Мінфін - Курси валют України

Встановити
13 лютого 2018, 8:36

В ЄС скасували банківську таємницю

В Європейському Союзі відмовилися від банківської таємниці, і тепер податковим органам буде відомо про будь-який відкритий рахунок.

В Європейському Союзі відмовилися від банківської таємниці, і тепер податковим органам буде відомо про будь-який відкритий рахунок.
В ЄС скасували банківську таємницю/Фото: finstat.info

Про це повідомив єврокомісар з економіки та фінансів П'єр Московісі, передає Прайм.

«З банківською таємницею в Європі покінчено. Якщо хтось володіє рахунком у Швейцарії, відбувається автоматичний обмін інформацією, тобто ми про це відразу дізнаємося», — заявив він.

Московісі також зазначив, що домовленості про обмін інформацією були підписані також з Ліхтенштейном, Сан-Марино, Андоррою і Монако.

Зазначимо, що рада міністрів економіки і фінансів країн ЄС схвалив рішення збільшити список доходів платників податків ЄС, за якими податкові органи повинні автоматично обмінюватися інформацією — про відсотки, дивіденди, виручці від продажу фінансових активів, а також відомості про залишки на рахунках.

Раніше Московісі підкреслював, що, попри відсутність європейських країн в схваленому ЄС чорному списку «податкових гаваней», в Європі все ще залишаються «чорні діри» в сфері податкового адміністрування.

Коментарі - 9

+
0
Pareto
Pareto
13 лютого 2018, 8:46
#
Европа добровольно лишает себя офшоров. Интересные наступают времена.
+
+14
Ivan Ivanov
Ivan Ivanov
13 лютого 2018, 9:46
#
Все больше людей в Европе не готовых оплачивать «понаехавших арабов» и уходящих в «законное» уклонение. С ними и борются.
+
+13
ballistic
ballistic
13 лютого 2018, 9:52
#
В сучасному цифровому світі справжня анонімність може бути тільки умовною, про що в Європі чесно заявляють.
+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
13 лютого 2018, 10:00
#
Надеюсь Австрия в этом списке.
+
0
OutofLaw
OutofLaw
13 лютого 2018, 10:32
#
А что с Австрией?
+
+15
Алексей Хрипков
Алексей Хрипков
13 лютого 2018, 20:18
#
Там много интересных «наших» (=
+
0
Короткий  и непровокационный
Короткий и непровокационный
13 лютого 2018, 10:36
#
«сразу становится известно налоговым органам» — налоговым органам! а не другим: банкам, компаниям и частным лицам, телеканалам, сотрудникам, вывешивание информации в интернете на сайтах, на домах и подъездах и т.д… И есть строгие ограничения какую именно информацию нужно передавать в налоговую.
+
0
Pareto
Pareto
13 лютого 2018, 10:44
#
Как там говорят у немцев: «Was wissen zwei, wisst Schwein».
+
+15
semenvekselberg
semenvekselberg
13 лютого 2018, 10:57
#
Чистой воды коммунизм…
Смотрел интервью министра налоговой одной из стран евроЗоны. Выносящий мозги всем подряд комплаенс ведётся не для наполнения опустевшей казны (хотя и это немаловажный фактор), а для устранения более конкурентноспособных юриков и физиков, уклоняющихся от уплаты налогов. Стрижка всех под одну гребёнку и является первопричиной этой непрекращающейся борьбы. Однако и это утверждение министра — неприкрытая ложь!!! Рыночные условия для мелких и средних предпринимателей и too big to fails, которые имеют неограниченный доступ к заёмным средствам и успешно уклоняющихся от уплаты налогов через офшорные схемы, ещё раз подтверждает двойные стандарты, цинизм и лицемерие, по которым и живёт сегодняшнее западное общество…
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися