Мінфін - Курси валют України

Встановити
21 грудня 2020, 15:48

15 найкращих акцій з портфеля фонду Білла Гейтса

Білл Гейтс у 2020 році покинув раду директорів Microsoft, щоб повністю присвятити свій час благодійності. Редакція BCS Express розповіла, на чому заробляє гроші благодійний фонд Білла Гейтса і в які акції інвестує кошти. «Мінфін» виділив головне.

Інвестиції, купити акції, благодійний фонд, Білл Гейтс, у що інвестувати гроші, акції в портфелі Білла Гейтса
фото: medium.com

Про фонд Білла Гейтса

Благодійний фонд Білла і Мелінди Гейтс був заснований у 2000 р. Організація займається проектами в різних сферах — освіта, охорона здоров'я, боротьба зі змінами клімату.

Одним з джерел грошей для фонду виступають інвестиції: траст володіє акціями компаній, які стабільно виплачують дивіденди і зростають в ціні. Insider Monkey описує 15 кращих акцій з портфеля фонду.

Інвестиційні рішення приймаються керівниками фонду. Вони, в основному, обирають «блакитні фішки» і утримують їх протягом тривалого часу. 20 акцій, на які припадають найбільші вкладення, утримуються близько 8 років. На тлі пандемії зміни в портфелі були невеликими.

Згідно з останньою звітності, портфельні керуючі продали тільки одну позицію і скоротили позиції в двох акціях. У портфелі з'явилися дві нових акції та за двома позиціями відбулося збільшення. Ринкова вартість портфеля з $17 млрд в червні збільшилася до $22 млрд у вересні.

Читайте також: Які пророцтва Білла Гейтса збулися через 25 років

15 найбільших пакетів акцій з портфеля фонду Білла і Мелінди Гейтс:

Grupo Televisa (TV)

На частку акцій медіа-компанії Grupo Televisa доводиться 0,47% портфеля. Це п'ятнадцятий за величиною пакет акцій в портфелі фонду, вперше позицію відкрили у другому кварталі 2002 р. За останні десять років акції впали майже на 70%, пандемійний рік також виявився складним для компанії.

Alibaba Group (BABA)

Китайська платформа електронної комерції Alibaba Group Holding Limited з'явилася в портфелі фонду Білла Гейтса в першому кварталі 2020 р. Траст купив акції на суму $162 млн, що становить 0,74% від загального портфеля.

Amazon (AMZN)

На початку цього року траст купив акції на $190 млн — вдале придбання, так як з початку року акції підскочили більш ніж на 70%.

Apple (AAPL)

Акції Apple становлять 1,05% від загального портфеля, і цього року вони злетіли майже на 70%. Крім того, Apple пропонує інвесторам високі дивіденди.

Schrodinger (SDGR)

Фонд придбав пакет акцій медичної компанії Schrodinger в I кварталі цього року, але потім скоротив свою частку. Зараз акції складають 1,07% портфеля.

Читайте також: 5 швидкозростаючих акцій у портфелі Уоррена Баффета

Coca-Cola FEMSA (KOF)

Coca-Cola FEMSA присутній в портфелі акцій Білла Гейтса протягом останніх п'ятнадцяти років. Зараз фонд володіє акціями компанії на $253 млн, що становить 1,15% від усього портфеля.

United Parcel Service (UPS)

Кур'єрська компанія United Parcel Service — також довгострокове вкладення, фонд володіє цими акціями з 2004 р. За останні десять років акції зросли в ціні на 140%.

FedEx (FDX)

Авіакур'єрська служба FedEx Corporation у портфелі з 2005 р. Вартість акцій за останній рік зросла на 87%.

Ecolab (ECL)

Акції Specialty Chemicals Ecolab Inc. присутні в портфелі протягом останніх десяти років і займають зараз 3,95% від загальної величини. За минуле десятиліття акції зросли на 336%. Компанія збільшує дивіденди 28 років поспіль.

Crown Castle International (CCI)

Частку в компанії з продажу нерухомості Crown Castle International Corp фонд придбав у 2007 р. Акції зросли на 270% за останні десять років. Дивідендна дохідність становить 3,5%.

Читайте також: Які інвестиційні стратегії та інструменти більше не працюють

Walmart (WMT)

Акції мережі роздрібних магазинів Walmart складають 7,35% від загального портфеля фонду. Walmart входить до десятки найприбутковіших компаній США. Акції Walmart підскочили на 170% за останні десять років, компанія збільшує дивіденди протягом останніх 47 років.

Caterpillar (CAT)

Фонд володіє акціями на суму $1,67 млрд, що становить 7,61% від загального портфеля. Дивідендна дохідність за акціями Caterpillar — 2,28%.

Канадська національна залізнична компанія (CNI)

Фонд володіє акціями з 2002 р. На кінець червня ця компанія знаходилася в портфелях 28 хедж-фондів. У портфелі акцій Фонду Білла і Мелінди Гейтс залізнична компанія займає 8,26%. Акції зросли на 230% за останні десять років. Компанія збільшує дивіденди останні 22 роки.

Waste Management (WM)

Акції Waste Management займають в портфелі частку 9,55%. Вони зросли в ціні на 220% за останні десять років, дивіденди збільшуються протягом 17 років.

Berkshire Hathaway (BRK.B)

Інвестиційна холдингова компанія Уоррена Баффета Berkshire Hathaway є найбільшим пакетом акцій в портфелі Білла Гейтса. Баффет є піклувальником фонду і пожертвував великий пакет акцій своєї компанії у 2006 р., а потім продовжував його збільшувати.

Зараз на частку акцій Berkshire Hathaway припадає 45% портфеля, що становить приблизно $10 млрд. Компанія не виплачує дивіденди, але акції зросли на 180% за останні десять років.

Читайте також: Які акції найчастіше купують українські інвестори

Коментарі - 1

+
+28
erjannork
erjannork
23 грудня 2020, 8:05
#
Норм чё
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися