Мінфін - Курси валют України

Встановити
87831590
Яна Однолько
Зареєстрований:
22 лютого 2016

Останній раз був на сайті:
13 березня 2023 о 09:35
Підписчики (5):
romanzalizko65
Maestro Maestro
47 лет, Иршанск
70059242
Дмитрий Кожух
SergeyIlko
Сергей Илько
48 лет, Украина
86367486
Tom K
24 года
Lacky
Lacky
40 лет, Днепр
6 червня 2016, 2:04

У МВФ повідомили коли і за яких умов Україна зможе отримати черговий транш 1,7 млрд дол.

Представник Міжнародного валютного фонду (МВФ) Жером Ваше повідомив, що рішення про виділення Україні чергового траншу 1,7 млрд дол буде прийматись у кінці червня, після оцінки конкретних кроків уряду і виконання «домашнього завдання».

«В кінці червня ми дамо оцінку, з огляду на дуже конкретні кроки. Те, що було досягнуто в попередні місяці – нову політику і нові показники. Ми врахуємо зобов'язання, які Україна взяла на себе. Це комплекс питань, який буде розглянуто», — сказав Ваше.

За словами представника МВФ, для отримання траншу країна мусить виконати свої зобов'язання, так зване «домашнє завдання».

«Якщо цих дій немає — засідання Ради Директорів просто не відбудеться. І дійсно, є чимало „домашніх завдань“, які треба виконати до цього засідання, щоб виконавча рада МВФ могла оцінити здатність і бажання влади здійснювати реформи», — сказав Ваше, відмовившись детально пояснити у чому саме полягає «домашнє завдання».

На уточнююче питання журналіста, чи має вирішальне значення корупція. Ваше сказав, що «питання корупції в Україні є макрокритичним». «Адже це явище перешкоджає перспективі сталого економічного зростання. І це проблема, яка не вирішувалася багато років», — підкреслив він.

На питання«ми на правильному шляху?», Ваше відповів, що сподівається «ми продовжимо рух по правильному шляху».

Після інтерв'ю журналіст, який спілкувався з Ваше зробив висновок, що «за умови виконання країною „домашнього завдання“ до кінця червня, вона може розраховувати на новий транш 1,7 млрд дол в липні».

Переглядів: 734, сегодня — 0
Стежити за новими коментарями

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися