Мінфін - Курси валют України

Встановити
18 листопада 2017, 10:13

Експерт: Провал хардфорка SegWit2x довів, що біткоін — це цифрове золото

Відмова від проведення хардфорка біткоіна SegWit2x доводить, що базовий протокол біткоіна є цифровим золотом, а не просто поліпшеною версією платіжних систем PayPal або Visa.

Відмова від проведення хардфорка біткоіна SegWit2x доводить, що базовий протокол біткоіна є цифровим золотом, а не просто поліпшеною версією платіжних систем PayPal або Visa.
Фото: pexels.com

Про це для Forbes написав Кайл Торпі.

Частина спільноти розглядає біткоін в якості активу нового класу, недосяжного для урядів, банків і третіх сторін. Інші ж вважають біткоіни інноваційної платіжною системою.

Представники першого табору виступають проти спірних змін системи, щоб уникнути виникнення ризиків невиконання зобов'язань однієї зі сторін, пов'язаних зі збереженням вартості в цифровому активі. Їх опоненти вважають, що хардфорк може збільшити платіжну продуктивність і знизити транзакційні комісії.

Крім цього, нову версію PayPal дійсно можна розробити поверх базового протоколу біткоіна, але тільки в тому випадку, якщо співтовариство залишиться вірним ідеї цифрового золота. В іншому випадку не можна створити більш безпечну систему на основі менш захищеної.

Торпі переконаний, що біткоін є цифровим золотом, але поверх блокчейна біткоіна все ще можна запустити поліпшену і надійну версію PayPal, повідомляє Forklog.

Найбільш вірогідною версією «поліпшеного PayPal» є технологія Lightning Network, що дозволяє відправляти кешовані транзакції за допомогою спеціальних платіжних каналів, а не безпосередньо через блокчейн. В даному випадку блокчейн виступає в якості «судової інстанції» для вирішення спірних ситуацій.

Крім дворівневого платіжного рішення, Lightning Network також містить ряд компромісних технологічних характеристик в контексті централізації конфіденційності та зменшенні транзакційних витрат.

Наприклад, представники ZCash представили проект надійної платіжної системи поверх блокчейна біткоіна або блокчейна ZCash, яка не зможе заморожувати кошти користувачів і не знатиме про призначення транзакцій.

Незважаючи на те, що ідея блокчейна полягає в усуненні посередників, Кайл Торпі вважає, що, можливо, варто подумати над доцільністю розробки централізованої моделі поверх децентралізованої основи.

Така платіжна система не зможе вкрасти кошти користувачів, заборонити проведення транзакцій або встановити стеження за учасниками мережі.

Криптовалюта не підходить для здійснення платежів, якщо тільки її ліквідність не забезпечена тими, хто розглядає її як засіб збереження вартості. З ростом ліквідності ймовірність того, що одна транзакція сильно вплине на ціну активу, зменшується, як зменшується і волатильність.

Більш захищена платіжна система буде розроблена саме на основі високоліквідного активу.

Коментарі - 8

+
0
Nick777
Nick777
18 листопада 2017, 10:44
#
Если я правильно понял идею системы блокчейн — там уже ничего изменить нельзя, как всё это и было задумано. Читал о попытках самих авторов доработать систему на первых этапах внедрения. Закончилось тем, что разные версии программного обеспечения начали конфликтовать между собой и новые были заблокированы старыми, поскольку их большинство. Обновление протоколов — это по сути новая система, которая начнёт функционировать с нуля. Как по мне — в биткоине заложены очень хорошие принципы: 1 — защищённость от влияний нацбанков и правительств с их идеями инфляции, 2 — полное отсутствие инфляции, наоборот, заложена постепенная дефляция, поскольку общее количество монет ограничено. Кроме того, комиссионные там могут полностью отсутствовать. Сейчас там функционируют майнеры, которые получают монеты за предоставление вычислительных мощностей своих компьютеров (ферм), потом новые монеты чеканиться не будут, а вычислительные мощности будут обеспечены компьютерами пользователей системы.
+
+55
yarg
yarg
18 листопада 2017, 11:07
#
Инфляция биткоинов выражается в постоянных альтах и форках
+
0
vlad9486
vlad9486
19 листопада 2017, 13:34
#
Статья как раз о том что можно изменить. Поверх основы можно строить что то еще, например, ускорить проведения транзакций не дожидаясь блокчейна, а обращаться к нему только в случае конфликтов. Так вообще можно создать аналог PayPal, только без слежки.
+
+68
ballistic
ballistic
18 листопада 2017, 12:29
#
Користувачам бітка потрібні масові транзакциї з високою швидкістю і не потрібна висока волатильність.
Майнери ж навпаки хочуть, щоб ціна бітка стрімко росла, але при цьому щоб не збільшувалась кількість транзакцій (платежів).

В боротьбі за напрямок розвитку бітка зараз перемагають пули організованих майнерів. Якщо так піде далі, то у бітка нема шансів стати масовим засобом платежу.
+
0
yarg
yarg
18 листопада 2017, 13:14
#
Он уже сейчас не годится для платежей. медленно и дорого.
+
0
ballistic
ballistic
18 листопада 2017, 13:27
#
Так SegWit2x мав би збільшити продуктивність та знизити комісії! Але майнери проти.
+
0
Борис Будяк
Борис Будяк
18 листопада 2017, 22:08
#
Сэгвит это по сути запуск новой крипты.И на сегодняшний день, биткоинкеш ничего общего с биткоином не имеет.Второй сэгвит, наколько я понял, не состоялся потому, что владельцы бирж послали майнеров:)Биржи деньги не малые берут за размещение новой крипты у себя на платформе, а майнеры с чего им платить будут? С будущего майнинга:)
+
0
gena88
gena88
19 листопада 2017, 15:38
#
Все о биткойне есть своя крипта карбованец)
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися