Мінфін - Курси валют України

Встановити
25 січня 2018, 8:03

Южаніна розповіла про актуальність введення податку на виведений капітал

Голова комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна на своєму офіційному веб-сайті розповіла про актуальність введення податку на виведений капітал.

Голова комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна на своєму офіційному веб-сайті розповіла про актуальність введення податку на виведений капітал.
Фото з сайту: yuzhanina.in.ua

Перш за все Ніна Южаніна погодилася, що було втрачено дуже багато часу, і актуальність введення даного податку відстає, найімовірніше, вже року на два.

Далі було зроблено зауваження щодо можливості втрати бюджету в разі введення податку на виведений капітал. За словами Ніни жителя півдня, втрати можливі протягом першого року існування такого податку, та й то незначні. При цьому вона додала: не можуть ні експерти, ні журналісти, ні тим більше в Міністерстві фінансів говорити про прямі втрати, не маючи навіть уявлення, яке виробництво може вийти з тіні завдяки впровадженню тієї чи іншої норми.

Також було відзначено, що завжди існували перехідні норми про те, що підприємства не будуть враховувати в фінансовому результаті збитки за певні періоди, потім їм дозволяли якийсь відсоток збитків включати для зменшення фінансового результату до оподаткування. Це є проблемою.

Уже зараз є прийняте рішення Президентом про те, що податок на виведений капітал буде введений в Україні з 2019 року і зараз комітет з питань податкової та митної політики працюємо над текстом проекту закону, запевняє Ніна Южаніна.

Зараз, коли немає окремо податкового обліку, а є один фінансовий результат, більшість платників податків взагалі не сплачує податок на прибуток. Весь податок на прибуток зараз сплачується державними підприємствами і невеликою часткою транснаціональних компаній. Всі інші не сплачують податок на прибуток.

Читайте также: ДФС: Через податок на виведений капітал бюджет втратить 80 млрд грн

Наступна проблема: у нас справжній фінансовий результат завжди намагалися приховати, оскільки існувала система оподаткування фінансового результату – «чим більше покажеш, тим більше заплатиш». При введенні податку на виведений капітал ми дозволимо підвищити капіталізацію наших підприємств. Це дуже важливо, адже це покращує і полегшує життя бізнесу.

Коментарі - 2

+
+30
Игорь Коляда
Игорь Коляда
25 січня 2018, 10:35
#
При введении налога на выведенный капитал мы разрешим повысить капитализацию наших предприятий. Это очень важно, ведь это улучшает и облегчает жизнь бизнесу.

Ну опять — нет слов, одни нецензурные выражения.
Капитал образовывается из прибыли, если отменить налог на прибыль — то КАКИМ ОБРАЗОМ вы узнаете БАЗУ НАЛОГООБЛОЖЕНИЯ — размер капитала?
Опять же, неужели непонятно, что у нас выводят ДОХОДЫ предприятий, а прибыль и капиталы образуются в офшорах или через подставные фирмы?
Неужели непонятно, что этот налог ударит прежде всего по и так непривлекательному инвестиционному имиджу Украины — это ведь и с дивидендов надо удерживать налог?
А« насчёт улучшает и облегчает жизнь бизнесу.» это да — истинная правда, ведь убрали ОБЯЗАТЕЛЬНЫЙ платёж и вводят — факультативный.
Да и себе работу облегчили — ведь добиться ОБЯЗАТЕЛЬНОСТИ платежей намного труднее, чем её не добиваться.
Особенно при такой степени «кумовства», как у нас в стране.
Дефективные менеджеры, блин.
+
0
Den86
Den86
27 січня 2018, 12:52
#
На кого «работаем»? Кто ведет нас к пропасти? Где НАБУ, СБУ?
Группе VS Energy (Россия) подконтрольны 11 облэнерго Украины. Эти украинские облэнерго в последние три года набрались кредитов со сроками погашения в 2021 году только в российских банках на территории Украины (Сбербанк, Альфа-банк и др.) заложив в залог этим банкам, т.е. России, все ликвидные активы, линии электропередач, трансформаторы и др.
Деньги от кредитов были выведены в 2016-2017 годах с Украины по мутным схемам через подставные фирмы в офшоры подконтрольные россиянам.
Облэнергам остались только долги перед банками. И никакой международный суд не встанет на сторону Украины в этих разборках.
Украина к 2021 году окончательно потеряет свою электроэнергетику к 2021году.
О каких дивидендах может идти речь, если все уже украдено.
То что сейчас вводится в Украину под видом инвестиций — это на 95% украденные и выведенные ранее за кордон деньги украинских предприятий.
Чтоб уничтожить совсем или скупить остатки по дешевке нужна видимость инвестиций и право в любую секунду вывести деньги.
Кому жизнь облегчаем?
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися