberg
20 лютого 2018, 15:12
#
Вакханалия продолжается, а волатильность и есть один из признаков нестабильности. Если бы не было криптовалют, призванных амортизировать и смягчать негативное действие волатильности на финансовых рынках, то ей (волатильности) был бы подвержен сам доллар США.
+
+30
yarg
yarg
20 лютого 2018, 19:33
#
А как же российский рубль, обеспеченный камнями Сваровски из бывшего алмазного фонда?
+
0
Михаил Мефёд
Михаил Мефёд
20 лютого 2018, 20:07
#
А как же Karbo — первая украинская криптовалюта? Как-то не патриотичненько Минфин…
+
0
yarg
yarg
20 лютого 2018, 20:32
#
Криптовалюта не может иметь национальности (если она крипто)
Украинский — это биткоин, если что. Его же наши придумали.
+
0
semenvekselberg
semenvekselberg
20 лютого 2018, 21:08
#
«Криптовалюта не может иметь национальности (если она крипто)» — такую глупость можно услышать крайне редко, хотя из ваших уст это обыденная реальность. Биткоин санкционирован федрезервом и рекламируется направо и налево крупными банками, гостиничными сетями, коммерческими предприятиями и т.д., то есть везде, где встречаются интересы клановых американских семей на уровне бенефициаров упомянутых компаний и различных финансовых продуктов, в том числе и многих криптовалют. Те, котоые рекламируются на CNBC входят в их число…
https://www.cnbc.com/cryptocurrency/
+
0
ballistic
ballistic
20 лютого 2018, 22:12
#
«Биткоин санкционирован федрезервом»
— Сємьон вже перестав паритися не тільки щодо доказів, а й навіть щодо креативу — тупо копіпастить пропагандистську брехню. Творча криза? :)
+
+15
Ukrmercy
Ukrmercy
21 лютого 2018, 0:16
#
А я вам говорил: старость- не радость =)
+
0
Ukrmercy
Ukrmercy
21 лютого 2018, 0:16
#
Карбо- польская, если вы про создателя, UAH- расеянская- если про создателя
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися