Мінфін - Курси валют України

Встановити
10 листопада 2017, 13:13

Криптооптимісти vs криптоскептики. Хто правий і що робити

Біткоін продовжує зростати галопуючими темпами. За останній рік його курс виріс в десять разів, і в моменті піднімався вище $7500.

Біткоін продовжує зростати галопуючими темпами.
Корекція вниз назріває, але з якого рівня вона почнеться — незрозуміло.

Чи продовжить біткоін дорожчати, або прийшов час фіксувати прибуток, в своєму коментарі міркує старший аналітик Альпарі Роман Ткачук.

Якщо Комісія з термінової біржової торгівлі США (СTFC) дасть дозвіл СME на запуск торгів ф'ючерсами на біткоіни, то до кінця року йому під силу досягти $10 000. Показовим є зростання в рази кількості запитів «buy bitcoin» в Google. Згідно Google Trends, це число вже перевищило кількість запитів «buy gold». Зростання популярності біткоіна в світі очевидне.

Читайте також: Bitcoin за півтора місяці може досягти показника $10 тисяч — аналітик

На цьому тижні розробники SegWit2x оголосили про перенесення запланованого на 14 листопада хардфорка. На цьому тлі на ринку криптовалют спостерігалася підвищена волатильність, а певна частка інвесторів вирішила зафіксувати частину своїх позицій в біткоіні. За поточними котируваннями робити це вигідно і можна купити собі щось приємне.

Взагалі, з кожним витком зростання біткоіна постає питання, чи не час фіксувати прибуток? Серед криптоінвесторів помітну частку складають оптимісти, які вірять в майбутнє блокчейн-технологій, перспективи криптовалют і майбутню перебудову світової фінансової системи. Для них біткоін має більший авторитет, ніж, наприклад, долар або золото. Вони купували біткоін в діапазоні $100- $3000 і не планують виходити з нього. Для них волатильність криптовалюти на світових ринках не більше, ніж ринковий шум.

Читайте також: Чи купите біткоін?

Глобальний зростаючий тренд в біткоіні залишається в силі. Проте, ризики корекції або падіння не відміняються. Корекція вниз назріває, але з якого рівня вона почнеться — незрозуміло. Грамотний інвестор завжди хоче застрахувати свої інвестиції.

У криптоскептиків є можливість «зашортіть» біткоіни. На криптобіржах (наприклад, Bitfinex) є можливість «кредитуватися» біткоіном під невисокий відсоток. Відповідно, можна зайняти коротку позицію по біткоіну — продати зараз, з надією відкупити потім за нижчою ціною. Аналогічно можна ставати в short за допомогою CFD на біткоіни.

Після запуску торгівлі ф'ючерсів на біткоіни на CME з'явиться можливість шортити за допомогою ф'ючерсів. У перспективі повинні з'явитися опціони на ф'ючерси на біткоіни — можна буде реалізовувати більш складні стратегії (стреддл, стренгл, календарні спреди і інші). Поява загальноприйнятих фінансових інструментів на біткоіни — ф'ючерсів, опціонів — збільшить обсяг торгів і позитивно відіб'ється на волатильності кріпторинка. Хто має рацію — криптооптимісти або криптоскептики — покаже лише час.

Коментарі - 4

+
+15
AleksandrBank
AleksandrBank
10 листопада 2017, 13:22
#
Бредово как то написано сравнение!
+
+21
semenvekselberg
semenvekselberg
10 листопада 2017, 14:33
#
«Когда вы говорите, Иван Васильевич, впечатление такое, что вы бредите» — к/ф Иван Васильевич меняет профессию.
+
0
Александр Замурняк
Александр Замурняк
11 листопада 2017, 23:27
#
На рынке трейдеров есть определенные правила. Нужно их просто придерживаться и будете знать когда фиксировать прибыль, а когда можно еще подождать для увеличения капитала!
+
0
Юрий Семенович
Юрий Семенович
12 листопада 2017, 0:42
#
«На дурака не нужен нож, ему покажешь медный грош, и делай с ним что хошь!» Удачи Вам, господа халявщики, пардон, партнёры!
https://www.youtube.com/watch?v=VzFi-bNXHMo
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися