Мінфін - Курси валют України

Встановити
24 листопада 2017, 19:39

Порошенко розповів про нову програму макрофінансової допомоги від ЄС

Президент України Петро Порошенко анонсує запуск Євросоюзом нової програми макрофінансової допомоги для України на 2018-2019 роки.

Президент України Петро Порошенко анонсує запуск Євросоюзом нової програми макрофінансової допомоги для України на 2018-2019 роки.
Фото: president.gov.ua

Про це глава держави повідомив сьогодні на брифінгу в Брюсселі, повідомляє Уніан.

«Ми домовились про те, що наступного тижня Єврокомісія випустить комюніке про дуже амбітний проект макрофінансової допомоги (для України – ред.) на 2018-2019 роки, три транші, такий самий обсяг, причому починаємо працювати з січня місяця 2018 року», — заявив Порошенко.

За словами глави держави, програма макрофінансової допомоги буде мотивацією для України продовжувати реформи.

«У нас є домовленість не розголошувати цифри, але приблизно йдеться про ті самі обсяги, що і третій транш (чинної програми макрофінансової допомоги – ред.)», — зазначив він.

«У нас були дуже інтенсивні в ці дні переговори і вчора ввечері, і сьогодні, і вони завершилися цим результатом», — додав президент.

Раніше «Мінфін» повідомляв, що за словами віце-прем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванни Климпуш-Цинцадзе, якщо Україна до кінця жовтня не виконає ряд умов Європейського Союзу, то отримати третій транш макрофінансової допомоги від ЄС в сумі 600 млн євро не зможе.

Коментарі - 5

+
+52
gastgeber
gastgeber
24 листопада 2017, 23:28
#
ЕС то в курсе?
+
0
Сергей Панасенко
Сергей Панасенко
25 листопада 2017, 2:46
#
ЄС надаватиме фінансову підтримку Україні й іншим партнерам лише за умови здійснення нею конкретних реформ. Про це мовиться у підсумковій декларації саміту ЄС «Східне партнерство».
+
+30
semenvekselberg
semenvekselberg
25 листопада 2017, 9:55
#
Европейцы будут зажимать гайки, но очень постепенно — чтобы не спугнуть. В ЕС и евроЗону принимаются все, и косые и кривые, потому что это политический проект против стран, находящихся по другую сторону баррикад... Все разговоры о том, что мы не готовы к вступлению в ЕС и НАТО, потому что не имплементировали те или иные реформы — в пользу бедных. Если бы не боялись репрессий со стороны России, то приняли бы хоть завтра. И туда, и туда. Поэтому транши будут поступать всегда и дефолта никогда не произойдёт. Другое дело, что с экономической точки зрения и в масштабах страны, это процесс злокачественный, убивающий экономику и уничтожающий средний класс. Поэтому гайки будут зажиматься в той сфере, где это возможно сделать незаметно и априори безболезненно. Это будет убивать нашу экономику изнутри. Взамен же будем получать эффект «музея», свободу передвижения, отсутствие необходимости менять валюту (евроЗона) и перенос штаб-квартир для создания видимости «экономического чуда»…

Деньги зарабатываются там, где нет идеального порядка, где нет беспредела международных корпораций и концернов, где есть государственная экономическая политика направленная на собственные интересы, а не на интересы крупного иностранного капитала и там где нет долгов. В ЕС нужно было вступать 20 лет назад, а сейчас нужно выходить, и чем быстрее, тем лучше…
+
+29
ballistic
ballistic
25 листопада 2017, 15:59
#
«принимаются все, и косые и кривые, потому что это политический проект против стран, находящихся по другую сторону баррикад»
— так це ж про Тайожний союз!
Тільки туди ніхто з доброї волі не хоче вступати, тому москалі вдаються до шантажу й погроз.

"там, где нет идеального порядка, где нет беспредела"
— це оксюморон.
Хотіли завуальовано описати, що найкраще — це корумпований тоталітарний режим, а вийшло очевидне протиріччя. :)

«сейчас нужно выходить, и чем быстрее, тем лучше»
— в Кремлі бачать, що шантаж та погрози на Україну не діють, тому засилають сюди балаболів, щоб ті щодня лили бруд на Європу, сподіваючись, що українці так само легко повірять в дешеву пропаганду, як і більшість росіян.
Але Україна — не Росія, тому Ваші потуги марні.

+
+15
KovelRivne
KovelRivne
25 листопада 2017, 10:49
#
Дай миллион. Дай мне миллион!
Пусть он даст мне миллион. У него много миллионов.
Дай миллион! Ну дай мне один миллион!
— В чём дело? Иди прочь!

"- Дай, дай один миллион!
— Иди прочь!
Дай мне миллион! Я уйду прочь. Дай миллион! — Иди отсюда! Уйди!
У тебя их много, миллиончиков! Дай один миллиончик!
У него много миллиончиков, а у меня ничего. Я прошу у него миллион.
Вот уже полчаса я иду за ним. Мне нужен миллион!" (с) (Паниковский. Золотой телёнок)

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися