Мінфін - Курси валют України

Встановити
26 січня 2018, 20:03

Найголовніше за тиждень: облікова ставка НБУ, продаж інвалюти і недооцінена гривня

Жорсткий старт. Чим відгукнеться підвищення облікової ставки НБУ

Восени минулого року НБУ почав проводити більш жорстку монетарну політику через невпинну інфляцію. З жовтня облікова ставка регулятора виросла на 3,5% та вчора досягла 16%. Рішення Нацбанку матиме серйозні наслідки. Які саме, з'ясовував «Мінфін».

НБУ спростив для бізнесу умови продажу інвалюти

Національний банк України удосконалив умови продажу іноземної валюти клієнтами банків на міжбанківському валютному ринку.

Як шахраї крадуть гроші з карткових рахунків

Шахраї не дрімають. Виверти, за допомогою яких вони виманюють гроші у банківських клієнтів, стають все більш винахідливими. Іноді зловмисники користуються слабкістю банківської інфраструктури, але досить часто люди мало не самі віддають їм свої кревні.

Топ-100 найбільших платників 2017 року. Інфографіка

Протягом 2017 року в офісі великих платників обслуговувалося 2506 великих платників, при цьому 100 з них перерахували до зведеного бюджету 258,3 млрд грн – більше 70% усіх надходжень офісу.

Коли здорожчають київські новобудови

Після новорічних свят ринок первинного житла в Києві помітно пожвавився. Головний попит сконцентрувався в недорогому сегменті, де ціна квадратного метра не перевищує 15 000 грн за кв.м.

Українську гривню визнали найбільш недооціненою валютою — ЗМІ

Українську гривню визнали найбільш недооціненою валютою за «індексом Біг-Мака». Про це повідомляє The Economist.

Несподівано. Ставки за річними вкладами зросли

Вперше більш ніж за півроку, протягом яких «Мінфін» готував огляди середніх ставок за депозитами фізичних осіб, річні вклади подорожчали. Причому прибутковість збільшилася як за гривневими, так й за валютними заощадженнями.

МЕРТ не зобов’язуватиме ФОПів встановлювати платіжні термінали

Мінекономрозвитку своєю постановою не буде зобов’язувати всіх підприємців в обов’язковому порядку встановлювати платіжні термінали.

Скільки у Нацбанка золота та валюти

Навіщо потрібні золотовалютні резерви? Скільки Україні необхідно валюти? Що зберігається в засіках НБУ — золото, валюта або цінні папери? І чи вистачить запасів центробанку, щоб розрахуватися з кредиторами України?

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися