Мінфін - Курси валют України

Встановити
Money4You
Зарегистрирован:
18 листопада 2019

Последний раз был на сайте:
15 квітня 2024 о 18:08
Money4You — Удобное онлайн кредитование
21 грудня 2020, 16:32

Як вибрати МФО для онлайн-кредитування?

Попит на онлайн-кредити на карту серед громадян України призвів до швидкого зростання кількості мікрофінансових організацій (МФО), які розрізняються між собою надійністю, якістю послуг і вимогами до позичальників. Швидкі кредити займають сьогодні лідируюче місце за кількістю та обсягом кредитування в країні. Як же пересічному споживачеві розібратися в різноманітті сервісів кредитування, щоб отримати позику на вигідних умовах, без зайвих переплат і не потрапити до рук шахраїв?

Про що повинен знати позичальник?

Для того щоб ефективно скористатися фінансовою послугою, споживач повинен розуміти, які фактори необхідно враховувати при виборі кредитора. Де ж позичальник може знайти необхідну об'єктивну інформацію про діяльність МФО? Джерелом відомостей є перш за все сайт компанії-кредитора, офіційні сайти НБУ (головний регулятор діяльності МФО), різні професійні сайти, що збирають і аналізують інформацію про діяльність фінустанов. «Саме повнота і прозорість інформації про послуги кредитування, що надається клієнтові при подачі заявки і оформленні онлайн-кредиту в Money4You, дозволяє зберегти довіру і сформувати лояльність позичальника до компанії і, тим самим, зміцнити її становище на ринку фінпослуг», — вважає Олег Кузьмінов, директор мікрофінансової компанії Money4You.

Прийнявши рішення про кредитування, необхідно розглянути мінімум 5-7 пропозицій, порівнюючи їх за певними характеристиками.

Критерії вибору МФО

  1. Законність діяльності. Надання фінансових послуг (в тому числі мікрокредитування) контролюється державою в особі НБУ. Для здійснення своєї діяльності МФО зобов'язана отримати ліцензію і бути зареєстрована в Реєстрі фінустанов (Комплексна інформаційна система на сайті НБУ) і в Єдиному держреєстрі юросіб та фізосіб-підприємців (на сайті Мінюстиції). Інформація доступна для будь-якого споживача і в обов'язковому порядку повинна знаходитися на сайті МФО (номер ліцензії; серія і номер свідоцтва про реєстрацію), в іншому випадку мати справу з компанією небезпечно, тому що можна потрапити в руки шахраїв.

  2. Вимоги до позичальників. Звертаючись за онлайн-кредитом, споживач розраховує отримати позику швидко, надавши мінімальний пакет документів (паспорт, ІПН). Однак, варто враховувати, що солідні компанії проведуть ідентифікацію позичальника з урахуванням кредитної історії, банківської карти і навіть профілів в соцмережах. Це здійснюється системою автоматично з метою мінімізації ризиків з неповернення кредитів. При цьому рівень лояльності МФО до позичальників набагато вище, ніж в банках:

  • не вимагаються ані довідки про доходи, ані поручительства, ані застави;

  • кредит можуть отримати студенти, пенсіонери, особи з простроченим кредитом і навіть безробітні.

3. Умови кредитування:

  • термін кредитування: практично для всіх МФО він становить 2-30 діб. Віддати перевагу потрібно тієї компанії, яка пропонує можливість дострокового погашення позики з перерахунком відсотків за фактичний час користування позиковими коштами, а також безкоштовну і безлімітну пролонгацію кредиту, як, наприклад, в Money4You.

  • сума позики та процентна ставка: на сайті компанії повинен бути розміщений кредитний калькулятор, за допомогою якого легко визначити термін, суму і процентну ставку позики. Розрахувавши таким чином суму переплати, потрібно вибрати ту компанію, в якій її значення буде мінімальне. Як правило, розмір ставки варіюється від 1 до 2% на добу, а максимальна сума кредиту становить 10-15 тис. грн.

  • пільги і бонуси: варто звернути увагу на наявність акцій і бонусів для клієнтів, оскільки це дозволяє істотно заощадити на переплаті за відсотками. Деякі МФО для залучення нових клієнтів пропонують пільгові умови щодо першого кредиту — 0,01% на добу, що дуже вигідно, якщо потрібен короткостроковий кредит. Для постійних клієнтів, які повертають позики вчасно, передбачені бонуси у вигляді істотних знижок — до 90% від суми кредитної ставки.

  • розмір неустойки в разі прострочення: якщо позичальник потрапив у форс-мажорні обставини та не може вчасно погасити кредит, то компанія має право нарахувати йому пеню або штраф, суми яких істотно відрізняються в залежності від МФО. Ця інформація повинна бути прописана в договорі, з яким необхідно ознайомитися до його підписання, так як розмір штрафів може збільшувати суму переплати по кредиту в рази.

  • спосіб отримання і погашення кредиту: багато компаній пропонують перерахування позикових коштів на банківську карту або електронний гаманець, а в разі наявності офісів — готівкою. Повернення може здійснюватися різними способами: через особистий кабінет, термінал, касу банку, електронним переказом. Чим більше способів і платіжних систем пропонує компанія, тим вигідніше для клієнта.

  • швидкість отримання кредиту: якщо отримання мікропозики не терпить зволікань, то потрібно звертатися в крупні МФО, які приймають рішення за заявкою протягом декількох хвилин завдяки сучасній скоринговій системі. На заповнення і схвалення заявки витрачається не більше 15 хвилин, після чого гроші практично відразу перераховуються на карту. Причому солідні компанії, що працюють онлайн, приймають заявки 24/7, без вихідних.

4. Рейтинг. Для формування думки про компанію можна приділити час відгукам в мережах, але з урахуванням того, що вони відображають суб'єктивну думку клієнтів. Для більш об'єктивної оцінки варто звернутися до авторитетних сайтів, які спеціалізуються на діяльності фінорганізацій і регулярно аналізують і публікують їх рейтинги.

Таким чином, з огляду на запропоновані критерії, споживач може вибрати компанію з найбільш вигідними умовами кредитування.

Просмотров: 1731, сегодня — 0
Следить за новыми комментариями

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися