Мінфін - Курси валют України

Встановити
30 жовтня 2020, 12:17

UBS: COVID-19 не триватиме довго, а індекс S&P 500 зросте на 13%

Через новий спалах коронавірусу в США і посилення заходів ізоляції в середу, 28 жовтня світові ринки показали найгірші результати за останні кілька місяців. Проте аналітики швейцарського фінансового холдингу UBS вважають, що погані часи триватимуть недовго. Їх аргументи наводить MarketWatch.

Коли очікувати зростання

Ф'ючерси на акції вказують на відскік після обвалу в середу. Інвесторам, які відчувають тривожні сигнали про другу хвилю covid-19, доведеться знову напружити нерви, оскільки великі технологічні компанії готуються поділитися з ринком фінансовими результатами після закриття торгів. Мова, як ви вже здогадалися, йде про Apple, Amazon.com, Google та Facebook.

Нагадаємо, що до виборів у США залишилося всього п'ять днів. Тим часом американці можуть тільки гадати, як буде розвиватися боротьба з пандемією в США в світлі того, що відбувається в Європі. Загалом, деяка волатильність зараз цілком виправдана.

Однак, UBS на чолі з головним директором з інвестицій Марком Хефеле закликає інвесторів не піддаватися паніці через моторошні заголовки ЗМІ про COVID, оскільки команда аналітиків компанії передбачає лише «короткострокове» падіння акцій.

Читайте також: Нобелівський лауреат з економіки: панікери можуть обвалити ринок

«Ми, як і раніше, прогнозуємо потенціал зростання в середньостроковій перспективі. Наш орієнтир для S&P 500 знаходиться на рівні 3700 до червня, що приблизно на 13% вище сьогоднішнього значення», — заявили Хефеле і його команда в записці для клієнтів.

«Хоча обмеження, введені для боротьби з пандемією, будуть гальмувати зростання, є декілька факторів, які свідчать про те, що негативний ефект, швидше за все, виявиться стриманим у першій половині року», — відзначають аналітики.

Ось ці фактори

  1. Споживачі і компанії вже адаптувалися до обмежень і повинні краще справлятися з новими, хоча в секторі авіаперевезень та готельному бізнесі залишається мало місця для маневру. Що стосується економіки загалом, вплив обмежень на попит стане, скоріше, відносним, ніж абсолютним, як це було в першому півріччі.
  2. Результати американських компаній за третій квартал виявилися досить сильними. Прогнози на четвертий квартал для більшості фірм поліпшуються, що вказує на позитивну динаміку. Проте деякі технологічні підприємства можуть постраждати навіть через невелику невідповідність результатів прибутковості прогнозам. Реакція ринку на звітність Microsoft цього тижня — один з яскравих прикладів.
  3. Уряди продовжують підтримувати економіку своїх країн, за винятком лише США, що може нанести удар по споживчих витратах у країні. Проте закон про нові стимулюючі заходи, швидше за все, буде прийнятий незабаром після виборів, незалежно від їх результату.
  4. Пандемія стала менше лякати громадськість. Новина неоднозначна, оскільки люди можуть припинити у повній мірі дотримуватися введених правил, що сповільнить стримування вірусу. Проте негативний вплив на економіку також знизиться.

На даний момент на пізніх стадіях тестування знаходяться десять потенційних вакцин він коронавірусу, тому стратеги UBS вважають, що уряди у всьому світі зможуть почати ослаблення обмежень до другого кварталу наступного року. Це призведе до того, що результати корпорацій «відновляться до рівня, що передує пандемії, приблизно до кінця 2021 року».

Як йдуть справи на ринку

Ф'ючерси на акції знову зростають після гіршого дня для індексу S&P 500 з червня. Європейські акції зазнають труднощів після досягнення п'ятимісячних мінімумів. Азіатські ринки також пережили важкі сесії. Ціни на нафту знову падають.

Читайте також: Morgan Stanley зробив ставку на Україну і пояснив чому

Коментарі - 6

+
+15
bonv
bonv
30 жовтня 2020, 12:21
#
Аналитика курсов/инвестиций:)
https://minfin.com.ua/blogs/bonv/156127/
+
+79
bonv
bonv
30 жовтня 2020, 12:25
#
У финансового аналитика спрашивают:
— Скажите, а ваши прогнозы всегда совпадают?
— Конечно, всегда, только даты иногда не совпадают…
+
+15
lika197
lika197
30 жовтня 2020, 14:28
#
@Наш ориентир для S&P 500 находится на уровне 3700 к июню@
Вполне возможно.
+
+42
Boombarash
Boombarash
31 жовтня 2020, 0:51
#
После фразы «призывает инвесторов не поддаваться панике» хочется начать собирать чемодан.
+
+57
Kanarej
Kanarej
31 жовтня 2020, 2:54
#
Недолго продлится... уже 8 месяцев длится - и конца не видно, только раньше в основном пугали, а теперь все уже по-серьезному.
+
0
1112VFRFH
1112VFRFH
5 листопада 2020, 23:47
#
Приймаємо : пологи,ліки,гостей,м'яча,100г..закони-У Х В А Л Ю Є М О
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися