Мінфін - Курси валют України

Встановити
17 листопада 2017, 20:00

Головне за тиждень: крадіжки з карт Привату, фальшиві гроші і ціни на двокімнатні квартири

На цьому тижні курс американської валюти не особливо радував тих, хто звик заробляти на валютному ринку. Хоча це зовсім не свідчить про те, що стабільність встановилася надовго.

Затишшя, скоріше, буде короткочасним і незабаром настане корекція.

Біткоін встановив новий рекорд

В ніч з четверга на п'ятницю, 16-17 листопада, курс найпопулярнішої криптовалюти встановив новий рекорд, вперше перевищивши позначку в $8 000.

Фальшиві гроші. Що підробляють найчастіше

Восени активізувалися не тільки шахраї, що атакують клієнтів ПриватБанку, але й фальшивомонетники. За останні два місяці на Інститутській двічі били на сполох. У жовтні 2017 року Нацбанк почав вилучати з обігу $ 100 купюри серії 2006А, які були підроблені поліграфічним способом.

Смолій і Лавренчук в числі претендентів на пост глави НБУ — Кононенко

На посаду глави НБУ розглядають кілька кандидатур, серед яких — в.о. голови Нацбанку Яків Смолій та голова правління «Райффайзен банк Аваль» Володимир Лавренчук. 

Нова схема шахрайства. Під ударом клієнти ПриватБанку і не тільки

Карткові шахраї активізувалися. Тільки за два місяці — серпень і вересень — зловмисники вкрали з карт більше 200 млн грн. Частіше за інших страждають клієнти найбільшого банку України — ПриватБанку. Зовсім недавно аферисти знайшли новий канал виведення грошей з пластика.

Соціальні виплати — 2018: що ообіцяють українцям

Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроект № 7000 «Про Державний бюджет України на 2018 рік». Поточна редакція документу несе багато змін для простих українців. Витрати на субсидії пропонують скоротити, мінімальну зарплату, прожитковий мінімум та пенсії — підвищити.

Однокімнатні квартири в новобудовах: ціни на оренду

«Мінфін» нещодавно писав, скільки коштує оренда найдешевших 1-3-кімнатних квартир в столиці. Портал Domik.ua опитав професійних ріелторів та з'ясував, скільки доведеться заплатити за оренду однокімнатного житла в новобудовах різних міст України в листопаді 2017 року.

Новий рік 2018: у січні будемо відпочивати 10 днів

Напередодні новорічних свят багатьох українців цікавить питання — як будемо працювати на початку 2018 року. «Мінфін» дізнавався, скільки вихідних та святкових днів чекає на нас у січні нового року. 

Скільки коштують «двушки» в листопаді

Найдорожчі двокімнатні квартири очікувано виявилися в будинках старої споруди Києва. Їх вартість близько $40000.

В інших містах центральної частини України найбільше за таке житло просять в Дніпрі — $ 25000. Найнижча ціна в Полтаві — всього $15000.

В Україні з’явиться новий вихідний день

16 листопада, Верховна рада прийняла закон «Про внесення змін до Кодексу законів про працю України щодо святкових і неробочих днів» (законопроект № 5496).

Банки доплачують за «короткі» вклади

У листопаді банки продовжили знижувати середню прибутковість за депозитами. Але цей тренд, в основному, торкнувся лише довгострокових вкладів.

Зате за останні два тижні три фінустанови підняли відсотки за депозитами на 3 й 6 місяців.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися