Мінфін - Курси валют України

Встановити
11 лютого 2018, 12:52

Вартість більшості криптовалюта впаде до нуля — Goldman Sachs

Більшість цифрових валют в нинішньому їх вигляді навряд чи збережуть свою цінність, і вкладникам потрібно бути готовими втратити свої криптоактиви.

Більшість цифрових валют в нинішньому їх вигляді навряд чи збережуть свою цінність, і вкладникам потрібно бути готовими втратити свої криптоактиви.
Фото: noticiasaominuto.com.br

Про це в листі інвесторам повідомив глава відділу інвестиційних досліджень Goldman Sachs Стів Стронгин, повідомляє ITC.

Найбільше аналітик Goldman Sachs стурбований «взаємозв'язком між різними криптовалютами». Він попереджає, що «через відсутність внутрішньої цінності вартість багатьох криптовалют впаде до нуля».

Причиною тому аналітик називає високу залежність альткоінів (альтернативних криптовалют) до біткоіна. Нові гравці майже завжди орієнтуються на курс біткоіна і тому коливання курсу BTC неминуче призводять до коливань ефіру, Ripple і інших криптовалют.

Читайте також: Криптовалюта ефір в числі трендів, які змінюють світ — Goldman Sachs

За словами Стронгина, було кілька винятків з криптовалютами, які спочатку працювали без прив'язки до біткоіна, але потім все ж починали орієнтуватися на найпопулярнішу криптовалюту.

Аналітик Goldman Sachs зазначає, що сучасним криптовалютам не вистачає довготривалої стабільності через повільність транзакцій, проблем безпеки та високих витрат на обслуговування мереж. І навіть введення регламентованих ф'ючерсів на біткоіни не допомогли усунути ці проблеми.

Він також поставив під сумнів поширену думку щодо виграшності першопрохідців ринку, порівнявши криптовалютний бум з бульбашкою доткомів 1990-х років.

Коментарі - 5

+
+34
semenvekselberg
semenvekselberg
11 лютого 2018, 13:41
#
Semenvekselberg
10 сентября 2017, 18:51
#
Когда международный финансовый кризис перейдёт в острую фазу (а это произойдёт скорее рано, чем поздно) биткоин, как возможно и другие виртуальные валюты, просто исчезнет.
И если после банкротства Лиман Бразерс кредиторам ещё можно было что-то выудить (какое-нибудь движимое или недвижимое имущество, например), то после банкротства виртуальной валюты не останется ровным счётом ничего. От того, что горстка спекулянтов потеряет деньги, ничего не произойдёт. А кто от происшедшего останется в выигрыше? Правильно, эмитент.
Так что идущие из Китая ограничения очень и очень дальновидны. То, что я называю государственной экономической политикой, и в отличие от того, что происходит у нас…
+
+15
nykand
nykand
11 лютого 2018, 17:30
#
Доллар или 2 я всё же за него дал бы не только как за красивую монетообразную вещь, но и как за историю)
+
0
Николай Чуйков
Николай Чуйков
11 лютого 2018, 18:23
#
Прогноз: 1 Биткоин 1000$!
+
+6
Григорий П
Григорий П
12 лютого 2018, 11:33
#
Вы нолик один потеряли
+
0
Yurii Popovych
Yurii Popovych
12 лютого 2018, 13:58
#
Мне так нравятся некоторые «аналитики»… Прям Ванга 2.0. Только если почитать более ранние «прогнозы, которые ставились известнейшими аналитиками», 95% из них не сбылось. Большинство криптовалют (хотя бы первые 150 из coinmarketcup) имеют в своей основе реальные действующие проекты. Медлительность транзакций? Серьезно? 10 секунд на перевод в другую часть света уже считается долго? Среди таких «анал итиков» заслуживают внимания только те, которые реально признаются что не разбираются в этом рынке и открыто говорят что строят лишь предположения или догадки, но не прогнозы и утверждения.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися