Мінфін - Курси валют України

Встановити
6 жовтня 2017, 20:00

Головне за тиждень: пенсійна реформа, перекоси на ринку праці і попит на заміську нерухомість

На цьому тижні депутати підтримали урядовий законопроект (№ 6614), який на Грушевського гордо іменують пенсійною реформою. Тепер кілька днів піде на «причісування» документа, внесення всіх проголосованих поправок, його вичитку МВФ і підписання Президентом. Однак в Кабміні вже пообіцяли почати виплати підвищених пенсій з наступного тижня.

У Раді з'явився законопроект про обіг криптовалюти в Україні

Група народних депутатів зареєструвала у Верховній раді законопроект, який пропонує узаконити обіг криптовалюти в Україні. Про це йдеться в законопроекті №7183, зареєстрованому в парламенті 6 жовтня. 

«Правильна» робота: топ-5 фахівців, які завжди при справі, і п'ятірка аутсайдерів

У роботодавців, як і раніше, є свої фаворити і «чорний список». Та й щедро платити вони готові далеко не всім кандидатам. «Мінфін» з'ясував, кому в Україні зараз найпростіше знайти хорошу роботу, а кому доведеться побігати навіть за вакансією зі скромним окладом.

Україна і МВФ. Страшний прогрес пішов

Парламент проголосував пенсійну реформу. Міністр фінансів буде переконувати МВФ, що ціни на газ піднімати не треба. НБУ і Мінфін прийшли до спільного знаменника по репрофайлінгу ОВДП. Гривня дешевшає, і валютний ринок чекає закупівель Нафтогазу. Підсумки тижня, що минає в своєму блозі на НВ традиційно підвів Сергій Фурса. «Мінфін» призводить скорочений текст колонки. 

З початку 2107 року міжнародні резерви України зросли на 20% 

Міжнародні резерви України на 1 жовтня 2017 року становили $18,637 млрд (в еквіваленті) за попередніми даними – це максимум з початку 2014 року.

П'ять змін щодо ЄСВ. Що очікує роботодавців та застрахованих осіб

Верховна Рада, 3 жовтня 2017 року, прийняла в цілому Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій» (законопроект № 6614). З нового року роботодавців та застрахованих осіб очікують кілька важливих новацій.

НБУ обіцяє до 15 жовтня новий графік капіталізації банків

У Національному банку України пообіцяли підготувати до 15 жовтня новий графік капіталізації банків. Відповідну обіцянку Нацбанк дав у середу в ході засідання парламентського комітету з питань фінансової політики та банківської діяльності, пише finclub.

В НБУ також повідомили, що за результатами діагностичного обстеження 37 невеликих банків тільки чотири потребують докапіталізації на загальну суму 143,1 млн грн.

Уряд ухвалив рішення про репрофайлінг

Уряд підтримав постанову Міністерства фінансів «Про здійснення у 2017 році правочину з державним боргом» — репрофайлінг.

Ближче до землі: кияни масово скуповують дешеві будинки в передмісті

Кількість угод купівлі-продажу недорогих приватних будинків в Київській області досягла історичного максимуму. У радиусі 20-ти кілометрів від столиці можна придбати будинок з ділянкою за $5-10 тис. Такі дані ріелторського ринку.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися