Мінфін - Курси валют України

Встановити
2 грудня 2020, 12:02

Які пророцтва Білла Гейтса збулися через 25 років

Мільярдер Білл Гейтс перечитав свою книгу «Дорога у майбутнє», опубліковану у листопаді 1995 року, і проаналізував, що з написаного вже здійснилося. Головні висновки автора опублікували Investory News.

Як у воду дивися

В книзі Білл Гейтс розповів про майбутній вплив технологій на повсякденне життя людини і зробив кілька конкретних прогнозів, які дійсно збулися.

Інтернет став доступним. У книжці Гейтс писав: «Глобальна інтерактивна мережа змінить нашу культуру настільки ж глибоко, як друкований прес Гутенберга — середньовіччя». В одному зі старих інтерв’ю він додав: «У вас буде електронна пошта та відеоконференцзв’язок».

З’явилися смартфони. У дев’яності Гейтс назвав цю технологію «маленьким комп’ютером-гаманцем». «Він замінить майже все, що ви носите з собою сьогодні. Він зберігатиме тисячі фотографій ваших дітей», — заявив тоді підприємець.

Створення соцмереж і їх швидке зростання. «Однак я здивований, як соцмережі об’єднують нас і при цьому створюють полярну атмосферу. Не чекав, що люди фільтруватимуть різні точки зору», — зазначає бізнесмен.

Читайте також: Білл Гейтс: нова пандемія буде менш руйнівною

Невдалі прогнози

Звичайно, з деякими прогнозами мільярдер промахнувся.

Кіоски для виходу в інтернет без смартфона. Білл Гейтс вважав, що в майбутньому на вулицях будуть встановлені загальнодоступні «кіоски», за допомогою яких можна буде, наприклад, немов у телефонній будці, під’єднатися до відеоконференції. Але наразі в такому форматі залишилися тільки банкомати. «Тепер і це піде», — зазначив він.

Зростання цифрових асистентів. Підприємець пророкував, що в майбутньому сервіси зможуть дізнаватися про наші потреби так само, як це робить реальний помічник. Але поки асистенти на кшталт Cortana, Siri та Alexa далекі від його уявлень.

Вплив інтернету на міста. Прогноз збувся частково, але Гейтс все ще вірить, що глобальні зміни відбудуться. На його думку, технології повинні вплинути на високі ціни на житло у мегаполісах. Наприклад, в цьому допомогла пандемія: людям вже необов’язково ходити до офісу, великі будинки в передмістях стають привабливішими.

Читайте також: Білл Гейтс попередив про катастрофу, яка буде гірше за covid-19

Коментарі - 8

+
+20
ballistic
ballistic
2 грудня 2020, 18:41
#
Тут буде доречно згадати скандальну фразу «640 KB ought to be enough for anybody».
Хоча достеменно невідомо, чи справді її сказав Біл Гей! тсссс… :)
+
+5
37198534
37198534
3 грудня 2020, 10:38
#
Це фейк. Колись під час інтерв'ю серед іншого його спитали і про цей вислів
QUESTION: «I read in a newspaper that in l981 you said '640K of memory should be enough for anybody.' What did you mean when you said this?»
ANSWER: «I've said some stupid things and some wrong things, but not that. No one involved in computers would ever say that a certain amount of memory is enough for all time.»
+
0
ballistic
ballistic
3 грудня 2020, 15:19
#
«Anybody who needs more than 64Mb/task — tough cookies»
- а оце теж фейк? :)
+
0
nighthawk357
nighthawk357
21 грудня 2020, 13:32
#
Ви не розумієте, це вже щось ІНШЕ)))
+
0
ballistic
ballistic
21 грудня 2020, 17:04
#
Звісно інше
+
+15
Kuzyalik
Kuzyalik
3 грудня 2020, 11:37
#
Сам написал бизнес план,сам его воплотил в жизнь.
+
+27
ramarren
ramarren
3 грудня 2020, 13:18
#
А про чипирование вакцинами он ничего не писал? =)
+
+4
nighthawk357
nighthawk357
21 грудня 2020, 13:33
#
Про це варто почитати в численних пророцтвах баби Ванги і Нострадамуса
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися