Мінфін - Курси валют України

Встановити
22 вересня 2017, 20:04

Головне за тиждень: докапіталізація Привату, $3 млрд проти дефолту, продаж «доньок» росбанків та падіння гривні

Цими вихідними долар знову подорожчає. Впливати на курс будуть відразу 4 фактори. Головний з них — попит населення. Серед інших: падіння гривні на міжбанку, розрив між готівковим та безготівковим курсами, а також міжнародна ситуація.

ПриватБанк можуть знову докапіталізувати 

Судові спори, по процедурі примусової конвертації зобов'язань, пов'язаних з колишніми власниками ПриватБанку осіб (bail-in), можуть призвести до додаткової докапіталізації фінустанови

НБУ попередньо схвалив покупку «дочки» Сбербанку

НБУ попередньо схвалює купівлю ТАСкомбанк ВіЕс Банку, який належить російському Сбербанку. Про це розповіла заступник голови Нацбанку Катерина Рожкова. В цей час бізнесмен Олександр Ярославський готує документи на купівлю Промінвестбанку

Що робити з проблемними кредитами

Банківська система «загинається» від проблемних кредитів. Поки фінустанови не розчистять свої баланси — про майбутнє не може бути й мови. НБУ виклав своє бачення вирішення цієї проблеми.

Читачі «Мінфіну» проти авто на іноземних номерах

Восени стався конфлікт між власниками авто на іноземних номерах та владою. Він розколов суспільство на два табори. Тому «Мінфін» опитав читачів, на чиєму вони боці. Більшість підтримала владу.

Сюрприз в квадраті: продавці намагаються набити ціну квартирам

В Україні почали дорожчати квартири. Правда, зростання цін поки ледь помітне. Експерти пояснюють цю тенденцію декількома причинами: сезонним фактором та зростанням долара. Але терміново купувати житло «поки не подорожчало» не варто — вже незабаром ціни відкотяться назад.

Погані новини для вкладників

Банки продовжують послідовну політику зниження ставок за депозитами громадян. На цей раз вони взялися за справу особливо завзято. З моменту публікації останнього огляду середніх ставок за депозитами, ставка за гривневими безстроковими вкладами впала на пів відсотка, за строковими — більш ніж на 0,3%. Валютні депозити також подешевшали, правда, не так сильно.

Коментарі - 2

+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
25 вересня 2017, 10:10
#
Канцлер ФРН Анґела Меркель заявила, що її політична сила досягла стратегічних цілей на парламентських виборах.
За словами Меркель, ХДС/ХСС залишиться найсильнішою політсилою у парламенті та отримає можливість сформувати уряд. Водночас канцлер визнала, що сподівалась отримати кращий результат на цих виборах.
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
25 вересня 2017, 19:31
#
Альянс ХДС/ХСС виграє парламентські вибори в Німеччині, набравши 33% голосів, на другому місці Соціал-демократична партія Німеччини з 20,5% голосів, права «Альтернатива для Німеччини» вперше проходить в бундестаг з 12,6% голосів.

Про це повідомив німецький центрвиборчком
за результатами підрахунку голосів у всіх 299 виборчих округах.

Вибори відбулися у неділю, а вже у понеділок по обіді німецький центрвиборчком
все підрахував та оголосив результати.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися