Мінфін - Курси валют України

Встановити
22 липня 2019, 8:00

Куди вкласти 1 тисячу доларів США

«Мінфін» починає публікацію циклу матеріалів про те, як ефективно інвестувати свої гроші

Ми вирішили розпочати з мінімальної суми — $1 тис. (або її гривневий еквівалент 26 030 грн станом на 19 липня). У наступних публікаціях «Мінфін» має намір розглянути можливості для розміщення $10 тис. та $50 тис.

$1000 — невелика сума, тому вкладення в ОВДП, нерухомість або ринок акцій можна відразу викреслити зі списку. Але є ряд фінансових інструментів, які доступні навіть тим, у кого немає великих накопичень.

Куди можна вкласти 1 000 доларів

Інструмент

Дохідність в гривні, % річних

Дохідність в доларах, % річних

Терміни, міс.

Ризики

«Кубишка»

0

В держбюджеті закладений курс долара в 29,4 грн до кінця 2019 р, що відповідає 12,3% річних (курс на 1.01.2019 був 26,17 грн)

Безстроково

Інфляція

Депозит

до 18,5

До 5,5

3, 6, 9, 12

Практично відсутні, сума до 200 тис. покривається гарантією ФГВФО

Кредитна спілка

20-25

-

12-36

Відсутність гарантій на випадок банкрутства

P2P

20-36

-

3- 18 міс

  • Відсутність гарантій повернення;
  • Невизначений юридичний статус майданчиків
  • Проблеми зі стягненням заборгованості кінцевого позичальника

Варіант №1 – «Кубишка»

Цьому способу заощаджень віддають перевагу досить багато українців. За даними НБУ, на 1 квітня 2019 року на руках у населення знаходилося 375 млрд грн. Це не набагато менше, ніж на депозитних рахунках в банках — за підсумками травня там перебувало 514,4 млрд грн. депозитів фізосіб.

Одна з причин такого стану справ — недавній банкопад. Протягом 2014-2017 рр ринок покинула майже сотня банків. Довіра населення до банківської системи до кінця так і не відновилася.

Переваги:

Гроші завжди під рукою. Накопичення доступні в будь-який момент, на відміну, наприклад, від депозиту, який неможливо забрати до закінчення терміну.

Недоліки:

  • Гроші не працюють, а це означає, що ви не отримаєте дохід.
  • Накопичення в гривні може зїсти інфляція. НБУ прогнозує, що в 2019 році споживчі ціни зростуть на 6,3%, в 2020 році інфляція сповільниться до 5%. Також залишаються і девальваційні ризики.

Якщо ж зберігати під матрацом долари США, то ситуація не така однозначна. У разі девальвації гривні, можна виграти на зростанні курсу валюти. Але інфляцію ніхто не відміняв.

За 2017 рік офіційний курс долара виріс з 27,19 до 28,06 грн за долар або на 3,2%. При цьому інфляція в Україні досягла 13,7%. У 2018 році ситуація була ще гіршою: офіційний курс долара просів на 1,32%, а споживчі ціни зросли на 9,8%.

  • Заощадження можуть вкрасти, якщо зберігати їх під матрацом.

А якщо заховати їх в банківську комірку, то доведеться не тільки змиритися з тим, що накопичення «з'їсть» інфляція, а й доплачувати банку за оренду сейфа.

Читайте також: Банківська комірка: гроші під наглядом

Варіант №2 — Депозит

Банківський вклад — найбільш простий, зрозумілий і доступний спосіб зберегти і примножити кошти. Розглянемо два варіанти розміщення — депозит в доларах США і депозит в гривні.

Український індекс ставок депозитів фізосіб в доларах США на 12 місяців становить 3,15% річних. Максимальна ставка, яку вкладники сьогодні можуть отримати в українських банках за доларовими депозитами, становить 5,5% річних — таку дохідність пропонують Форвард Банк, Місто Банк, Альянс Банк, Комінвестбанк та Банк Січ. Максимальна ставка в євро також 5,5%.

Читайте також: Форвард вирвався в лідери: депозитний огляд ставок найбільших банків

Депозит і в гривні дозволить заробити більше. Якщо у вас на руках були готівкові долари, то обміняти їх на гривню можна без комісій. Але якщо гроші зберігаються в безготівковій формі на поточному рахунку, то банк може утримати комісію за конвертацію. Її розмір потрібно уточнювати в своєму банку.

За даними Українського індексу ставок депозитів фізосіб, середня дохідність гривневих депозитів на 12 місяців становить 15,51% річних. Максимальна ставка розміщення в гривні, яку можуть запропонувати українські банки, становить 18,00 -18,5% річних. З такою дохідністю можна розмістити кошти в банку Земельний капітал, банку Альянс і банку Січ.

На що слід звернути увагу гривневим вкладникам

Зазвичай банки готові найдорожче платити за довгі депозити (на 12 місяців і більше) без можливості поповнення або дострокового зняття коштів з виплатою відсотків в кінці терміну.

Але можуть бути нюанси. Наприклад, на даний момент банки пропонують більш вигідні ставки за короткостроковими депозитами — на 3-6 міс. Наприклад, максимальна ставка за 3- і 6-місячними вкладами досягає 18% річних, на 12 місяців — 17,75%. Банки не хочуть дорого залучати «довгі» гроші, оскільки сподіваються на подальше зниження облікової ставки НБУ. Вони розраховують, що в майбутньому зможуть залучати ресурс за нижчими цінами. З огляду на політичну та економічну невизначеність в країні, «Мінфін» поки що радить вкладатися на період до 6 місяців.

Читайте також: Депозити в гривні дешевшають: депозитний огляд ставок невеликих банків

Переваги:

  • Досить висока дохідність гривневих депозитів;
  • Простота оформлення. Оформити депозит можна в будь-якому відділенні банку або онлайн у зручний час.
  • Надійність. Депозити до 200 тисяч гривень включно гарантує ФГВФО. З огляду на те, що $1 тисяча сьогодні дорівнює приблизно 26 тисячам гривень, такий внесок буде повністю захищений. У разі визнання банку неплатоспроможним, вкладникові достатньо звернутися до Фонду гарантування і його кошти будуть перераховані в інший банк, де у нього відкритий рахунок.

Недоліки:

  • Зв'язування коштів. Гроші з банку не можна забрати до закінчення терміну депозиту.
  • Оподаткування. З доходу, отриманого від розміщення депозиту, доведеться сплатити податок на доходи за ставкою 18% + 1,5% військового збору. Тобто якщо розмістити депозит в доларах США під 5,5% річних, то реально вкладник отримає дохід, що відповідає ставці в 4,43% річних. При розміщенні вкладу в гривні під 15,51% річних ефективна ставка дохідності складе всього 12,49% річних, а при розміщенні під 18,5% річних — 14,9% річних.
  • Незахищеність вкладів понад 200 тисяч грн.
  • Вірогідність нав'язування додаткових послуг. Іноді при оформленні депозиту банк пропонує супутні продукти — платіжні карти, страховки тощо. Є ризик, що тарифи з їх випуску або обслуговування з'їдять частину відсотків за депозитом.

Читайте також: Долар VS гривня. При якому курсі депозит в гривні буде вигідніше валютного.
 

Отримати бонус до депозиту дуже просто! Для цього потрібно взяти участь в програмі БОНУС до депозитів. Оформіть вклад через «Мінфін» в одному з цих банків: Універсал Банк, Глобус, Альянс, Форвард Банк, OTП Банк, Скай Банк, Банк Січ, Агропросперіс Банк, Альфа-банк, Кліринговий Дім, ПУМБ. Оберіть банк та отримайте бонус!

Варіант №3. Кредитні спілки

Кредитні спілки також дозволяють непогано заробити на вкладах. Є ряд нюансів, які слід врахувати при розміщенні вкладу в кредитній спілці. На ринку зараз працює 358 таких установ, але ліцензії на залучення депозитів має не більше 100 з них. Решта працюють тільки з пайовими внесками своїх членів. Але для того, щоб розмістити депозит, в будь-якому випадку доведеться стати його членом.

Переваги:

  • відсоткові ставки за депозитами тут вищі, ніж в банках. Найбільші КС пропонують розмістити депозит під 20-25% річних. Але щоб отримати таку ставку, доведеться оформити вклад на великий термін — від 2 до 4 років. Але і при розміщенні депозиту на короткий термін можна отримати дохідність вище банківської — в КС «Вигода» депозит на 6 місяців принесе 19% річних.

Ставки за депозитами топ-15 КС за розміром депозитного портфеля

Назва кредитної спілки

Депозитний портфель, млн. грн.

Максимальна ставка, % річних

Особливості вкладу

Вигода

43,5

19%

За вкладами на 6 місяців

Зліт

34,35

20,90%

за вкладами на 18 міс.

Перший Всеукраїнський КС

25,24

19%

за вкладами 16-18 міс.

Кредит Союз

24,85

20%

за вкладами від 15 міс.

Бебко Фінанс

24,77

25%

за вкладами на 48 міс.

Бойковщина

22,94

17%

за вкладами на 24 міс.

Анісія

22,88

19%

за вкладами від 13 міс.

Косовcька

22,34

33%

за вкладами на 72 міс.

Єднання через Природний Закон

20,94

19%

за вкладами на 36 міс.

Оберіг

17,55

16%

за вкладами від 6 міс.

Профсоюзна скарбниця

13,82

23%

за вкладами на 60 міс.

Харківська Каса Взаємодопомоги

13,53

18%

за вкладами на 24 міс.

Капітал

13,12

18%

за вкладами на 12 міс.

Самопоміч

12,90

21%

за вкладами на 36 міс.

Святий Мартін

9,25

23%

за вкладами на 24 міс.

Недоліки:

  • відсутність державних гарантій. У випадку банкрутства КС, Фонд гарантування не повертає їх вкладникам депозити, навіть в межах суми 200 тис. грн.
  • Оподаткування. Як і у випадку з банками, з доходу за депозитом в КС доведеться сплатити 18% податку на доходи фізосіб + 1,5% військового збору.
  • Відсутність широкої філіальної мережі та «закритість». Спілки створюються, як правило, за територіальним або галузевим принципом, тобто об'єднують жителів одного міста або робітників одного підприємства. Тому клієнт «з вулиці» не завжди може скористатися послугами кредитної спілки, яка йому сподобалася. 

Читайте також: 30% річних в кредитній спілці: чи варто ризикнути

Варіант №4 — Інвестування через P2платформи

Ринок Р2Р кредитування в Україні представлений декількома майданчиками. Серед них AFA, Fin hub, Mocash, Royal Standard Group. Всі вони пропонують розмістити кошти з дохідністю від 20% річних. По суті, інвестор обирає напрямок інвестування — підприємство або підприємця — і дає йому цільову позику. При цьому Р2Р майданчик бере на себе зобов'язання юридичного супроводу угоди, перевірки документів та фінансового стану позичальника, а також обіцяє допомогти повернути гроші, якщо позичальник не сплатить борг у термін.

Переваги:

  • Простота. Щоб інвестувати в проекти малого та середнього бізнесу або в бізнес приватного підприємця на Р2Р платформах досить зареєструватися на сайті і обрати підприємство, якому ви готові судити свої гроші. Мінімальна сума інвестиції — 500 грн.
  • Висока дохідність. Заявлена ​​дохідність стартує від 20% річних. За деякими проектами вона може досягати і 36% річних при терміні розміщення до 18 місяців.

Недоліки:

  • Ніяких гарантій. Кредитування через Р2Р платформу — це, по суті, те ж саме, що дати в борг сусідові. Ніяких гарантій, що він витратить ці гроші з користю і поверне їх у термін. Хоча в деяких випадках платформи пропонують інвесторам скористатися послугою страхування фінансових ризиків неповернення позики. Але коштувати це буде близько 1-5% від суми інвестиції, що значно знижує її дохідність. До того ж, далеко не факт, що в разі чого, страхова компанія відшкодує втрати інвестора.
  • Юридична невизначеність. Ніякого особливого нагляду за роботою майданчиків P2P-кредитування в Україні немає. Як правило, оператори мають ліцензію Нацкомфінпослуг і є фінансовими компаніями, але не завжди. Дані про реєстраційні документи є тільки на сайті Finhub і Royal Standard Group. Звітність, яка підтверджувала б їх фінансовий стан, на сайтах фінкомпаній відсутня. Не публікує її й Нацкомфінпослуг.

Читайте також: Від людини до людини: що відбувається з P2P-кредитуванням в Україні

Регіна Дацюк

Коментарі - 83

+
+63
Юрий Новокрещенов
Юрий Новокрещенов
22 липня 2019, 8:58
#
П.1. Вместо использования ячейки - можно просто закинуть деньги на счет (без депозитов). Тем самым избежать затрат на хранение.
+
0
Регина Дацюк
Регина Дацюк
22 липня 2019, 9:07
#
А комиссия за обслуживание в банке есть?
+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
22 липня 2019, 9:09
#
Обычно за обслуживание текущего счёта нет комиссий.
+
0
Юрий Новокрещенов
Юрий Новокрещенов
23 липня 2019, 12:10
#
По разному, но к примеру Приват - не берет за обслуживание счетов.
К тому же никто не мешает Вам закидывать в плюс на счет Вашей кредитной карты.
+
0
Barreto
Barreto
22 липня 2019, 9:38
#
Как правило, в банковских ячейках хранятся суммы слегка больше 200к грнвен.
+
0
Denys Cheshnevskyi
Denys Cheshnevskyi
22 липня 2019, 9:56
#
В таком случае придется заплатить 0,5 - 1 % за зачисление или обналичивание в будущем своих средств.
+
0
Zed99992
Zed99992
22 липня 2019, 10:10
#
В ощаде - нет
+
0
Юрий Новокрещенов
Юрий Новокрещенов
23 липня 2019, 12:12
#
Опять же все зависит от банка и продукта которым Вы пользуетесь.
Но в большинстве случаев таки 0,5% Вам придется отдать.
+
0
Andrey M
Andrey M
23 липня 2019, 12:34
#
На рахунках 2620 «До запиту» банки також нараховують % ставку. ЇЇ розмір в середньому 8-10%. більшість банків за зняття готівки з даного рахунку не беруть жодних комісій.
+
+12
nikshe
nikshe
23 липня 2019, 11:14
#
Счёт однозначно хуже депозита. Плюсов два - не украдут (и то не факт) и можно забрать в любое время, но деньги не работают, а тупо обесцениваются. А если мы говорим про доллары, то счёт-депозит в нашем государстве ещё та лотарея. Уже проходили в 2014ом году, НБУ разрешает снимать по 3000 грн в день. И чтоб забрать свой депозит на 10000$ ходишь в банк как на работу (100 рабочих дней). Спасибо не надо.
+
+15
bonv
bonv
23 липня 2019, 11:25
#
В связи с мировым финансовым кризисом прекращена выдача Нобелевских премий - деньги, оставленные Альфредом Нобелем, невозможно снять с депозита:)..

+
0
Юрий Новокрещенов
Юрий Новокрещенов
23 липня 2019, 12:18
#
А вот тут уже кто и как для себя решает.
Однозначно, что когда начинает трусить банки, то НБУ в первую очередь запрещает выдавать ДЕПОЗИТЫ.
Согласен, что на счету деньги не работают, но и риски меньше, чем при депозите, и при ячейке (но ячейка хороша своей конфиденциальностью - отсюда и минус: обокрали отделение банка, до свидания сбережения).
НО! Есть счета где деньги работают: Приват/Моно на положительный остаток по счету в конце месяца таки закинут % (правда Приват в виде бонусов своих). Не такой высокий как при депозитах, но все же.
+
0
Andrey M
Andrey M
23 липня 2019, 12:37
#
На рахунках 2620 типу «Ощадний» (вільне поповнення та зняття коштів без прив"язок до термінів) більшість банків нараховують % ставку. ЇЇ розмір в середньому 8-10%. Також більшість банків за зняття готівки з даного рахунку не беруть жодних комісій.
Сам користуюся такою послугою від ОТР, там 8% річних на залишок та жодних комісій за зняття
+
0
Юрий Новокрещенов
Юрий Новокрещенов
23 липня 2019, 13:05
#
А что у Вас за карта/пакет в ОТП? Что это за продукт?
+
0
Andrey M
Andrey M
23 липня 2019, 13:28
#
Депозит «Акційний вклад з вільним зняттям та поповненням «Доступні гроші»»/
Можливе поповнення:
Так
Можливе часткове зняття:
Так
Договір закрито:
Ні
Процентна ставка:
9%
+
+68
alex859
alex859
22 липня 2019, 9:40
#
Вариант инвестиций в криптовалюты опять не упомянули.
+
+221
Barreto
Barreto
22 липня 2019, 9:49
#
И в игровые автоматы, уровень защищенности активов примерно тот же
+
+149
bonv
bonv
22 липня 2019, 15:53
#
Кожному своє…
Вопрос директору банка:
— Почему у вас такие низкие депозитные ставки, не покрывающие даже инфляцию?
Ответ:
— Потому что большинство наших вкладчиков даже не знает, что это такое…

+
+15
Tisha ™
Tisha ™
22 липня 2019, 20:13
#
+++
+
+42
Tisha ™
Tisha ™
22 липня 2019, 20:14
#
«И в игровые автоматы, уровень защищенности активов примерно тот же»

+++ :)
+
+74
Captain  Cisco
Captain Cisco
22 липня 2019, 9:49
#
Потому что это не инвестиция.
+
+33
Tisha ™
Tisha ™
22 липня 2019, 11:42
#
Инвестировать в крипту следует только в бычьем рынке. Но явного возврата в это состояние пока не наблюдается. И да - постоянно держать ситуацию под контролем. Денно и нощно... А это напряжно. :)
+
0
alex859
alex859
22 липня 2019, 12:50
#
Также можно инвестировать после обвала известных криптовалют процентов на 15-20 за день. После такого обычно следует рост минимум на 5% за пару дней.
+
+39
Tisha ™
Tisha ™
22 липня 2019, 15:35
#
Торговать коррекции - опасное дело...
+
+15
bonv
bonv
22 липня 2019, 15:46
#
Але і заробіток не рівня депозитам:)
+
+15
Tisha ™
Tisha ™
22 липня 2019, 17:19
#
Это вопрос рисков. Что хорошо для спекулятивного трейдинга, не всегда оправдано в инвестициях.
+
0
Oleksa75
Oleksa75
22 липня 2019, 21:57
#
Мое скромное ИМХО на такой сумме самое оптимальное применение - скальпить CDF на индексы. Сейчас Tisha меня побьет, но давайте посчитаем:
DAX30 CFD - размер контракта 25
Плечо 1:400
Размер лота - 0.1
Маржинальные требования на э тот лот забирает -$86.61
Страшно - работаем 0.01 лот ($8.61). На CFD на фьючерсы комиссии и свопов нет.
Входим лонг - 12257; Выходим - 123303; Профит - $129.57
Входим шорт (хеджируемся) - 13333; Выходим - 12257; Профит - $214.07
Итого $343.64, что составляет 34.364% за несколько часов.
---
В принципе, нормально ) Индексов много, и таких «телодвижений» в день достаточно много.
А если новости или Твит от сильных мира сего - бывает еще интереснее.
+
+35
Tisha ™
Tisha ™
22 липня 2019, 22:40
#
Зачем же бить? Всякие торговые стратегии имеют право на жизнь. Why not?

Но, как показывает практика (и мой опыт наблюдения за скальперами) на быстрых активах скальперы долго не живут.  ;)  Живут весело, но, повторяю, недолго.

P.S. На самом деле, скальпинг одна из самых сложных торговых стратегий. И реально выжить там могут только серьезные профи. Ну а лот 0,01 - это только поиграться, не более. И тут «убитых» не бывает. Впрочем, как и наживших состояние...

ИМХО, конечно... ;)
+
+5
Tisha ™
Tisha ™
22 липня 2019, 22:41
#
P.S, И совсем не обязательно скальпировать сверхбыстрые и сверхволатильные активы. Есть и другие возможности... ;) Опять же - ИМХО.
+
0
Oleksa75
Oleksa75
23 липня 2019, 0:29
#
А например? На Ваше ИМХО? :) EurBond поспокойнее будет, или нет?
+
+5
Tisha ™
Tisha ™
23 липня 2019, 8:49
#
Евробунд не могу назвать маловолатильным. Из европейских облиг под такое определение попадают скорее Бобл и Шатц.

Но скальпинг не обязателен для торговли в моноактиве. Можно пробовать различные спреды или то, что я называю хеджем. Т.е. одну облигу купить, а другую продать.
+
+19
user mf
user mf
23 липня 2019, 0:52
#
Серьезные профи никогда не сидели и не сидят на скальпинге - там уже давно примостились сверхскоростные роботы на нейро-сетях... и пацаны молодые которым подолбить охота!
+
0
Tisha ™
Tisha ™
23 липня 2019, 8:46
#
+++ - для скоростных активов.

Но есть скальпинг и в маловолатильныхактивах, где ставка делается на предсказуемое минимальное изменение цены + объемы позиции.
+
0
bonv
bonv
23 липня 2019, 23:00
#
Чем отличается инвестор от спекулянта?
Спекулянт покупает дешево, а продает дорого, а инвестор покупает дорого, а продать не может вообще.:))))
+
+27
GRNG
GRNG
23 липня 2019, 9:34
#
Але це вже далеко не інвестиція, а трейдинг, що є кардинально різними речима
+
0
Oleksa75
Oleksa75
25 липня 2019, 21:16
#
Ну, чому ж не інвестиція? Ви вкладаєтесь в якийсь актив (золото, чи нафта, чи ті ж самі валюти). До прикладу, купляєте JPY чи продаєте TRY - вам кожного дня будут ще й «капати» свопи. Ви на свої гроші купили чужі гроші, якость так. Якщо мова суто про 1К USD, звісно, ні про яку нерухомість чи ОВДП мова йти не може. Банк - ненадійно та мало. На мій погляд, для такої суми денний трейдинг саме вдале рішення. Гляньте на сьогоднішні графіки у зв'язку з рішенням ЄЦБ та промовою Драгі - це ж казка :))) І цю тисячу ви «розгоняєте» до потрібної суми. До прикладу, з попереднього дня залилився прибуток +$343.64. І Ви її «переінвестуєте» в той же актив, тобто працюєте не с 0.1 лот, а вже з 0.2 і так далі.
+
+20
GRNG
GRNG
29 липня 2019, 15:09
#
Графіки вивчав і вивчаю вже більше 13 років) Говорите про «розгон»? Ану подумайте, чи торгували ви б з такими ж ризиками мільйоном доларів? А 10? Ви мені про короткострокову торгівлю на форексі, а я вам про довготермінові інвестиції :)Інвестиції і спекуляції – це дві кардинально різні речі.
Сутність інвестицій – вкладення на довгий проміжок часу (моя думка 5+ років) в активи, які приносять прибуток – бізнес, акції, чи мої улюблені ETF)) та, фактично, розраховані на ріст вартості. А от сутність спекуляцій (про які ви говорите) – це короткотермінове вкладення в активи, виключно з метою їх перепродажі і отримання прибутку від росту чи падіння цін. Зазвичай, інвестиції не передбачають активних маніпуляцій з капіталом, лише доволі рідкі операції, а от трейдинг (спекуляції) – це вже активне управління. Окрім того, люди, які не зіштовхувались в своєму житті із біржою – зазвичай не зможуть показати стабільних плюсових результатів навіть в короткотерміновому проміжку часу, не говорячи вже про роки. Більше того, навіть професіонали не завжди можуть показувати стабільні позитивні результати при активній торгівлі. Пам’ятаєте 10-річну суперечку Баффета на 1 млн. з управляючими хедж-фондів і яким був результат? (https://blog.solidum.capital/three-very-important-lessons-to-learn-from-warren-buffetts-1-million-bet-7111b3368f11) А от із простим пасивним інвестуванням справиться багато хто. Хоча погоджусь, тут 1 тис. зелених не обійдешся :)
+
0
GRNG
GRNG
29 липня 2019, 15:09
#
Тому, підсумовуючи, я не проти трейдингу, а навіть за, але не вважаю його вдалим варіантом вкладень, тим більше для більшості (99%?))) людей.
+
+12
Tisha ™
Tisha ™
29 липня 2019, 16:58
#
+++
Я бы сказал про инвестора так: Задача - найти недооцененный актив и вложиться в него на длительный срок на ожиданиях роста его цены.

P.S. Есть такая старая шутка:
- Как отличить трейдера спекулянта от инвестора?
- Если твоя позиция в прибыли - ты спекулянт. Если в убытке - ты инвестор.
+
+15
GRNG
GRNG
30 липня 2019, 9:51
#
:)))
Як казав Марк Твен - від спекуляцій на біржі варто утриматись в двох випадках: коли у вас немає грошей і коли вони у вас є)))
+
+35
Tisha ™
Tisha ™
30 липня 2019, 10:04
#
:)
На самом деле, для торговли на бирже опасны всего несколько дней. Это понедельник, вторник, среда, четверг и пятница. Остальное время безопасно.

P.S. Крипты не касается. :)
+
0
Andrey M
Andrey M
30 липня 2019, 10:08
#
+15:) ) )
+
+117
bonv
bonv
22 липня 2019, 15:50
#
А я вкладываю деньги в водку! Где еще получишь 40%???:))))))))))))))))))))))

+
+15
Tisha ™
Tisha ™
22 липня 2019, 17:20
#
Да хоть в коньяк или виски! :) Тех же 40%. Можно и в текилу, правда там чуть ниже - 38% обычно.
+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
25 липня 2019, 23:19
#
В самогон 50+% нужно вкладывать.
+
0
bonv
bonv
23 липня 2019, 12:20
#
В настоящее время большинство людей считают, что лучшими «рискованными инвестициями» по-прежнему будут инвестиции в акции. В результате мир долгое время привлекается в активы с низкой ожидаемой доходностью. Я думаю, что они вряд ли будут хорошими инвестициями, и лучшими станут те, которые преуспевают тогда, когда стоимость денег обесценивается, и есть значительные внутренние и международные конфликты — такие как золото.
https://coinspot.io/analysis/legendarnyj-investor-rej-dalio-preduprezhdaet-o-smene-paradigmy-i-rekomenduet-pokupat-zoloto/
+
+26
Captain  Cisco
Captain Cisco
22 липня 2019, 9:50
#
Написали бы прямо-отнести деньги на депозит,т.к вкладывать их не во что.
С депозита хоть не украдут. Вот и вся инвестиция.
+
+15
Tisha ™
Tisha ™
22 липня 2019, 15:35
#
«С депозита хоть не украдут.» - да ладно! :)
+
+8
bonv
bonv
23 липня 2019, 13:33
#
Он открыл счет в банке и стал откладывать на черный день.
Через 10 лет черный день настал: банк разорился...:) .
+
+15
bonv
bonv
22 липня 2019, 15:45
#
Розводять народ на депозит:)
+
+15
TheMilk
TheMilk
22 липня 2019, 9:58
#
Это как в том еврейском анекдоте: «… как не ложись, все равно вы***т»
+
0
squeez
squeez
22 липня 2019, 10:50
#
Статейка конечно обширная но можно было ее ужать, я даже до конца не прочитал, потому что понятно мне и так что 1к зелени проще вложить в ГРН и в банк, особо защищать 1к не стоит, а вот если 10к зелени , ситуация практически та же , ОВГЗ не так легко доступны физ лицам, все что свыше 20-ки зелени уже можно подумать от недвижимости, в обл центрах, в Киеве наверное смарт за эти деньги , или же докопить до 30к, тогда можно и в Киевах что-то брать. у нас то вариантов не много, в Акции - денег не так много, так же и с ОВГЗ, остается депозиты или недвижимость
+
+56
Barreto
Barreto
22 липня 2019, 10:53
#
По-моему тут же была аналитика, что недвижимость дешевеет который год подряд, плюс коммуналка - получается так себе инвестиция
+
0
squeez
squeez
22 липня 2019, 13:40
#
Недвижимость отнюдь не дешевеет, особенно в обл центрах, это в любом случае хорошее вложение сходя из того что потом его можно сдавать в аренду и будут профиты в любом случае
+
+31
Captain  Cisco
Captain Cisco
22 липня 2019, 15:38
#
Недвижимость не дорожает,а с учётом демографической ситуации она ещё и переоценена. Ещё в Киеве можно рассчитывать на аренду. А даже в крупных областных центрах кроме Львова тоже инвестиция весьма сомнительна.
Для себя может и стоит брать. Но это уже не инвестиция в таком случае.
+
+15
squeez
squeez
22 липня 2019, 18:03
#
Ну так с области же едут в центры, учится, работать, идет урбанизация, в селах уже делать давно нефиг, в Агросекторе все сейчас механизируется, люди так сильно не нужы
+
+30
bonv
bonv
22 липня 2019, 15:49
#
Банки  успешно внедряет нанотехнологии. Процентные ставки по депозитам становятся все незаметнее:)))

+
+15
squeez
squeez
22 липня 2019, 18:04
#
Значить и деньги будут забирать люди )
+
+15
bonv
bonv
22 липня 2019, 18:44
#
По состоянию на 1 июля сумма вкладов физлиц в украинские банки составила 451,9 млрд грн., что на 14,1 млрд грн. больше, чем было в предыдущем месяце, сообщает Фонд гарантирования вкладов физлиц (ФГВФЛ). При этом из общей суммы вкладов 256,5 млрд грн. делались в национальной валюте, а 195,5 млрд грн. – в иностранной.
+
0
frank007
frank007
22 липня 2019, 13:08
#
Ну такое...
+
+30
bonv
bonv
22 липня 2019, 15:44
#
Кубишка то є матрац і банка 3 л - віддає перевагу більшість населення України...
+
+67
bonv
bonv
22 липня 2019, 15:48
#
На международной выставке банкоматов японцы презентуют новую, продвинутую модель.
Аппарат читает мысли клиента и выводит их на экран.
Журналистам предложили протестировать:
англичанин прислоняет палец к сканеру, на экране надпись - «сейчас бы дом в пригороде Лондона купить»;
американец - «сейчас бы новый джип приобрести»;
русский прислоняет палец к сканеру, на экране надпись - «ничего», второй раз слегка ударяет - «ничего», третий раз бьет кулаком, на экране надпись - «сейчас ногой долбану»... 

+
+15
uvellir
uvellir
22 липня 2019, 21:43
#
На 1к$ безопасней купить 1 асик майнер для BTC и греть дом. При понижении курса будет майнить больше, при повышении- рентабельность превышает 100% годовых. Работать может как и компьютер лет 10 точно. А экономия на отоплении окупит себя при любом курсе в плюс
+
0
Андрей Иванов
Андрей Иванов
23 липня 2019, 9:21
#
Откройте лучше серию статей - где взять эти деньги, а как ими распорядиться тут Вам каждый может такие статьи написать, что ахнете.
+
0
Barreto
Barreto
23 липня 2019, 9:53
#
Можно, например, поработать...
+
+15
Андрей Иванов
Андрей Иванов
23 липня 2019, 9:58
#
Смотрю на тех кто много работает, можно сказать по рабски работают, а кошельки у них пустые, какие там инвестиции. В нашей стране можно вывести четкую зависимость, чем больше человек работает, тем на меньшей социальной ступени он находиться или вынужден находиться.
+
0
Юрий Новокрещенов
Юрий Новокрещенов
26 липня 2019, 11:24
#
Это не только у нас. Выше доход - выше статус - другие горизонты. Это уже другого формата труд.
Вечный вопрос почему шахтер дня не видит и жизнью рискует и копейки получает, а очкарики (офисный планктон) джинсы протирают перед монитором и под кондиционером - и доход повыше будет (утрирую, но как-то так).
+
+15
bonv
bonv
23 липня 2019, 10:01
#
Мова тільки про 1 тис баксів... Такі гроші не важко заробити..
+
+39
bonv
bonv
23 липня 2019, 11:31
#
Наши люди не дураки, и когда им предлагают 60-70 процентов годовых, понимают, что это чистой воды кидалово.
Но когда предлагают 200 процентов - все-таки не выдерживают и несут...:)...
+
0
bonv
bonv
23 липня 2019, 14:17
#
Совет дня: Храните деньги в сберегательном баксе!:)))))
+
0
Phaha
Phaha
23 липня 2019, 15:09
#
А чего крипту не вспомнили? В битке бы только с начала 2019 выхлоп 170% составил бы)))
+
+14
Andrey M
Andrey M
23 липня 2019, 16:33
#
А чому ви не згадали про початок 2018? 
От там би «вихлоп» був:) ) )

Вище вже писали, з таким успіхом можна вказати як приклад того, хто купив Лото Забаву та виграв джек-пот. Ось де рентабельність ! :) ) )
+
0
Phaha
Phaha
23 липня 2019, 17:02
#
Нуууу, это же смотря, что в начале 2018. Если человек продался - супер, а если взял биток по ~$20к, то ему бы лучше не соваться в инвестиции, и действительно хранить максимум в банке денюжку) 

А по поводу джекпота, тоже согласен. С другой стороны, если поглядеть на исторические данные, тот же биток постоянно в росте, а каждое падение рано или поздно отыгрывается. Опять же, не топлю за крипту, но факт есть фактом, кто скупался на низах, нормально вывел, если не сильно жадным был.
+
+15
Maleficarum
Maleficarum
23 липня 2019, 17:14
#
На  штуцер  зелени  пробивайте  знакомства  в  ломбардах  и откупайте  зависоны   По  объявкам  штудируйте-  кто чего  из  золотишка  носильного ( не  банковского)  продаёт..  (  Ну  тут  надо  спецом   быть  дабы  не  вляпаться  в  фэйк)  Ещё есть  тема..   Нумизматика. Смотрите  серебро  монетное.  Оно  всегда    ликвидно. И  сбережения  целы  и  «инфляция»   не  съест..
+
+15
Maleficarum
Maleficarum
23 липня 2019, 17:32
#
Ну  а  если  есть  силы  и  желание  неуёмное-  то  металлоискатель в  руки  и вперёд  в  «поля  и леса» Железо искать. ( Накопаете  «рариков» ежели то   бонус  приятный) Сейчас  уже  все  копатели  обычное  железо  ищут Потом- его в  пунктах  реализуют. Корч с прицепом  по   типу  «Жигулей» или «Москвича»  Вся  инвестиции    менее  указанной   суммы   станет..  Выхлоп на  железе- есть.
+
+12
squeez
squeez
24 липня 2019, 21:58
#
Уже завожу четверку , а она что-то ВИ ВИ ВИ ВИ ВИ ВИ ВИ ВИ ВИ ВИ ВИ , че-то не заводится! ану подтолкни!!
+
0
TheMilk
TheMilk
25 липня 2019, 7:53
#
Должно быть ДЫР ДЫР ДЫР УУУУУУУУУУУУУУУУУУУ
+
+12
Tisha ™
Tisha ™
25 липня 2019, 8:09
#
Дыр, дыр.. только после кх, кх, кх... :)
+
+20
Andrey M
Andrey M
25 липня 2019, 10:28
#
ДЫР ДЫР ДЫР подсос до упора і УУУУУУУУУУУУУУУУУУ - це Москвіч:)
А у Жигулів - стартер запускає Жих-жих-жих-жих, кх, кх, кх УУУУУУУ:)

Пам"ятаю бо у батька було і перше і друге чудо радянського автопрома:)
+
0
squeez
squeez
25 липня 2019, 22:25
#
Сколько нас тут знатоков «метала» :D
+
0
Tisha ™
Tisha ™
26 липня 2019, 8:11
#
А теперь уже «хэви металла»! ;)
+
0
NetDeneg
NetDeneg
3 січня 2020, 13:52
#
Ого... Здесь говорят о целой 1000$ а пол страны ищет как заработать эту 1000. Вторая половина ищет куда вложить один 1$ и иметь выхлоп в один лям))
+
0
NetDeneg
NetDeneg
16 січня 2020, 18:58
#
Вот что я услышал о P2P для зайомщиков, а именно о «Finhub». В это месяце человек решил взять кредит в данной структуре, зарегался предоставил доки и нужно было подождать звонка от представителя. Так как были праздничные выходные, с ним связался представитель «Finhub» через два дня. Но уже на этот момент человек не нуждался в кредите и ответил что уже не актуально. И тут через несколько дней, несколько звонков с закрытым номером (неизвестным) один был принят, в каком говориться, вы заказывали деньги на карту нажмите цифру 1. Но! Ведь было сказано, что уже не актуально ещё несколько дней назад. Главное что до регистрации в «Finhub» никто никогда не звонил взять некую сумму дн-средств по тел нажав на цифру. А если бы поднял трубку ребенок и нажал на циферку?! Был бы не известный кредит какой вылез через несколько месяцев с хорошим долгом. Было написано в их службы поддержки, но ни ответа ни привета. Вывод! После такой схемы работы «Finhub» к ней нет доверия и не будет. Так кто же будет туда инвестировать, если не будет зайомщиков?! Никто!:)
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися