Мінфін - Курси валют України

Встановити
9 листопада 2017, 13:58

Хардфорк біткоіна SegWit2x не відбудеться

Очікуваний в середині листопада хардфорк SegWit2x скасовується.

Очікуваний в середині листопада хардфорк SegWit2x скасовується.
Фото: crypto-news.net

Про це стало відомо з повідомлення розробників і осіб, що мали відношення до проекту.

«Ініціатива Segwit2x почалася в травні з простою метою збільшити розмір блоку і поліпшити масштабованість біткоіна. У той час біткоін-спільнота переживало кризу після майже 3 років напружених дебатів і дискусій. Консенсус щодо SegWit (протокол Segregated Witness) за підтримки близько 30% майнерів здавався далеким міражем. Перший успіх Segwit2x був в серпні, коли він вийшов з глухого кута і була швидко і успішно реалізована активація SegWit», — йдеться у зверненні.

З того часу команда направила свої зусилля на другий етап проекту — збільшення розміру «добуваючого» блоку в блокчейне біткоіни з 1 МБ до 2 МБ.

«Нашою метою завжди було плавне оновлення біткоіна. Але, хоча ми і дотримуємося твердої віри в необхідність збільшення розміру блоку, є щось, що ми вважаємо більш важливим: збереження єдності спільноти. На жаль, очевидно, що на даний день ми не змогли прийти до досить сильного консенсусу щодо збільшення розміру блоку. Продовження руху цим шляхом може розколоти суспільство і стати перешкодою для зростання біткоіна. Це ніколи не було метою Segwit2x», — зазначили експерти.

Автори даного звернення також додали, що в кінцевому підсумку стане очевидно, що необхідно збільшити пропускну здатність мережі.

«Коли це станеться, ми сподіваємося, що підприємницькі кола зберуться разом і знайдуть рішення, можливо, через збільшення розміру блоку. До тих пір ми припиняємо наші плани щодо майбутнього оновлення до 2 МБ», — наголошується в повідомленні.

Раніше «Мінфін» повідомляв, що розробники Segwit2x запустять третю версію біткоіна в листопаді.

Коментарі - 1

+
+77
ballistic
ballistic
9 листопада 2017, 14:39
#
Доля «незалежного і неконтрольованого» бітка залежить від рішення купки незрозумілих типів.
:)
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися