Мінфін - Курси валют України

Встановити
20 січня 2018, 14:44

Різке зростання біткоіна з $150 до $1 000 в 2013 році пов'язано з махінаціями

Група дослідників з Тель-Авівського університету і американського університету Талса виявили махінації з цінами на біткоіни в кінці 2013 року, в результаті яких курс криптовалюта за два місяці зріс з $150 до $1 000.

Група дослідників з Тель-Авівського університету і американського університету Талса виявили махінації з цінами на біткоіни в кінці 2013 року, в результаті яких курс криптовалюта за два місяці зріс з $150 до $1 000.
Фото: golos.io

Робота під назвою «Маніпуляція цінами в екосистемі Bitcoin» опублікована в журналі Journal of Monetary Economics, витяги з неї приводить TechCrunch.

Автори документа проаналізували вплив на курс криптовалюти знайденої ними підозрілої активності на біржі Mt.Gox, коли шахрайським шляхом були проведені операції приблизно з 600 тисячами біткоінів вартістю $188 млн, повідомляє VC.ru.

Дослідники прийшли до висновку, що невідомий розробник використав для маніпуляції двох ботів — Маркуса і Віллі, — які, на перший погляд, проводили реальні угоди. Насправді вони не володіли біткоінами, які використовували, але при цьому впливали на вартість криптовалюти, тим самим провокуючи зростання обсягу торгів на основних біржах.

Середній обсяг торгів на біржах збільшувався, навіть якщо шахрайські операції були розкриті і скасовані. В результаті в дні активності ботів курс біткоіна до долара зростав в середньому на чотири відсотки, хоча в інший час він демонстрував невелике зниження, вказують дослідники.

Збільшення обсягу торгів було вигідно для Mt.Gox — біржа стягувала комісію з кожної транзакції. Дослідники опосередковано пов'язують бота Віллі зі спробами власника Mt.Gox Марка Карпелеса приховати втрати від крадіжки приблизно 650 тисяч біткоінів в 2011 році. Проте біржа перестала працювати в 2014 році.

Коментарі - 4

+
+30
Андрей Владимирович
Андрей Владимирович
20 січня 2018, 14:50
#
Зачем писать про этот суррогат? Нужно инвестировать все в гривну, т.к. не правильно жить в Украине и считать в долларах и бетховенах. Это пузырь и ждет его крах, с этим уже и так все понятно.
+
+2
Игорь Коляда
Игорь Коляда
20 січня 2018, 14:50
#
То ли ещё будет, в смысле — вскроется.
+
+24
semenvekselberg
semenvekselberg
20 січня 2018, 15:14
#
Махинации с биткоином??? Быть такого не может!!! Это же виртуальная валюта — будущее человечества. Там всё чисто, прозрачно, анонимно и контролируемо всеми совладельцами этого бесценного изобретения. А кто не верит, спросите у Ферокса или Укрмерси…
+
+9
Ukrmercy
Ukrmercy
20 січня 2018, 15:25
#
Насколько не люблю биток, тем не менее: http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0304393217301666?via%3Dihub первоисточник, авторы наверху подписаны. Открываем статьи авторов и читаем кто это такие. То что они ярые противники битка- видно из всех их статей, методики, предположения и прочее- не аргумнетированы, т.е. фигурируют слова: «предположительно». Это как на вопрос 2+2 я отвечу: предположительно не больше 10. И да, а тали оберманна- нормальные, классные статьи про инопланетян, очень чёткий автор- надёжный источник. Ау, минфин- не всё из medium перепечатывать можно, если интересуют темы исключительно проверенные и про блокчейн- в лс могу скинуть авторов, которые оперируют фактами и аргументами, а не предполагают. Уже 3ий прокол за неделю.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися