Мінфін - Курси валют України

Встановити
8 грудня 2017, 20:00

Головне за тиждень: рейтинг стійкості банків, держбюджет-2018 і біткоіни по $ 17 000

«Мінфін» підготував рейтинг найбільш стійких українських банків за липень-вересень 2017 року. Третій квартал поспіль трійка лідерів не змінюється — в неї входять Райффайзен Банк Аваль, УкрСиббанк та Кредит Агріколь. Однак їх показники, як й більшої частини інших банків — погіршуються. 

Україна отримала держбюджет-2018

Верховна Рада прийняла у другому читанні та в цілому законопроект №7000 «Про державний бюджет на 2018 рік». Кабмін показав основні показники бюджету-2018

Кабмін розгляне підвищення «мінімалки» до 4 200 гривень у 2018 році

Верховна Рада доручила Кабміну розглянути можливість підвищення мінімальної зарплати до 4 200 гривень у 2018 році. Відповідна правка передбачена при прийнятті держбюджету-2018. 

Рада продовжила мораторій на продаж сільгоспземель на рік

Верховна Рада продовжила діючий в Україні з 2001 року мораторій на відчуження та купівлю-продаж земель сільськогосподарського призначення до 1 січня 2019 року.

Депозитний огляд: банки знову обвалюють ставки за вкладами

Обвал максимальних ставок за депозитами триває. З моменту публікації «Мінфіном» останнього огляду, максимальні ставки знизилися як за гривневими, так і за валютними вкладами. За останні два тижні не знайшлося жодної фінустанови, яка б підвищила максимальну ставку.

Нерухомість Києва: бульбашка або цінове дно

Ринок житлової нерухомості Києва за останні 4 роки підпав під вплив стількох факторів, що пересічний покупець міг остаточно заплутатися в тому, щр там діється. Чи надувається на ринку «бульбашка» у вигляді величезної кількості надлишкової пропозиції, або навпаки — рівень цін досягнув дна і зараз «саме час купувати».

У Києві подорожчали однокімнатні квартири

У листопаді на київському вторинному ринку житла подорожчали однокімнатні квартири. Ціни підскочили як в найдешевшому, так і в найдорожчому ціновому сегменті. Цікава особливість минулого місяця: люди стали продавати квартири в новобудовах, в які інвестували раніше.

Банківська система України збільшила прибуток на 748 млн грн

У жовтні 2017 року чистий прибуток українських банків збільшився на 748 млн грн — до 2,154 млрд грн (за підсумками вересня прибуток становив 1,406 млр грн).

В Україні, вперше з початку року, скоротився ринок нових авто

Минулого місяця українці придбали 7677 нових легкових автомобілів. В результаті ринок, вперше з початку року, продемонстрував негативну динаміку до показників 2016 року, листопадові реєстрації впали майже на 1%.

Зростання триває. Біткоіни досяг $16 900

У четвер, 7 грудня, вартість біткоіна вперше перевищила $16 900. 

Програма МВФ під загрозою

Інвестори перебувають в прекрасному настрої. На ринках, що розвиваються, тиша і спокій. Українська влада бореться за процвітання корупції. Зате гривня поводиться слухняно. Підсумки тижня, що минає, в своєму блозі на НВ підвів Сергій Фурса. «Мінфін» скоротив.

Коментарі - 1

+
+14
Свободный экономист
Свободный экономист
8 грудня 2017, 23:38
#
Какая искрометная картинка на тему устойчивости банков. :-)
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися