Мінфін - Курси валют України

Встановити
17 жовтня 2017, 12:59

МВФ не знає, коли приїде до Києва — заступник голови Фонду

Міжнародний валютний фонд ще не визначився з датою прибуття місії в Україну в рамках четвертого перегляду програми EFF.

Міжнародний валютний фонд ще не визначився з датою прибуття місії в Україну в рамках четвертого перегляду програми EFF.
МВФ не визначився з датою/Фото: epravda.com.ua

Про це повідомив перший заступник керуючого директора Фонду Девід Ліптон в інтерв'ю «Інтерфакс-Україна».

«Ми не обговорювали дату прибуття місії. Швидше, ми були зосереджені на обговоренні подальших кроків, необхідних для того, щоб Україна могла просунутися вперед у виконанні програми», — сказав він.

За словами заступника голови МВФ основною метою програми з Україною на поточному етапі є перехід від стабілізації економічної ситуації до певних структурних реформ.

У зв'язку з цим в програму включений такий структурний орієнтир як створення антикорупційного суду.

Читайте також: Дев'ять проблем, які обговорювали у Вашингтоні

«Що для нас важливо, і що було погоджено в ході мого візиту — це створення такої антикорупційної структури, яка буде ефективною і результативною. Нам дуже важливо, щоб були витримані ці принципи — ефективність і результативність, щоб був ретельний процес добору суддів, який гарантує їх чесність і професійні якості», — підкреслив Ліптон.

У програму також включено такий структурний маяк як реформування процесу приватизації держпідприємств, і ми очікуємо прийняття відповідних нормативних актів.

Крім того, не менш важливим для подальшого просування є збереження вже впроваджених змін, зокрема, що стосуються внутрішніх цін на газ і газотранспортної системи в цілому.

«Деякий час тому було висловлено певне невдоволення з приводу відсутності прогресу в поліпшенні корпоративного управління „Нафтогазом“. Хочу нагадати, що важливим досягненням поточної програми була нормалізація і вдосконалення функціонування газотранспортної системи… Інший не менш важливий момент — це системне коригування внутрішніх тарифів на газ. З усуненням існуючих раніше дотацій тарифи повинні змінюватися відповідно до міжнародних цінами на газ», — сказав заступник голови Фонду.

Нагадаємо, раніше «Мінфін» повідомляв, що міністр фінансів України Олександр Данилюк очікує отримання чергового траншу до кінця цього року.

Слідкуйте за цікавими і ексклюзивними матеріалами «Мінфіну» в Viber

Коментарі - 7

+
+40
Monsam
Monsam
17 жовтня 2017, 13:07
#
Та хватит давать денег! Мы и так знаем что у вас это не просто так, Просто перестаньте и наблюдайте.
и долги главное вовремя берите назад
+
+15
Маргарита Горбунова
Маргарита Горбунова
17 жовтня 2017, 13:11
#
Оставьте кредиты себе, жителям Украины они не помогают жить лучше…
+
0
Leonid Kramorenko
Leonid Kramorenko
17 жовтня 2017, 22:14
#
Обслуживать долг в 75 ярдов (прим. именно столько накопилось за годы независимости, плюс 3 ярда ВВП) зелёных весьма накладное занятие, у правительства попросту нету на это ресурсов. Вы ведь свою валюту в банк не несёте чтобы ЗВР пополнить и ОВГЗ, номинированные в долларах то же ведь не покупаете? Вот, пока у нас жители, население и пр. сброд, то так и будем жить в долг за чужие деньги -народ, берущий на себя ответственность за свою страну должен быть, как в Коституции.
+
0
Маргарита Горбунова
Маргарита Горбунова
18 жовтня 2017, 12:04
#
Беря в долг, чтобы обслуживать предыдущие долги, тоже весьма накладное занятие, правительство сбежит, а жители страны будут расплачиваться повышением налогов/сборов, выдумыванием еще дополнительных. Поэтому пусть оставят себе, пусть правительство учится поднимать страну, а не живет за счет кредитов
+
0
Leonid Kramorenko
Leonid Kramorenko
18 жовтня 2017, 21:09
#
Какие жители будут расплачиваться? Мы не в коммунальной квартире живём с временным сборщиком платежей за проживание. Правительство это те, за кого проголосовали — им учиться некогда уже, разгребать то, что есть, приходится, долги в т.ч.
+
0
Маргарита Горбунова
Маргарита Горбунова
19 жовтня 2017, 12:52
#
Самые обычные, которые живут в Украине или вы живете в фантастическом мире, где обслуживание долгов идет не из кармана населения, а высшие силы деньги подкидывают?
Есть куда, их избирают на 5 лет, а не на год
+
0
Ivan Ivanov
Ivan Ivanov
17 жовтня 2017, 14:24
#
Как же так Данилюк же сказал, что зуб дает, до конца года будет транш…
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися