Мінфін - Курси валют України

Встановити
10 лютого 2018, 11:31

Випуск паперових грошей продовжує зростати в усьому світі

У країнах єврозони в кінці 2017 року перебувало в обігу 21,4 млрд банкнот, що майже в три рази перевищує їх кількість на момент введення євро в 2002 році.

У країнах єврозони в кінці 2017 року перебувало в обігу 21,4 млрд банкнот, що майже в три рази перевищує їх кількість на момент введення євро в 2002 році.
Фото: flickr.com

Про це заявив голова правління компанії з виробництва банкнот Giesecke & Devrient Ральф Вінтергерст, повідомляє Інтерфакс-Україна.

За його словами, в світі «кількість банкнот не зменшується, обсяг виробництва готівки все ще трохи збільшується. «Зростання, як і раніше, в Європі, особливо в Східній. Крім того, сильне зростання в Африці», — пояснив Вінтергерст.

Навіть в Китаї, де утвердилися електронні платіжні засоби, такі як додатки для смартфонів Wechat і Alipay, виробництво паперових грошей залишається як мінімум на стабільному рівні і не зменшується.

Мюнхенська компанія Giesecke & Devrient — один зі світових лідерів в області грошового виробництва, її спеціалізація — випуск банкнот, а також технології безпеки в цій сфері. Продукція фірми поставляється в 150 країн. Крім того, вона займається виробництвом платіжних карт і технологій для електронних платежів.

Коментарі - 3

+
0
ballistic
ballistic
10 лютого 2018, 11:59
#
Контрнаступ на криптовалюту?
:)
+
+15
Игорь Коляда
Игорь Коляда
10 лютого 2018, 12:22
#
Как показывает практика, Х-литровые банки намного лучше СОХРАНЯЮТ деньги, чем коммерческие банки.
Противоречие между функциями денег как «средство ОБРАЩЕНИЯ» и «средство НАКОПЛЕНИЯ» — не решается и не устраняется.
Потому и приходится допечатывать.
+
0
Mit Mitke
Mit Mitke
10 лютого 2018, 20:42
#
Как не странно, но люди больше доверяют «стеклянным/жестяным банкам», «матрасам» и даже «под половиком», чем современным банкам.
Да и в детстве большая часть разве не кидала металлическую/бумажную денежку при случаи в копилку? ;) Опыт полученный в детстве — с взрослением чуть чуть видоизменяется в объёмах (купюр и копилок), но в остальном остаётся как и ранее.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися