Мінфін - Курси валют України

Встановити
5 вересня 2019, 10:59

Кого беруть на роботу Google та IBM

Загальноприйнята система освіти втрачає ефективність. Настільки, що однією з причин наступної економічної кризи може стати крах освітньої системи.

Дмитро Вольф, система освіти
фото: 24tv.ua

Психолінгвіст і соціальний технолог Дмитро Вольф розповів у Facebook, чому західні студенти вже зараз відмовляються платити гроші за знання, які швидко застаріють і нічим не допоможуть у майбутній професії.

Західна система освіти тримається на кредитних коштах. Середній чек на вищу освіту в Європі та США від 70 до 250 тис. доларів. Найчастіше це кредитні гроші, тобто освіта певного роду інвестиція в майбутнє.

Раніше між студентами та навчальними закладами укладалась чесна угода. Студенти інвестували гроші в освіту, а ВУЗ гарантував повернення фінансів через 3-7 років після вручення диплома, оцінюючи середні зарплати випускників.

Але в 2019 році близько 40% усіх американських студентів відмовилися виплачувати власні кредити за навчання. Студенти Гарварду і інших лідерів шанхайського рейтингу вважають, що до моменту одержання диплому будуть профнепридатними. Причина цього — величезна швидкість оновлення знань.

Досі і в Україні живе стереотип про те, що без вищої освіти нікуди не візьмуть. Насправді навички вирішують все. Програма освіти застаріла ще років 20 тому. І слова «без мого предмета ти ніким не станеш» вже нічого не означають.

З 2019 року Google, Apple, Hilton, Starbucks, Bank of America, IBM і десятки інших компаній відмовилися від вимоги формальної освіти при наймі на роботу.

Що робити нинішнім студентам

Звернути увагу на топові вузькопрофільні проекти. Наприклад, Experience Praxis group, General Assembly або Minerva. Вони створюють цілі освітні інфраструктури, де дають актуальні знання і практичні навички. Відповідно, ймовірність працевлаштування у провідних компаніях підвищується.

Володарям наукового ступеня слід бути готовими до регулярного підтвердження своєї компетенції. Є висока ймовірність, що з 2023 року її доведеться відстоювати раз на пару років.

Коментарі - 7

+
+35
Буква Ґ
Буква Ґ
5 вересня 2019, 11:05
#
Берут криворуких лохов судя по их последних поделиях
+
+21
Буква Ґ
Буква Ґ
5 вересня 2019, 11:06
#
Нескушные фреймверки типа жареной обезяны это не знания, а просто еще 1 тупиковое развитие
+
+51
vladymyrkiev
vladymyrkiev
5 вересня 2019, 14:06
#
Высшее образование даёт базу. В дальнейшем всё равно придётся учиться постоянно, чтобы быть в тренде. И что важно - в статье идёт подмена понятий знания и навыков.
+
0
lika197
lika197
5 вересня 2019, 14:29
#
IBM - старый динозавр
Гугл - слоган «не делайте зло», кроме того, чтобы зарабатывать
+
+13
Qwerty1999
Qwerty1999
6 вересня 2019, 0:05
#
«Психолингвист и социальный технолог Дмитрий Вольф»

Обычный балабол, который так ничему и не научился, кроме как балаболить.
Хотя балаболить - это есть основная функция социального технолога.

+
0
Bux Rus
Bux Rus
6 вересня 2019, 11:38
#
Образование больше учит как получать знания, как пользоваться информацией  для получения знаний и применения их. После получения диплома некогда небыло супер специалистов, ани потом всеравно доучивались на практике но уже имели базовые знания, и умели искать и пользоваться информацией и справочника итд
+
+1
AllexL
AllexL
6 вересня 2019, 12:02
#
«Вышка» тренирует нейросети мозга, расширяет кругозор, повышает уровни абстракции. Можно пройти этот путь и самому, но многие ли способны на такое? Имхо, единицы. 
И привычка учиться - укрепляется тоже в ВУЗе
p.s. Это при условии, что студент учится....
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися