Мінфін - Курси валют України

Встановити
16 січня 2018, 20:01

Найголовніше за вівторок: результати розслідування по Привату і ставки за депозитами

Результати незалежного розслідування Міжнародного детективного агентство Kroll підтвердили, що ПриватБанк був об'єктом скоординованих шахрайських дій, що призвело до завдання банку збитків щонайменше в розмірі $5,5 млрд. У Нацбанку також розповіли про шахрайські схеми в Приваті.

Якщо Україна піде від МВФ

Співпраця України з МВФ під загрозою. На цьому тижні ЗМІ оприлюднили досить жорсткий лист Фонду, в якому той висунув претензії до президентського законопроекту про створення антикорупційного суду. Цілком очевидно, що цього разу кредитор ліберальничати не буде. Або в Києві перепишуть проект, або грошей Україна не побачить.

Ставки за депозитами. Падають ще швидше

Ні статистика по зростанню цін, ні підвищення облікової ставки Нацбанком, не змусили фінансистів відступити від обраного курсу. Приводи для радості вкладників відсутні — банки продовжують знижувати максимальні ставки за депозитами.

Як вийняти з-під матраців 300 мільярдів

Тінізація української економіки зашкалює. В «сірій» зоні крутиться не менше третини ВВП, а можливо і більше. За даними НБУ, поза банківською системою знаходиться більше 310 млрд грн. Як зробити так, щоб ці гроші не лежали під матрацами українців, і їх не гризли миші?

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися