Мінфін - Курси валют України

Встановити
22 січня 2018, 16:56

МЕРТ не зобов’язуватиме ФОПів встановлювати платіжні термінали

Мінекономрозвитку своєю постановою не буде зобов’язувати всіх підприємців в обов’язковому порядку встановлювати платіжні термінали.

Мінекономрозвитку своєю постановою не буде зобов’язувати всіх підприємців в обов’язковому порядку встановлювати платіжні термінали.
МЕРТ не зобов’язуватиме ФОПів встановлювати платіжні термінали/Фото:kadrovik.ua

Про це йдеться у поясненні міністерства.

«Запропонована до обговорення постанова — один із кроків у рамках політики Уряду та Національного банку щодо збільшення безготівкових розрахунків та наближення країни до європейських стандартів торговельного та банківського обслуговування», — йдеться у повідомленні.

Як зазначили в МЕРТ, вона зобов’язує продавців та постачальників послуг надати клієнтам можливість оплатити товар чи послугу безготівково: або з використанням електронних платіжних засобів і платіжних пристроїв, або через електронні платіжні сервіси.

«Але це не зобов’язує всіх підприємців в обов’язковому порядку встановлювати платіжні термінали. Підприємці можуть організувати розрахунки за допомогою платіжних сервісів, які не потребують наявності фізичного платіжного пристрою. Наприклад, оплату можна буде здійснювати через інтернет-банкінг, платіжні сервіси онлайн, з використанням mVisa, QR-коду, через переказ з картки на картку тощо», — пояснили в міністерстві.

Одночасно, ця постанова спрощує використання звичайних платіжних терміналів: підприємці не будуть зобов’язані їх купувати, але матимуть можливість орендувати такі пристрої, або навіть отримати їх безкоштовно на умовах банків-еквайрів.

Окрім того, декілька підприємців можуть використовувати один термінал, адже технологічна можливість здійснення зарахувань на різні рахунки через один пристрій уже давно реалізована виробниками та банками.

Крім того, введення обов’язку здійснення безготівкових розрахунків жодним чином не обмежує підприємців у використанні готівки в межах чинних правил.

Раніше «Мінфін» писав, що платіжні термінали стануть обов'язковими для всіх ФОП-єдинників.

Слідкуйте за цікавими і ексклюзивними матеріалами «Мінфіну» в Telegram

Коментарі - 5

+
0
alymm
alymm
22 січня 2018, 17:11
#
Какой смысл вообще ФОПы оформлять дарить какому то дяде честно заработанные деньги? к примеру наторговал на 2000 грн за месяц а 744,60 грн отстегни ????
+
+45
Ale X
Ale X
22 січня 2018, 17:41
#
С такими оборотами лучше уйти с ЧП и пойти работать на «Дядю», у которого оборота хватит и на терминал и на зарплату тебе
+
+66
SAndreyS
SAndreyS
22 січня 2018, 17:56
#
Предлагаю отменить пенсии, с чего их платить если никто налоги платить не хочет.
Закроем гос. школы, гос. больницы, армию и полицию, зато 744 грн. отдавать будет не нужно.
Что-то мне говорит, что можно потерять намного больше с такой логикой.
Или как? А может вы думаете примерно таким образом: Есть лохи, которые получают официальные зарплаты или просто не могут не платить налоги, вот с них и берите.
Так это кидок, не дяди, а нормальных сограждан.
+
+7
Кандидат в президенти лісу
Кандидат в президенти лісу
22 січня 2018, 21:18
#
Було б непогано

Це було б менш ліцемірно ніж вдавати, що у нас соцдержава, яка може прогодувати таку ораву держслужбовців, поліціянтів і 35-річних пенсіонерів
+
0
Григорий П
Григорий П
26 січня 2018, 23:55
#
Школе/садику заплати за каждого ребенка сборы, врачи — как профинансируете, так и полечат + купите кучу лишних дорогостоящих препаратов, полиция в большинстве случаев не вернет вам украденное и не найдет преступника. А вот налоги — будь добр заплати, что бы получить чистую ЗП!
Пойди в магазин и еще раз заплати налоги со своей чистой ЗП ввиде НДС в купленных продуктах и товарах. Купи машину/квартиру — опять заплати налоги со своей чистой ЗП, продай машину/квартиру — опять заплати нологи. Сделай перевод, заплати деньги через банк — опять заплати налоги с той же чистой ЗП ввиде части комиссий.
Несоизмеримые не только с реалиями, но и со многими европейскими странами налоги и поборы — замечательная база для развития коррупции. Сытый коррупционер плохо работает. А наши чиновники распоряжаются средствами хуже нерадивой домохозяйки.
На крупных предприятиях целые департаменты бухгалтеров и юристов упорно трудятся над различными схемами минимизации налогов. Это будет продолжаться до тех пор, пока бухгалтера за деньги предприятий будут обслуживать налоговые органы, а не заниматься учетом на предприятиях.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися